Bredanaars in het buitenland: Peter en Pascale runnen een chalet in Oostenrijk

Door Laura van Etten-Elting 18 maart 2018

Natúúrlijk vinden wij dat Breda de allermooiste plek is om te wonen, maar de wereld is groter dan de Nassaustad. En dus pakken sommige Bredanaars hun boeltje om op een andere plek te gaan wonen. Peter (62) en Pascale (45) zijn daar twee van: ze verhuisden naar Oostenrijk en wonen in het prachtige Zillertal. Swipe verder voor het verhaal en foto’s.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Toe aan een nieuwe uitdaging

Bredanaars Buitenland Peter en Pascale
Peter en Pascale in Oostenrijk

“Wij zijn Peter Kanters en Pascale Braun en wonen in Hainzenberg, Zillertal, Oostenrijk. Het is eigenlijk al 20 jaar geleden dat wij in de omgeving terecht kwamen waar we nu wonen. Elk jaar gingen we wel een keer skiën in het Zillertal waar we toen al een chalet op een camping hadden. Er zijn veel mooie plekken om naar toe te gaan, maar het is de gemoedelijkheid, de ruimte, de aprés ski en nog veel meer zaken die Oostenrijk (ook in de zomer) zo bijzonder maken.

Zo ontstond langzaamaan het idee om naar Oostenrijk te emigreren. Niet omdat we Nederland beu waren. Nee integendeel, je zal ons nooit een negatief woord over ons geboorteland, en al zeker niet over onze geboortestad Breda, horen zeggen. We waren gewoon toe aan een nieuwe uitdaging na meer dan 25 jaar een verkeersschool in Breda te hebben gerund. Op zich vonden wij het wel een moeilijke beslissing om Breda te verlaten want het is een geweldige mooie gezellige stad.

We verkochten ons huis en de rijschool en vertrokken in maart 2012 naar Oostenrijk op zoek naar een appartementengebouw dat we over konden nemen. Uiteindelijk vonden we na vele omzwervingen door heel Oostenrijk de perfecte plek: een grote typische Tiroolse woning in Hainzenberg naast Zell am Ziller. Het huis staat tegen een berghelling, op 800 meter hoogte, wat een werkelijk prachtig uitzicht over het Zillertal geeft. We waren meteen verkocht! Het huis moest ook nog een naam hebben, hoe doe je dat? Eigenlijk heel simpel: Pascale heeft als achternaam Braun, een makkelijke naam in het Duits, dus werd het Braunhof Apartments!”

Een prachtig uitzicht over het Zillertal

Bredanaars Buitenland Peter en Pascale

“In de zes jaar dat we hier nu wonen heeft het huis een metamorfose ondergaan en is volledig door onszelf gerenoveerd naar alle moderne maatstaven.

Van de drie appartementen verhuren wij er twee aan toeristen uit alle delen van Europa. Vooral de Nederlanders weten ons goed te vinden, we hebben zelfs stadsgenoten uit Breda mogen ontvangen wat erg leuk is. De verhalen van gasten uit Breda zijn voor ons natuurlijk heel speciaal omdat de gesprekken dan vooral over veranderingen in de stad gaan.

Wij krijgen dan ook vaak de vraag wat mis je aan Breda? Dat is niet zo moeilijk: De gezellige sfeer van het uitgaanscentrum, de Grote markt, de vele evenementen die tegenwoordig georganiseerd worden in Breda, een bioscoopje doen in de originele taal. Maar wij hebben hier het mooie uitzicht en de aprés ski de hele winter en dat maakt veel goed. De Oostenrijkers zijn verder ook heel gemoedelijk en behulpzaam, weinig verschil dus met Bredanaars. De “einheimische” (lokale) taal was in het begin wel wat lastig, ze praten behoorlijk dialect. Duits op zun Brabants noemen wij het zelf haha. Verder is de levensstijl hier wat relaxter dan in Breda, wat vandaag niet is komt morgen.”

Op vakantie

Bredanaars Buitenland Peter en Pascale

“Naast het verhuren van de appartementen werken wij allebei in deeltijd in het winterseizoen. Pascale bij een van de skiliften in het Zillertal bij de skipassen verkoop en Peter als taxichauffeur. Als het winterseizoen in april voorbij is gaan we zelf een maandje op vakantie. Vorig jaar hebben we met onze caravan op camping de Kleine Abtshoeve in Teteringen gestaan. We gaan sowieso minimaal twee keer per jaar naar Breda voor familiebezoek. Peter heeft drie volwassen kinderen in Breda wonen en de vader van Pascale woont ook in Breda, dus dat is een mooie reden om ook eens even lekker de stad in te gaan. In het najaar gaan we ook altijd naar Breda om daarna, voor de winter begint, naar het zuiden af te zakken voor een zonvakantie. Wel zo prettig dat het van hieruit niet zo ver is als vanuit Breda.”

Lijkt het je wel wat om bij Peter en Pascale in Oostenrijk te verblijven? Kijk voor meer informatie op Braunhof.eu.

Woon jij in het buitenland?

Reis jij al jaren de hele wereld rond? Heb je je voorgoed gevestigd in een ver land? Elk vertrek heeft zo z’n eigen verhaal en laten wij daar nou altijd naar op zoek zijn. De tranentrekkers, de romances en de dappere dodo’s die niet zouden misstaan in ‘Ik vertrek’, we horen ze heel graag.

Ben jij of ken jij een van de vertrekkers uit Breda? Laat het ons weten via [email protected] of dit formulier.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.