Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ervaren Bredase horecaondernemers de tweede sluiting: ‘Vaste gasten zijn echt goud’

Door Jennifer da Graça 11 november 2020

Het hakte erin tijdens de persconferentie van een paar weken terug: de horeca is dicht. Tot wanneer precies, weten we nog niet. Hoe ervaren Bredase horecaondernemers deze tweede sluiting? Wij vroegen hoe het nu met ze gaat.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Lenneke van Kattenhuiskamer Familie Snorhaar

Foto: indebuurt Breda

Lenneke vertelt: “De tweede lockdown kwam voor mij best als een klap. Veel meer dan de eerste eigenlijk. Vooral ook omdat het een langere sluiting werd dan de voorspelde twee weken. Persoonlijk had ik daarom echt even de tijd nodig om het te verwerken, terwijl ik bij de eerste lockdown meteen doorpakte.”

Kat adopteren?

“Gelukkig heb ik de knop weer omgezet en startte ik een webshop waar je lekkernijen bestelt, zoals lunchboxen en heerlijke taartjes. Wat ook heel leuk is: je kunt een van onze zeven katten symbolisch adopteren. Je krijgt dan een certificaat en maandelijkse updates over je geadopteerde kat. Binnenkort organiseren we ook een online bingo met leuke prijsjes en natuurlijk veel gezelligheid. De webshop zullen we aanvullen met leuke cadeautjes, zowel voor mens als kat.”


Meer over Familie Snorhaar ontdekken?

Familie Snorhaar restaurants en horeca

Gesloten10:30 - 17:30

Nieuwe Haagdijk 40, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ertugrul van Turks restaurant L’Anatra

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Na een succesvol 2019 wensen we iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar! #2020 #happynewyear

Een bericht gedeeld door Turks Restaurant L’anatra (@restaurantlanatra) op

Ertugrul vertelt: “COVID-19 heeft onze branche zwaar getroffen. Vlak voor de eerste sluiting hadden wij onze nieuwe locatie aan de Nieuweweg getekend. De tweede sluiting raakte ons zwaar.”

Speciaal vijfgangenmenu

“We zijn geopend voor afhalen en bezorgen. We hebben een speciaal vijfgangenmenu samengesteld in het kader van ‘uit eten in je eigen woonkamer’. Regelmatig krijgen we hartverwarmende telefoontjes van onze gasten, dat motiveert ons enorm!”


Meer over L’Anatra ontdekken?

L’Anatra restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 22:00

Nieuweweg 75, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lana van Sunshine Breda

Foto: Sunshine Breda

“De tweede lockdown kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Natuurlijk spookt het na de eerste lockdown ergens in je achterhoofd, maar eigenlijk hebben wij tot op het allerlaatst gedacht: ‘Dat doen ze niet.’ De horeca had net alles netjes op de rit en kwam ook niet als brandhaard in het nieuws dus wij waren heel onaangenaam verrast toen de deur plots weer op slot moest. Dus het was meteen doorpakken met een afhaalloket, want het verhaal van ons bijzondere eten is nog lang niet klaar. Van woensdag tot en met zaterdag kun je bij ons á la minute terecht voor drankjes, hapjes en taart to go, maar je kunt je eten ook van tevoren bestellen en later afhalen of eventueel laten bezorgen. Op de zaterdagen pakken wij extra uit met leuke specials die ook voor ’s avonds te bestellen zijn. Ook ons winkeltje is weer open, je kunt er leuk snuffelen voor leuke vintage of wereldse hebbedingetjes.”

Team bij elkaar houden

“Ons kleine team willen wij koste wat kost bij elkaar houden. Als wij straks hopelijk weer open mogen, hebben wij iedereen nodig om weer te kunnen draaien. Wij proberen iedereen zo goed als het gaat aan het werk te houden en houden de moed er met z’n allen in. Sommige dagen zijn superleuk, soms is het huilen met de pet op. Iedereen in ons team houdt echt van Sunshine en deze onzekerheid is voor niemand makkelijk. Maar we gaan ervoor!”

Vaste gasten zijn goud

“Vaste gasten zijn in deze tijd echt goud. De één bestelt iedere week iets lekkers, de ander komt langs voor koffie en een praatje en weer een ander stopt ons een extra fooitje toe. Iedereen snapt de situatie en leeft enorm met ons mee. Dat is echt hartverwarmend, je voelt dat je er niet alleen voorstaat en zo behoud je ook contact met de mensen die je anders ook veel zag en dat maakt de situatie nog een beetje houdbaar. Sommige dingen zijn toch nog een beetje normaal dan.”


Meer over Sunshine lunch & lounge ontdekken?

