Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carlos en Colinda verruilden Breda voor Valencia: ‘We bouwen hier een bed & breakfast’

Door Daphne Geelink 8 november 2020

Sommige Bredanaars blijven het liefst voor altijd in de Parel van het Zuiden, anderen dromen ervan om naar het buitenland te vertrekken. Zo ook Carlos (49) en Colinda (53) den Hollander. Zij joegen hun droom achterna en bouwen nu een bed & breakfast in Valencia.

Carlos en Colinda zijn geboren en getogen Bredanaars en inmiddels alweer 26 jaar getrouwd. “Het is altijd onze droom geweest om in een zonnig land te wonen”, vertelt Colinda. “We hebben hier jaren niet aan toegegeven, omdat we het voor onze zoons – die deze droom niet hadden – een te grote stap vonden. Nu staan ze op eigen benen en werd het tijd om onze droom te verwezenlijken.” Vrienden en familie van het stel waren dan ook niet verbaasd toen ze in november 2019 de koffers pakten en met twee auto’s, een aanhanger, een hond en een heleboel spullen vertrokken.

Panden bekijken

“Op internet zochten we naar geschikte panden om een bed & breakfast te beginnen. Het leek ons geweldig om samen te werken en gasten een fijne vakantie te bieden. We waren al eerder op vakantie geweest naar Valencia: dit beviel ons zo goed dat we hier een plek zochten. Onze voorkeur ging uit naar een pand in de ‘bewoonde’ wereld met genoeg leven in de buurt. Vorig jaar mei verhoogden we onze hypotheek in Nederland en pakten we het vliegtuig om een aantal panden te bekijken.”

Tekst loopt door onder foto.

De bed & breakfast van Carlos en Colinda. Foto: eigen foto

Droomhuis

“In Bellreguard vonden we ons droomhuis. Het is een klein, levendig dorp waar nog geen massatoerisme is. In de zomer zijn hier redelijk wat toeristen, maar hiervan is het grootste deel Spaans. Ons huis ligt in het oude centrum, op vijf minuten rijden van het strand. We zitten in ‘de straat van de kerk’, wat inhoudt dat alle feestelijke optochten langs de deur komen. Helaas hebben we hier door corona nog niet veel van meegekregen.”

Het huis dat Carlos en Colinda kochten is ongeveer tachtig jaar oud. Hierdoor moet er veel aan gebeuren. “We zijn druk aan het verbouwen en de elektriciteit en de riolering is inmiddels gedaan. Het worden vijf kamers met ieder een eigen douche en wc: kleinschalig en gemoedelijk. De gasten hebben daarnaast een patio, dakterras en een grote woonkamer met open haard.”

En toen kwam corona…

“Door corona mochten bouwvakkers soms een aantal weken niet werken en daarom schoot de verbouwing helaas niet op. We besloten dat Carlos terugging naar Breda om daar drieënhalve maand te werken en om ons huis – dat we nog hadden in Breda – te verkopen. Hij schildert als zzp’er en kon direct bij zijn oude werkgever terecht. Sinds juli is hij weer terug: het huis is verkocht waardoor we financieel de ruimte hebben om het hier op ons gemak af te maken.”

Ik vertrek

Het leven in Valencia bevalt Carlos en Colinda goed. “Het is geweldig hier. We worden zelfs gevolgd door televisieprogramma Ik Vertrek. Hierin vertellen we over ons leven en de omgeving met prachtige fiets- en wandelroutes.” Het enige nadeel aan in een ander land zitten? “Dat we onze kinderen moeten missen. Door corona kunnen ze helaas niet op bezoek komen. Gelukkig hebben we veel contact via WhatsApp.”

Volg de avonturen van Carlos en Colinda op hun Facebookpagina.

Lees ook:

susan van der sterren

Susan verhuisde voor de liefde van Breda naar Malta: ‘Het was heel spannend’

Sommigen blijven voor altijd in de Parel van het Zuiden, anderen kiezen ervoor om Breda te verruilen...

Margreet vertrok 30 jaar geleden vanuit Breda naar Canada: ‘Ik heb nog steeds geen spijt’

Margreet Asselbergs werd geboren in 1962 als jongste van zes kinderen. Thuis, aan de Baronielaan waa...

Jaap en Pierre testten alle koffietentjes in het centrum van Breda: ‘Elke plek kreeg een score’

Stel, je wilt - als de horeca weer open is - met een vriend(in) bijkletsen in een koffietentje in he...

adv.