Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze hardloper vond de halve marathon van de Singelloop niet ver genoeg

Door Thijs van den Houdt 9 oktober 2018

Was jij een van die bikkels die de Singelloop heeft gelopen? Dan krijg je natuurlijk sowieso een vette felicitatie van indebuurt, want wij doen het je niet na – echt niet! Met tenminste 18.600 deelnemers heeft het evenement weer een record te pakken. Wij renden een stukje mee met Arno, die het wel héél bont maakte.

Makkie

De één is al heel blij als hij de vijf kilometer volhoudt zonder er ademloos bij neer te vallen, de ander weet er met jarenlange training een halve marathon uit te persen. Arno Bouwman (53) deed daar zondag tijdens de Singelloop een schepje bovenop: hij liep achtereenvolgens de tien kilometer en de halve marathon, 32 kilometer in totaal dus.

singelloop arno
Foto: indebuurt Breda

Respect! Maar voor Arno is het eigenlijk nog maar een training voor het échte werk: de marathon van Frankfurt later deze maand. We treffen hem vlak voor de start van de halve marathon en rennen een stukje met hem mee: “De tien kilometer was een makkie, nu gaan we rustig aan de halve marathon beginnen.”

Zijn eerste Singelloop

Arno is vast en zeker tientallen jaren geleden met hardlopen en heeft al veel ervaring op dit parcours? Nee hoor, hij is vier jaar geleden begonnen met hardlopen en dit is zijn eerste Singelloop! “Ik heb inmiddels al negen marathons gelopen, waaronder die van Rotterdam en Berlijn. Volgende week loop ik nog een halve marathon in Eindhoven en daarna ga ik rust houden voor de marathon van Frankfurt!”

Voor de duidelijkheid: een marathon is ruim 42 kilometer lang – niet voor watjes dus. Wat bezielde Arno om te beginnen met hardlopen? “Ik weet nog wel dat ik voor het eerst naar buiten stapte om te beginnen: ik had geen idee waar ik aan begon, het was loodzwaar! Toen ik eenmaal twee kilometer had gelopen, kon ik al snel uitbreiden naar drie en zo ging het eigenlijk best snel richting de tienduizend meter.”

Levende stopwatch

“Het is een uitlaatklep en het is goed voor je lichaam! Je loopt ook niet altijd voor jezelf, het is ook een genoegen om andere te helpen: soms loop ik met anderen mee om ze goed op tempo te krijgen.” Arno is naar eigen zeggen goed in het lopen van vaste tijden, dus door met anderen mee te lopen maakt hij het ze een stukje makkelijker: zolang ze vóór hem blijven lopen, halen ze hun tijd.

Arno vervolgt zijn weg naar de finish, een stukje verderop staat zijn zoon langs de kant om hem aan te moedigen. Op naar de halve marathon van Eindhoven en de marathon van Frankfurt aan het einde van de maand! Good luck!

Lees meer: 

Wouter Gerritse

Wouter organiseert de Buitenstebinnen Kwis: ‘Pittig, maar iedereen kan zijn ei kwijt!’

Je telefoon en zelfs een laptop mag je rustig gebruiken tijdens de Bredaose Buitenstebinnen Kwis! We...
Spullendokter

Slecht boek gelezen? De Spullendokter maakt er een tafellamp van!

Via haar buurvrouw Miriam kwam indebuurt Breda de Spullendokter op het spoor: Linda Steenbergen (31)...
Foto Maurice Nuiten

Deze Bredase fotograaf werd van Facebook gekickt voor naaktfoto’s

Een galeriehouder werd om de foto van Facebook verbannen en de ramen van een expositieruimte in Dord...

adv.