Bredase Gwen Peters wil (nieuwe) moeders laten stralen met Mama GLOW

Door Laura van Etten-Elting 5 oktober 2017

Vrolijk zwaaiend komt Gwen aangefietst. Ze neemt naast me plaats op het terras van Chocolate Company en we proosten met een healthy smoothie op haar verjaardag, want ze is dus jarig. Enthousiast begint ze te vertellen over haar nieuwe plannen: een Mama GLOW programma voor moeders die graag vrouw willen blijven.

Al zes jaar lang geeft Gwen, onder de naam ‘Yoga voor Mama’, zwangerschapsyoga, workshops en cursussen voor zwangere vrouwen en moeders in Breda. Er is veel veranderd de afgelopen jaren. Nu is yoga hot and happening maar zes jaar geleden was dat wel anders en reageerden mensen vaak verbaasd op Gwen haar beroepskeuze. “Dat vond ik soms wel moeilijk. Ik had vaak geen zin om te vertellen wat ik deed. Nu is dat wel anders en ben ik juist trots dat ik toen gewoon bij mezelf ben gebleven en ben gaan doen wat ik écht wilde doen. Ik doe nu alles wat ik leuk vind!”

Het is maar goed dat Gwen haar passie achterna is gegaan, want ze is een succesvol bedrijf aan het bouwen waarbij de gezondheid van moeder en kind centraal staat. ‘Yoga voor Mama’ krijgt een spiksplinternieuw jasje en wordt omgedoopt tot ‘Mama GLOW’. “Ik groei met mijn bedrijf en ga met een aantal collega’s samenwerken. We bieden niet alleen maar yoga aan maar veel meer dan dat. Daar hoort ook een nieuwe naam bij”, vertelt ze.

Gwen heeft Mama GLOW ontwikkeld voor moeders die druk zijn en zich zowel fysiek als mentaal sterker willen voelen. “Mijn wens is om alle moeders te laten stralen. Klikt een beetje zweverig misschien,” lacht Gwen. “Maar dat is uiteindelijk wel het doel.”

Back to basic in een ashram

Een mooi doel, want (nieuwe) moeders kunnen wel wat support gebruiken. “Werkende moeders hebben de meeste stress in Nederland. Vrouwen doen thuis veel, willen hun werk goed doen, een leuk leven hebben en ook nog sporten. Oh en natuurlijk een leuke vrouw zijn. De lat ligt hoog. Het lijkt net of iedereen met een soort virus besmet is, we willen allemaal aan bepaalde standaarden voldoen. Maar dat slaat gewoon nergens op”, vindt Gwen. “Ik wil de zorgen wegnemen en moeders helpen zichzelf op de eerste plaats te zetten. Juist dan kunnen ze er ook voor anderen zijn.”

Soms is het goed even afstand te nemen. Gwen doet dat ook, ze heeft dit jaar een yinyoga teacher training gevolgd in een ashram. Daar leef je een week zonder luxe en ga je echt back to basic. “Daar voel je wat het belangrijkst is. En voor mij, en ik denk ook voor veel anderen, is dat de kwaliteit van het contact met mensen. Dat is uiteindelijk waar je het gelukkigst van wordt: als je fijne contacten hebt en goede mensen om je heen. Daar zit het ‘m in.”

Tijdens haar verblijf in de ashram leert Gwen veel over zichzelf en anderen. “Je zit met gelijkgestemden, praat veel met elkaar. Je hebt geen afleiding van een mobieltje of een televisie en dat geeft toch wel een bepaald gevoel. Het geeft rust en structuur, je moet om 06.00 uur ontbijten, je mag dan niet praten, geen suikers.. Je eet dus heel gezond in zo’n week”, legt ze uit. “In het begin mis je dat wel. Ik had ook stiekem een reep Tony Chocolonely in mijn tas zitten hahaha! Maar je leert wél wat je allemaal hebt en hoe goed je het eigenlijk hebt. Het leven is heel fijn.”

Gwen Mama GLOW Breda
Werkende moeders hebben de meeste stress in Nederland. foto: Gwen Peters.

