Princehaagse broers maken ijsrollen met bijzondere smaken: ‘Met carnaval maakten we er een met flugel’

Foto: De IJsbroers

Iets meer dan een jaar geleden startten de broers Wes en Cas van Gaalen uit Princenhage een eigen onderneming: De IJsbroers. Ze verkopen ijsrollen en dat bleek een schot in de roos. “Niet veel ijszaken in Nederland verkopen dit”, zegt Wes. “Daarvoor is het nog te onbekend.”

Wes werkte vroeger in een cafetaria en was altijd met ijs bezig. “Gasten bestellen een ijsje en ik maakte er een kunstwerk van. Denk aan een saus mooi en netjes over een ijsje heen gieten, in combinatie met dip. Bezoekers waarderen dat en gaan met een lach de zaak uit”, zegt Wes. “De blijdschap bij die mensen zorgde ervoor dat ik later zelf ijs wilde verkopen. Dat is nu gelukt.”

Het maken van ijsrollen

Wes wilde graag iets anders dan traditioneel ijs verkopen. “IJssalons verkopen vaak bolletjes ijs, maar ik wilde graag iets anders en leukers aanbieden. Dan onderscheid je je ook meer”, zegt Wes. “Op social media keek ik vaak naar ondernemers die bezig zijn met het maken van ijsrollen. Ik ben vervolgens meer informatie gaan zoeken over het fenomeen ijsrol en dacht op een bepaald moment: ‘Weet je, laat ik het maar eens proberen. Ik kocht een plaat om het ijs en de ingrediënten op te leggen en toen ben ik ze voor de lol gaan maken”, zegt Wes.

Opzetten van onderneming ‘De IJsbroers’

In die tijd sprak Wes vaak met zijn broer over het verkopen van ijsrollen. “Ik was enthousiast over het idee”, zegt Cas. “Aangezien wij altijd al samen iets op wilden opzetten, was dit een ideaal moment. We hebben allebei horeca-ervaring en willen de uitdaging aangaan. We schreven ons in bij de KVK en hebben inmiddels meerdere opdrachten gehad”, zegt Cas.

Hoe maak je een ijsrol?

Het maken van ijsrol is geen moeilijk proces volgens de broer, maar het kost tijd. “Wij hebben een mobiele plaat die koelt tot -30 graden celsius”, legt Wes uit. “Op deze plaat leggen wij ijs met bijvoorbeeld vers fruit of een koekje. Dit mengen wij met behulp van twee spatels tot een luchtig geheel, om het vervolgens uit te smeren en op te rollen tot het eindproduct: Ambachtelijke ijsrollen, afgemaakt met slagroom en een topping.” Benieuwd hoe het precies in zijn werk gaat? Dat zie je in de video hieronder.

https://www.instagram.com/reel/CpAiEvuA185/

“De eerste keren ging het maken van een ijsrol moeizaam”, zegt Wes. “Je moet precies op tijd je spatel onder een ingrediënt zetten om hem op te rollen, anders vriest het vast en kun je weer opnieuw beginnen. Het gebeurde wel eens dat we met een klant aan het praten waren en de ijsrollen even vergaten”, vertelt Wes.

Verschillende smaken

De broers uit Princenhage geven aan dat je bijna elke smaak kan maken. “Alleen drop wordt lastig”, geeft Cas aan. “Dat is bijna niet kapot te krijgen en dat is wel nodig om er een rol van te maken.” Verder heeft het duo al veel geprobeerd. “Met Carnaval maakten we een flugel-ijsrol, maar we probeerden het ook met Baileys of bier. Alleen de ijsrol met bier was niet echt lekker, omdat room en de smaak van bier niet samengaan. Met flugel werkt het wel”, zegt Cas. “Dat is wat zoeter.”

https://www.instagram.com/reel/CoxC7onA6Ld/

De broers krijgen veel opdrachten en werken vaak op locatie. “We hebben een paar vaste smaken, zoals Oreo en aardbei. Maar als een klant iets speciaals wil, belt hij naar ons om te vragen of het mogelijk is. We testen het dan voordat we naar de locatie gaan”, zegt Wes (rechts op de onderstaande foto). “Op het moment dat het niet werkt geven we dat aan. Dan kan de klant iets anders kiezen.”

Foto: De IJsbroers l Cas staat links op de foto, Wes rechts

Plannen voor de toekomst

De broers hopen de komende tijd goede zaken te doen met de IJsbroers. “Het idee was om dit jaar op veel braderieën en markten te staan”, zegt Cas. “Alleen omdat we veel met onze broodjeszaak bezig zijn, waren we te laat met inschrijven en zat alles vol. Dat gaan we volgend jaar anders doen.”

De broers hopen ooit op een groot festival te staan. “Het lijkt mij wel tof om onze producten te laten proeven op Tomorrowland”, zegt Cas. “Gewoon om te ervaren hoe het is om daar te staan met een kraampje. Waarschijnlijk hebben we dan helemaal geen plaspauze, maar dat moet je er maar voor over hebben.”

Lees ook..

Meer in deze categorie

Bredanaar van de Week

Ga naar “Prinsenbeekse Marga loopt LoveLife Run: ‘Je komt in een medische rollercoaster’”

Prinsenbeekse Marga loopt LoveLife Run: ‘Je komt in een medische rollercoaster’

Ga naar “Sammy helpt andere vrouwen door spirituele therapie: ‘Ze moeten zich gelukkig voelen’”

Sammy helpt andere vrouwen door spirituele therapie: ‘Ze moeten zich gelukkig voelen’

Ga naar “Bredase operazanger Pim van Drunen: ‘In opera kun je veel emotie kwijt’”

Bredase operazanger Pim van Drunen: ‘In opera kun je veel emotie kwijt’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Klimplant robuust € 9,99”

Klimplant robuust € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Alle Hak potten 330-370 gram en stazakken 150-225 gram van € 9,57 voor € 4”

Alle Hak potten 330-370 gram en stazakken 150-225 gram van € 9,57 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “AH Witlof € 1,39”

AH Witlof € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker bedrijfsrestaurant Defensie”

Medewerker bedrijfsrestaurant Defensie

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Logistiek Medewerker”

Logistiek Medewerker

 • Kinly
 • Fulltime
Ga naar “Cisco Network Engineer”

Cisco Network Engineer

 • Experis
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Backoffice Medewerker”

Backoffice Medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker Servicedesk”

Medewerker Servicedesk

 • HANOS
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “POW Bierfestival 2023”

POW Bierfestival 2023

 • 24 juni 2023
Ga naar “Pier Parade”

Pier Parade

 • 15 juli 2023
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
eureka woningen