Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Bredase bedrijven gingen dit jaar failliet

Door Jennifer da Graça 29 december 2020

Heb je het gevoel dat je het afgelopen jaar vaker leest dat bedrijven sluiten dan openen? Wij zochten uit of er in Breda dit jaar meer bedrijven failliet gingen dan voorgaande jaren. 

In Brabant gingen tot en met september van dit jaar 409 bedrijven, instellingen en eenmanszaken failliet. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 449. Dat betekent een daling. Hoe zit dat in Breda?

Faillissement in Breda

In onze stad zijn van begin dit jaar tot en met september 30 bedrijven, instellingen en eenmanszaken failliet gegaan. Vorig jaar waren dat er 47 in diezelfde periode, dus betekent een daling. Het derde kwartaal zijn de meeste bedrijven failliet gegaan: 17, terwijl dat er vorig jaar 13 waren.

Heel Nederland

In heel Nederland zijn er, ondanks de coronacrisis, minder bedrijven failliet gegaan dan vorig jaar. Dit jaar waren dat er 2,6 duizend en dat was 8 procent minder dan het jaar ervoor.

Máár als we naar de regio’s kijken ging het niet overal zo goed. In Groningen en Zeeland waren er wel grote stijgingen. Bekijk de kaart hieronder voor alle cijfers.

Hoe komt dit?

Volgens de Volgens de Raad van de Rechtspraak valt het op dat er weinig faillissementen worden aangevraagd. Daarbij nemen veel rechters de economische situatie van de coronacrisis mee in hun oordeel. Verder spelen de steunmaatregelen waarschijnlijk ook een rol in de daling.

Lees ook:

Nieuwe maatregelen: 13 x deze winkels in Breda mogen openblijven

Premier Rutte maakte maandagavond bekend dat Nederland vijf weken in lockdown gaat. Zo gaan onder an...

Verhuizen of nieuwe inrichting? 5 x dit zijn de interieurtrends in 2021

Ga je verhuizen en verheug je je nu al op het inrichten van je nieuwe stek? Of is je huidige woning ...

Hallo daar! Heb jij deze nieuwe tassenwinkel aan de Koninginnestraat al gespot?

Je loopt een week niet door de Bredase winkelstraten en er is meteen een hoop veranderd. Eerder liet...

Meer over

Bedrijvigheid

adv.