Een rustmoment voor moeders in een modern jasje

“Ik geloof er heel erg in dat elke vrouw haar eigen succesformule heeft”, vertelt Gwen. “Dat je weet en voelt wat bij je past en waardoor je je goed voelt en waar je energie door krijgt. Dat is bij iedereen anders en nooit hetzelfde.” Met Mama GLOW zal Gwen samen met haar team vrouwen gaan helpen hun eigen succesformule te ontdekken. Dit doen ze door bewust stil te staan bij wat hen mentaal en fysiek energie geeft.

“Ik ben heel trots op het programma. Ik zou mezelf zo inschrijven haha. Maar ik ben natuurlijk al hélemaal in balans”, lacht de Bredase met een dikke knipoog. “Nee, ik hoef niet altijd in balans te zijn. En daardoor heb ik ook sneller het gevoel dat het gewoon goed is. Ik hoef me niet altijd top te voelen en ik ben ook weleens gestrest. Het geeft voor mij heel veel rust dat het er ook gewoon mag zijn.”

Mama GLOW: alle mama’s laten stralen

Mama Glow biedt verschillende workshops en cursussen aan.

Tijdens de zwangerschap kunnen de aanstaande moeders zwangerschapsyoga  volgen en daarnaast ook een verdiepingstraject. Hierin zit onder andere een workshop stressvrij bevallen op basis van hypnobirthing. “Tijdens deze workshop leer je jezelf in een diepe ontspanning brengen tijdens je bevalling door bijvoorbeeld goede ademhalingstechnieken aan te leren. Vrouwen die heel erg tegen de bevalling opzien hebben hier veel baat bij”, legt Gwen uit.

Mocht je als tijdens je zwangerschap al meer ontspanning nodig hebben kan je een zwangerschapsmassage bij je thuis boeken. “Je gaat dan op een warm water kussen liggen en daar zak je helemaal lekker in weg, hierdoor warmt je lijf lekker op en kan je heerlijk ontspannen. En dan krijg je ook nog een heerlijke massage!”

Gwen Mama GLOW Breda
Mama Glow biedt verschillende workshops en cursussen aan. Foto: Gwen peters

Na de bevalling kunnen nieuwe moeders meedoen aan het programma Mama & Baby wellness. Dat is een cursus van vier ochtenden met verschillende aspecten die nuttig zijn voor nieuwe mama’s. “Het is voor moeders die graag willen ontspannen met hun kindje en daar een fijn moment mee willen hebben”, legt Gwen uit. “Maar ook voor moeders die iets willen leren, of willen delen met andere nieuwe moeders.”

Je leert bijvoorbeeld hoe je een draagdoek kan gebruiken. “We hebben een draagconsulent, ja dat bestaat echt, dat is een beroep”, lacht Gwen. “Het is echt heel erg in opkomst, het dragen van je baby in een doek. Het is niet alleen praktisch maar ook fijn voor de bonding met je kind!”

Tijdens het Mama & Baby wellness programma leer je ook meer over baby massage en krijg je voorlichting van een osteopaat. “Die gaat iets vertellen over wat je kan doen als je baby bijvoorbeeld darmkrampjes heeft, of hoe je ermee om gaat als je baby veel huilt”, vertelt Gwen. “Daarnaast leer je ook meer over voeding, hoe je je lijf na de bevalling zo goed mogelijk kan verzorgen.”

Voor werkende moeders die fysiek en mentaal in balans willen zijn is er het nieuwe Mama GLOW programma. Dit bestaat uit privé sessies van 75 minuten met personal trainer & voedingscoach Nathalie in combinatie met ontspannende yoga oefeningen en work-life coaching van Gwen. Je kunt je voor een aantal weken inschrijven voor dit fijne programma bij jou thuis.

Groepstraining bij Yoga Ginneken

Vanaf vrijdagochtend 6 oktober aanstaande om 09.30 uur starten ze met een nieuwe groepstraining Mama Glow bij Yoga Ginneken in Breda. Deze lessen bestaan uit 30 minuten krachttraining en 30 minuten yoga. “Hierbij krijg je een persoonlijk programma op maat dat je ook thuis kan doen”, vertelt Gwen enthousiast. Je kunt eerst een gratis proefles mee doen om te kijken of het bij je past.

Lees hier meer over het Mama GLOW programma.

Bredanaar van de week.

Heb je een mooi verhaal, tof beroep of een spannende hobby? Wij horen graag van je! Elke week zetten we Bredanaars in het zonnetje, are you next?

adv.