Bredanaar Thomas doet mee aan finale Junior Songfestival: ‘Ben er helemaal klaar voor’

Foto: Lifetime fotografie

De 12-jarige Thomas Elderhorst uit Breda is een echt zangtalent. Op zijn negende deed hij al mee aan The Voice Kids, waar hij tot de halve finale kwam. Een finaleplek zat er helaas net niet in, maar de jonge en enthousiaste zanger gaf niet op. En dat loont, want op zaterdag 24 september 2022 staat hij in de finale van het Junior Songfestival.

Dat doet hij niet alleen, maar samen met vier andere jongens onder de naam HIGH5 (foto). Hmm… waar kennen we dat van? Vijf jongens die bij elkaar gezet zijn en uiteindelijk succesvol zijn geworden? Och ja, One Direction. Zo ver is het nog niet, maar de jonge boyband is nu al razend populair en dat zal na de finale van het Junior Songfestival alleen maar toenemen.

Tfekst gaat verder onder foto >

Foto: Lifetime fotografie

Populariteit

Dat de band populair is, blijkt uit een optreden op het Tina-festival. “Wij traden afgelopen weekend op tijdens het festival in attractiepark Duinrell”, zegt Thomas. “Op de terugweg werden we geblokkeerd door allemaal jonge meisjes die een handtekening van ons wilden. Dat was even wennen, want ik wilde graag een attractie in, maar dat ging bijna niet.”

Jong talent

Dat Thomas een muzikant zou worden, werd al op jonge leeftijd duidelijk. Hij zag mensen op tv met een gitaar en vond dat indrukwekkend. “Ik was toen anderhalf jaar oud”, lacht Thomas, die fan is van Douwe Bob. “Iedere keer als ik hem zag spelen werd ik gek en wilde het zelf ook gaan doen.” Uiteindelijk begon Thomas op zijn zesde met gitaarspelen. Dat ging hem zo goed af, dat hij besloot om zichzelf op te geven voor The Voice Kids. Hij kwam bij Sanne Hans (Miss Montreal) in het team en kwam tot de halve finale.

Junior Songfestival

Na de Voice had Thomas de smaak te pakken en wilde hij het liefste meteen mee gaan doen aan het Junior Songfestival maar hij besloot zich eerst op school te richten. “Bovendien mocht het niet van mijn moeder”, vertelt Thomas lachend. Christel, de moeder van Thomas, knikt aan de andere kant van de tafel meestemmend. “Groep 7 is een belangrijk jaar en we wilde dat hij dat goed afrondde”, geeft Christel aan. “Hij mocht van mij in groep 8 wel meedoen en toen was hij ook niet meer te houden.”

Thomas deed een jaar later opnieuw auditie voor het Junior Songfestival en kreeg op een bijzondere manier te horen dat hij naar de finale mocht. “Mensen van de AVROTROS kwamen de klas binnen en vertelden het goede nieuws. Ik was zo enthousiast.” Daarna ging alles in een stroomversnelling voor Thomas. “Twee dagen later was ik bij AVROTROS en werd ik geblinddoekt. We reden naar een locatie, waar nog vier andere jongens stonden te wachten. Daar kwamen we erachter dat we in de finale samen gaan zingen.”

Veel oefenen

In de weken daarna werd er veel geoefend op dansen en zingen. Dat was best pittig voor Thomas, die op dat moment aan zijn eerste jaar op de middelbare school begon. “We dansten vaak vier of vijf uur op een dag. Dat was wel zwaar, maar gelukkig krijg je er veel mooie dingen voor terug.”

Zenuwen

De afgelopen periode heeft Thomas, samen met zijn collega’s, veel geoefend. “Ik ben echt helemaal klaar voor zaterdag en heb geen stress”, zegt Thomas. “Heb er ook echt veel zin in. Bovendien is er ook een leuke jury met Glen Faria, Flemming en Chantal Janzen .”

Aan niets is te merken dat Thomas last heeft van zenuwen. “Mijn vrienden en familie uit Breda komen allemaal naar Ahoy zaterdag om te komen kijken”, geeft Thomas aan. Ook bij Christel gaat het nog goed met de zenuwen. “Bij The Voice was ik echt op van de zenuwen, maar nu gaat het nog wel. Ik ben wel trots op hem.”

Support voor Thomas

Ook Tom, een vriend van Thomas die bij het interview aanwezig was, is trots op zijn vriend. “Ik vind het heel leuk dat hij meedoet en denk dat ze een goede kans maken om te winnen. Het nummer Because I know (wat de band in de finale zingt) blijft in je hoofd hangen”, zegt Tom.

Mocht je Thomas willen supporten, dan kan dat. De finale van het Junior Songfestival is op zaterdag 24 september live te zien op NPO Zapp vanaf 19.20 uur. Tijdens de finale kun je stemmen op jouw favoriete act.

Lees ook…Meer in deze categorie

Bredanaars

Ga naar “Jackie (17) en Carmen (18) zijn vriendinnen voor het leven: ‘We hebben drie keer dezelfde baan genomen’”

Jackie (17) en Carmen (18) zijn vriendinnen voor het leven: ‘We hebben drie keer dezelfde baan genomen’

Ga naar “Favoriete Esther van Hoogenhuizen: “Hier ben ik vaak te vinden tijdens Carnaval””

Favoriete Esther van Hoogenhuizen: “Hier ben ik vaak te vinden tijdens Carnaval”

Ga naar “Bredanaar Yazan maakt aangrijpende documentaire: ‘Veel Syriërs hebben dezelfde nachtmerrie’”

Bredanaar Yazan maakt aangrijpende documentaire: ‘Veel Syriërs hebben dezelfde nachtmerrie’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Overslagvestje € 14,99”

Overslagvestje € 14,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy rugtas of shopper € 8,99”

Teddy rugtas of shopper € 8,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Thuiswerk Medewerker GGD”

Thuiswerk Medewerker GGD

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Online Marketeer”

Online Marketeer

 • RAAAK Personeel
 • Fulltime
Ga naar “Catering medewerker”

Catering medewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Gemeente Breda – Interim Administratief medewerker – 32 uur”

Gemeente Breda – Interim Administratief medewerker – 32 uur

 • Continu Professionals
 • Parttime
Ga naar “Administratief medewerker bank”

Administratief medewerker bank

 • Tempo-Team
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “AMGEN Singelloop Breda 2022”

AMGEN Singelloop Breda 2022

 • 2 oktober 2022
singelloop 2019
Ga naar “Oktoberfestival Breda XL”

Oktoberfestival Breda XL

 • 22 oktober 2022
Ga naar “De Grote Groene Doe Markt”

De Grote Groene Doe Markt

 • 9 oktober 2022
Ga naar “Mart Hoogkamer in Chassé”

Mart Hoogkamer in Chassé

 • 13 oktober 2022
Ga naar “Live muziek: FourPlay”

Live muziek: FourPlay

 • Café De Bommel
 • 2 oktober 2022