Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredase bruiloft op Aruba: ‘Trouwen in het buitenland is dingen loslaten’

Door Thijs van den Houdt 15 juli 2018

Allebei zijn ze dol op verre reizen, dus spraken Pascal en Isabel met elkaar af om niet te trouwen en hun geld te gebruiken voor een mooie vakantie. Tóch luidden de klokken op 18 mei 2009 voor het Bredase stel: een vakantie en bruiloft op Aruba blijken prima te combineren!

Geen ‘moetjes’

“We zijn allebei opgegroeid aan de kust”, vertelt Isabel, die in het jaar 2000 met haar – toen nog – vriend Pascal naar de Haagse Beemden verhuisde. “Zo viel de keuze op een locatie aan zee. Met enkel onze ouders, onze broers en hun vriendinnen zijn we naar het eiland vertrokken. Daar heeft mijn vader mij weggegeven aan Pascal. Vier jaar later is hij overleden aan een hersentumor, dat maakt dat ik met extra warme gevoelens naar onze trouwfoto’s terugkijk: dit hebben we nog samen mogen doen.”

Bruiloft Aruba
Foto: Isabel Oubrie – Catseman

“Ik kan me nog goed herinneren hoe we ’s ochtends gewoon nog met zijn allen op het strand lagen. We hadden afgesproken dat iedereen gewoon zou doen waar hij of zij zin in had. Die week was voor iedereen vooral een heerlijke vakantie; we hebben gesnorkeld, gewandeld, lekker gegeten en genoten van heerlijke cocktails. Er waren geen ‘moetjes’ en dat is iedereen volgens mij heel goed bevallen.”

Waar je níet bij stilstaat

“Het bijzondere van zo’n bruiloft in Verweggistan was dat ik zelf nog nooit op mijn eigen trouwlocatie was geweest. Daardoor kom je dingen tegen die je niet had verwacht, of waar je niet bij stil had gestaan. Je hebt bijvoorbeeld niet je eigen kapster. Ik had in Nederland een proefkapsel bij mezelf laten aanmeten een foto meegenomen naar Aruba. Dat moet je maar hopen dat ze het daar net zo goed kunnen als hier in Breda. Het bleek niet zo gek veel uit te maken, want door de harde wind op het strand waren mijn krullen net zo snel weer verdwenen.”

Bruiloft Aruba
Foto: Isabel Oubrie – Catseman

“Trouwen in het buitenland is dingen loslaten: de corsages waren er niet, dus we hebben bloemen geplukt. De vuurtoren was dicht, dus we hebben de taart – die ik overigens ook nog niet eerder had gezien – ergens anders aan het strand gegeten. Het was het allemaal waard: we zijn eerst in het stadhuis getrouwd en daarna nog eens op het strand. Blote voeten in het zand, een diner bij ondergaande zon; alleen wij en onze dierbaren.”

Terug in de Haagse Beemden

“Toen we weer in de Haagse Beemden arriveerden was ons huis door vrienden versierd met slingers en ballonnen. Twee weken later hebben we nog een feestje in Arubaanse stijl georganiseerd voor onze vrienden en familie: tropische hapjes, bloemenslingers en opnieuw heerlijk weer!”

Bruiloft Aruba
Foto: Isabel Oubrie – Catseman

Lees meer: 

Las Vegas Bruiloft buitenland

Bredase bruiloft in Las Vegas: ‘Mijn make-up deed ik in de autospiegel!’

Ester (33) en Frank (32) hadden een road trip door Amerika gepland. Eigenlijk leek Las Vegas ze niet...
Cecile Congo

Bredanaars in het Buitenland: Cecile geeft extra gas als ze de Congolese politie ziet

Hoewel Breda natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan 076....
Romy Chili

Bredanaars in het buitenland: Romy nam drie honden en één advocaat in Chili

Hoewel Breda natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan 076....

adv.