Bredase Demi vlogt over botox en fillers: ‘Van mij mag iedereen alles zien’

Door Susanne de Bruin 11 februari 2019

Je lippen laten opspuiten terwijl je jezelf filmt? Voor de Bredase vlogster Demi (21) is het niets bijzonders: ”Ik ben eraan gewend. En als het zeer doet, kan ik lekker in het statief van de camera knijpen”, grinnikt ze.

De Bredase blondine is al jaren online actief. ”Ik was vijftien toen ik begon met bloggen. Het duurde niet lang voordat ik de eerste artikelen kreeg opgestuurd en zo gingen mijn blogs steeds vaker over mode en beauty”, herinnert ze zich. Ook in haar foto’s op Instagram steekt ze veel tijd en energie: ”Ik heb een heel kleurrijke stijl, dat zie je duidelijk op mijn pagina. Volgers vinden dat leuk”, vertelt ze enthousiast.

Onderscheiden

Zo’n twee jaar geleden kwam er een kantelpunt: ”Veel influencers stapten over van bloggen naar vloggen. Ik wist dat ik óf mee moest doen, of beter kon stoppen. Ik besloot ook filmpjes te gaan maken”, weet ze nog. In het begin was dat flink wennen voor Demi. ”Het is veel persoonlijker, je moet jezelf echt blootgeven”, legt ze uit. Maar hoe langer ze het deed, hoe leuker ze het vond. Ze zocht naar een manier om zich te onderscheiden en vond die in een bijzonder onderwerp voor haar filmpjes: cosmetische chirurgie.

”Het begon met botox in mijn frons toen ik 19 was. Ik had veel last van hoofdpijn en hoorde dat botox dat kon verminderen”, legt ze uit, ”Bovendien wilde ik er graag over vloggen.” Sindsdien heeft Demi een samenwerking met de kliniek Medica Estetica, waardoor ze alle behandelingen gratis krijgt als ze erover vlogt. Haar tweede ingreep was het opspuiten van haar lippen: ”Door het vloggen ging ik kritischer naar mezelf kijken op beeld. Ik zag dat mijn lippen dun waren, en mijn bovenlip trok een beetje scheef als ik praatte”, aldus Demi, ”Ik ben heel blij met het resultaat. Mijn lippen zijn nu voller en symmetrisch.”

demi vlogger botox fillers
Foto: indebuurt Breda

Geen geheim

Voor haar blogs probeert ze geregeld nieuwe dingen uit. ”Volgers vroegen de laatste tijd steeds vaker of ik meer wist van traanvatenbehandelingen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar begreep al snel dat het een kleine ingreep is. Daarom leek me leuk om het zelf uit te proberen en met een filmpje te laten zien wat het inhoudt”, verklaart Demi. Ze kijkt tevreden in de spiegel wanneer haar cosmetisch arts dr. Firdausi klaar is met de behandeling: ”Kijk, het ziet er gelijk een stuk frisser uit”, glundert ze. Vervolgens laat ze zowel haar lippen als jukbeenderen opspuiten. ”Dat heb ik allebei al vaker gedaan, maar je moet het bijhouden. De jukbeenderen opspuiten is mijn favoriet, ik vind dat effect zo mooi staan”, vertelt de vlogster. Met haar vlogs wil Demi haar kijkers eerlijk laten zien hoe zulke ingrepen nu echt gaan. ”Van mij mag iedereen alles zien, ik doe nergens geheimzinnig over”.

Demi heeft zo’n 4200 abonnees op haar Youtube-kanaal, maar haar filmpjes over fillers of botox worden vaak meer 10.000 keer bekeken. Het liefst zien de kijkers de fillers in haar lippen gaan. ”Mensen vinden het interessant om te zien hoe het in zijn werk gaat. Daarnaast zijn er ook kijkers bij die hopen dat het misgaat of pijn doet. Maar over het algemeen krijg ik vooral leuke reacties”, vertelt Demi. Vorig jaar kreeg ze echter veel kritiek nadat ze haar verhaal deed bij EenVandaag en LINDAnieuws. ”Ik probeer negatief commentaar zo min mogelijk te lezen. Ik snap niet waar mensen de tijd vandaan halen om zulke vervelende dingen te schrijven”, meent ze. 

demi vlogger filler botox
Foto: indebuurt Breda

Breda in beeld

Door de Bredanaars voelt ze zich gesteund. ”Je weet natuurlijk nooit wat ze achter je rug om zeggen, maar de meeste mensen hier zijn enthousiast over mijn vlogs. Vooral jongeren zijn open-minded, ouderen vinden me vaak erg jong. Maar dat geeft niet. Als iemand het niet mooi vind, maakt dat me ook niets uit. Ik ben er wel blij mee!”

Demi woont al haar hele leven in het centrum van Breda en laat de stad ook vaak terugkomen in haar vlogs. ”Bijna alle dingen die ik film, doe ik hier; winkelen, shoppen, botox, naar de kapper”, somt ze op. Binnenkort gaat ze verhuizen, maar ze blijft wel in Breda: ”Ik ga samenwonen met mijn vriend in de Blauwe Kei”, vertelt ze. ”Ik wilde echt niet weg uit Breda. Hier ken ik iedereen en voel ik me thuis. Als ik in een andere stad woonde, zou ik al snel naar Breda terugverlangen”, besluit ze.

Lees ook:

abc clinic

Hangende of gescheurde oorlellen? Dit is de oplossing!

Hartstikke leuk, die grote, zware oorbellen, maar je oorlellen worden er iets minder blij van. Het d...
inkomen per inwoner

Dit is het gemiddelde inkomen per inwoner in Breda

Je weet zelf niet eens wat de buurman verdient, maar het Centraal Bureau voor de Statistiek weet áll...

adv.