Barman van de week: ‘oma’ Djarsy Barwegen

Door Loes Krabben 12 januari 2018

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen van Breda. Die benoemen we tot ‘barman van de week’. Deze week zitten we aan de bar van Café Piggenhuis te kletsen met Djarsy Barwegen (71). 

Afgelopen zondag (7 januari 2018) vierde Café Piggenhuis zijn 1-jarig bestaan onder de nieuwe eigenaar. Door de jaren heen heeft Café Piggenhuis veel verschillende namen en eigenaren gehad, maar Djarsy is altijd gebleven. Al 26 jaar lang zorgt hij dat de gasten worden voorzien van een drankje en fantastisch entertainment. Verdere uitleg is niet nodig, Djarsy verdient de titel ‘barman van de week’ dubbel en dwars.

Oma

“Ik word ‘oma’ genoemd. Ronny, de eigenaar van het café is daarmee begonnen omdat ik een oude nicht ben. ‘Opoe’ en ‘opa’ vond ik niet leuk, dus Ronny zei op een gegeven moment ‘oma’ en daar kon ik wel mee leven. Iedereen noemt me nu ‘oma’, ik heb zelfs een eigen avond: ‘Oma’s Doldwaze Dinsdag’ met kaas, worst en bier.”

Beroemdheden

“We hebben hier ontzettend veel optredens gehad, zelfs Fransje Bauer heeft hier opgetreden voordat hij beroemd was. Imca Marina, Corry Konings, Willeke Alberti, Benny Neyman en noem het allemaal maar op. Dat heeft hier allemaal binnen gestaan. Vandaar dat we ook dat podium hebben, dat podium is goud!”

Oma Piggenhuis
Foto: indebuurt Breda

Podium

“Op een gegeven moment moest ik optreden met Antoinetje en Antoontje. Ik was Conny Francis en ik stond hier op het podium, de anderen waren mijn background. Allemaal in een jurk. Antoon staat naast me en op een gegeven moment haal ik uit, spreid ik m’n armen en dauw ik hem zo in de palmen. Iedereen lag blauw! Zoiets blijft je bij, dat is leuk.”

Toekomst

“Vroeger ging je naar een kroeg om je eigen soort te zoeken, dat zat daar en dat was gezellig. Maar sinds de mobiele telefoons en de verschillende apps, hebben ze een gaykroeg niet meer nodig. Gays zijn tegenwoordig ook geaccepteerd in de maatschappij, dat was vroeger wel anders. De gays van tegenwoordig vinden het allemaal maar normaal en dan zeg ik ook wel eens: “Je moet eens weten hoeveel we er vroeger voor gevochten hebben en wat wij meegemaakt hebben.” Wij werden zwaar gediscrimineerd, uitgescholden en in elkaar geslagen. Ik heb het echt vanaf het begin meegemaakt, dat was echt ondergronds. Maar ik hoop dat de gaykroegen blijven en dat, als mijn gezondheid het toelaat, ik hier nog heel lang achter de bar mag staan!”

Café Piggenhuis cafés

nu gesloten20:00 - 02:00

Nieuwstraat 19, Breda

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

barman van de week

Barman van de week: bierkenner Joost Peeters

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In de...
Loes Krabben - Geplaatst op 5 januari 2018
ward van zanten

Barman van de week: zingende horecaman Ward van Zanten

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze se...
Loes Krabben - Geplaatst op 22 december 2017
barman breda mark verhoof flamingoos

Barman van de week: alleskunner Mark Verhoof

De barman: de man die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In de...
Loes Krabben - Geplaatst op 15 december 2017