Bredase Tommie is in de race voor de titel ‘Beste kapper van Nederland’

Door Annemijn Heijstek 1 april 2019

De beste kapper van Nederland? Die komt uit Breda! De klanten van Tommie Jansen (31) weten dit al langer, maar binnenkort draagt hij wellicht officieel deze titel. Tommie is namelijk genomineerd voor een Coiffure Award. Wij belden hem op.

Afgelopen weekend was het een feest bij kapsalon L’Artiste, toen bekend werd gemaakt dat Tommie bij ‘de beste 10 herenkappers van Nederland’ zit. “Het is de grootse wedstrijd op kappersgebied en de hoogst haalbare prijs die in ons vak te winnen valt. Het zou fantastisch zijn om deze titel te winnen”, vertelt Tommie. Voor de wedstrijd creëerde hij vier totaal verschillende kapsels. “Met deze kapsels laat ik mijn visie op mode zien en blijf ik toch dicht bij mezelf.” De foto’s zijn beoordeeld door een jury in Nederland en Engeland.

De vier kapsels waarmee Tommie de top 10 heeft behaald:

Foto: Ivo Rikkert
Foto: Ivo Rikkert
Foto: Ivo Rikkert
Foto: Ivo Rikkert

Tommie zit al sinds zijn 17e in het vak en is al drie keer eerder genomineerd voor de Coiffure Awards. “Op mijn 19e werd ik genomineerd voor ‘Newcomer of the Year’ en daarna ben ik nog twee keer genomineerd. Nu is het tijd om de award mee naar Breda te nemen.” Op 12 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Eigen salon

Wat de prijs voor Tommie betekent? “Het kan verschillende deuren openen. Het is goed voor mijn naamsbekendheid en door deze prijs zou ik hele toffe klussen kunnen binnenhalen. Eerdere winnaars worden geboekt voor shows en openen hun eigen salon.” Is het voor Tommie ook een droom om een eigen salon te hebben? “Misschien. Als die salon er ooit komt is het sowieso in Breda!”

Wij gaan duimen voor deze Bredase topper!

Lees ook:

buttler toiletspray robert

Bredase Robert en Pieter brengen spray voor toiletpapier op de markt

Een spray voor toiletpapier? Ja ja, je leest het goed! Ondernemer Robert (25) en studiegenoot Pieter...
bram vugts josh alvaro

Bram, beter bekend als dj Josh Alvaro: ‘Ik heb andere ambities dan bekend worden’

Als je binnenkort op een goed feestje in Breda staat, is de kans groot dat je losgaat op gemixte muz...
taxi femme corina

Margot en Corina runnen een taxibedrijf: ‘Laatst lag iemand bewusteloos op de achterbank’

Twee vrouwen die een eigen taxibedrijf runnen. Je ziet het bijna niet in Breda en daarom hebben Marg...

adv.