Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredase Sabine en Andrew wonen met hun gezin op Ibiza: ‘We vertrokken zonder plan’

Door Daphne Geelink 22 november 2020

Sommigen blijven voor altijd in de Parel van het Zuiden, bij anderen gaat de wanderlust maar niet weg. Dit was ook het geval bij de Bredase Sabine en Andrew. In 2018 verlieten ze Breda met hun twee kinderen voor een rondreis door Europa.

“Voordat we kinderen kregen, waren we altijd al reislustig”, vertelt Sabine. “Andrew heeft veel van de wereld gezien, ik heb twee keer voor een langere tijd in het buitenland gewoond.” Samen had het stel een droom. “We wilden bewuster leven: in de natuur en zonder in een ‘systeem’ te zitten, omgeven door verplichtingen en spullen. Een ultiem vrij gevoel ervaren en herinneringen maken met de kindjes.”

Tekst loopt door onder foto.

De dochters van Sabine en Andrew.

Het gezin

Bijna twee jaar geleden was het zover. “We vertrokken met het plan dat we geen plan hadden. We wilden zien waar we ons goed voelden, zodat we op die manier ons pad volgden.” Dochters Sterre (4) en Lieve (3) waren er vanaf het begin af aan bij. “Na een aantal weken reizen bleek ik zwanger van ons derde kindje, Pepijn.”

Een enorme spaarrekening had het stel niet en daarom moest zowel Sabine als Andrew blijven werken. “Dit bleek een enorme uitdaging. Normaal gesproken hebben we beiden genoeg aan een stille plek met een goede internetverbinding. Omdat tijdens de wintermaanden veel in Zuid-Europa gesloten is, werd dat lastig. We zaten met twee kleine kids in een caravan te werken en daarnaast was ik behoorlijk ziek door de zwangerschap. Dit alles zorgde ervoor dat we behoefte kregen aan meer comfort en vastigheid.”

Tekst loopt door onder foto.

Andrew aan de wandel met zijn dochter. Foto: eigen foto

‘Onze’ plek

“Op dat moment zaten we in Denia: we besloten toen de oversteek te maken naar Ibiza. Dat gebeurde vrij intuïtief, want we waren beiden nog nooit op het eiland geweest. Het bleek onze plek, en die van de kindjes. We zijn niet meer weggegaan…”

Waarom Ibiza?

Ibiza is volgens Sabine een heerlijke plek om als gezin ‘op te groeien’. “We wonen in een tachtig jaar oude finca, een boerderij bovenop een berg, vanwaar we uitkijken over de zee. Midden in de natuur en dicht bij veel fijne strandjes. Het eiland is een inspirerende plek met mensen van over de hele wereld. Er heerst weinig oordeel.”

Zowel Sabine als Andrew runt vanaf Ibiza een eigen bedrijf. “Andrew heeft een webshop waar hij meubels verkoopt vanuit ons familiebedrijf, en hij heeft een bedrijf met twee compagnons waarbij hij ondernemers e-commerceadvies geeft. Ik werk als coach en relatietherapeut met individuen en stellen uit Nederland en Ibiza.”

Tekst loopt door onder foto.

Pepijn. Foto: eigen foto

Gemis van familie

“Sterre en Lieve missen Nederland zeker, net zoals wij”, zegt Sabine. “Het gemis heeft vooral te maken met het niet ‘even gemakkelijk’ kunnen zien van familie. De kinderen waren nog erg jong toen we weggingen. Lieve woont inmiddels al langer hier dan dat ze in Nederland heeft gewoond. Pepijn is op Ibiza geboren en zich er dus niet bewust van.”

Wat de twee het meest missen aan Breda? “Goede koffie! We missen vooral de fijne koffietentjes die Breda rijk is. Zo nu en dan verlangen we ook naar een ouderwetse avond in een bruine kroeg.”

Lees ook:

susan van der sterren

Susan verhuisde voor de liefde van Breda naar Malta: ‘Het was heel spannend’

Sommigen blijven voor altijd in de Parel van het Zuiden, anderen kiezen ervoor om Breda te verruilen...

Margreet vertrok 30 jaar geleden vanuit Breda naar Canada: ‘Ik heb nog steeds geen spijt’

Margreet Asselbergs werd geboren in 1962 als jongste van zes kinderen. Thuis, aan de Baronielaan waa...
laarzenpad breda

3 x wandelingen in Breda met een vleugje buitenland

Voor een mooie wandeling met een beetje buitenlandgevoel hoef je Breda helemaal niet uit. Deze drie ...

Meer over

Bredanaars

adv.