Sunshine lunch & lounge lunch

Gesloten10:00 - 18:00

Lange Brugstraat 47, Breda

Bekijk meer:lunch

Manouk van De Boterhal

Foto: De Boterhal

“De tweede sluiting kwam minder onverwachts dan de eerste. Toen we begin oktober hoorden dat we weer dicht moesten, hebben we gelijk geschakeld en dat we binnen enkele dagen een take away en delivery online hadden. Gasten kunnen via onze eigen site bestellen. En we hebben er voor gekozen dit in eigen beheer te houden, dus niet met een tussenpersoon van Thuisbezorgd of dergelijke diensten. Nu bezorgen wij bij mensen thuis en mensen kunnen bij ons eten en drinken afhalen van donderdag tot en met zondag van 16.00 tot 20.00 uur. We hebben een aangepaste menukaart. In het weekend hebben we de Boterhal omgetoverd tot Friteshal vanaf 14.00 uur van vrijdag t/m zondag.”

Managers bezorgen

“We hebben vijftig mensen in dienst. Personeel met vaste urencontracten houden zich bezig met het afhalen en bezorgen. Managers zijn dus tegenwoordig bezorgers en worden ingezet waar nodig. Iedereen is onwijs positief om het bezorgen en afhalen tot een succes te maken. Ambulant personeel is ook heel betrokken bij De Boterhal en helpt waar nodig, denk aan flyeren, ideeën aandragen voor promotie, social media, enzovoorts. Ambulant personeel wordt deels ook nog maandelijks uitbetaald.”

Tapasplank

“Onze vaste gasten zijn erg blij dat ze in deze tijd nog kunnen genieten van onze heerlijke gerechtjes en tapasplanken. Ook reageren gasten goed op de ‘high beer @ home’. Dan krijg je drie verschillende biertjes met kleine beschrijving met een tapasplank. Hebben ze thuis toch nog een kleine Boterhalbeleving.”


Meer over De Boterhal ontdekken?

De Boterhal restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 01:00

Grote Markt 19, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Jenneke van In Kannen & Kruiken

Foto: In Kannen & Kruiken

Als je kijkt naar de eerste en tweede lockdown, zien we nu een echt andere tendens: we zijn minder verrast, beter voorbereid en hebben meer plannen. Samen met mijn bedrijfsleiding – Rinske, Wouter en Edwin –  zijn we veel in de weer met zichtbaar blijven. En met ons loket waar we zes dagen per week koffie, taartjes en wraps verkopen. Daarnaast zijn we bezig met toffe dingen bedenken, zoals herfstvakantiepakketten, wrapbezorging en online PR. Ook maken we al creatieve plannen voor de kerstperiode en leggen we de laatste hand aan onze fijne wintertuin!”

Hecht team

“Wij zijn er dus met zijn vieren heel druk mee, maar we proberen ook onze parttimers erbij te betrekken. Natuurlijk kunnen we ze veel minder uren bieden, maar we willen dat contact warm houden, dat is ook echt IKEK: we zijn een heel hecht team en we missen elkaar. Eigenlijk komen alle personeelsleden sowieso lekker vaak aanvliegen voor een koffietje en een kletsje.”

Contact met de Voedselbank

“Financieel gezien is het natuurlijk een aderlating, en om eerlijk te zijn: het levert weinig op. Dat is op dit moment ook niet ons doel: de focus ligt veel meer op in beeld blijven! Daarover gesproken: wij zijn natuurlijk niet de enigen die last hebben van deze crisis: er zijn mensen die überhaupt weinig tot niets te besteden hebben. Zeker in coronatijd. Er worden steeds meer mensen getroffen momenteel. Dat trekken we ons aan en we hebben contact met de Voedselbank Breda opgenomen om te kijken of we hen kunnen helpen. Die handreiking werd van harte aangenomen en daarom hebben we nu een donatieactie opgezet.”

Nuchter blijven

“Eerlijk gezegd denk ik dat we nog even in deze situatie zitten. We kijken er erg naar uit om weer open te gaan en de sfeer en beleving te geven aan gasten én aan onszelf waar we zo goed op gaan. Voor nu roeien we met de riemen die we hebben en proberen we nuchter onder de situatie te blijven en ons te voeden met positiviteit!”


Meer over In Kannen & Kruiken ontdekken?

In Kannen & Kruiken restaurants en horeca

Gesloten08:30 - 17:30

Veemarktstraat 45, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Gevonden voorwerpen van toen! 5 x bijzondere oproepen uit de jaren 40

Terug van weggeweest: de gekke krantenknipsels! Tegenwoordig vind je op Facebook genoeg Bredase groe...
carlos en colinda den hollander

Carlos en Colinda verruilden Breda voor Valencia: ‘We bouwen hier een bed & breakfast’

Sommige Bredanaars blijven het liefst voor altijd in de Parel van het Zuiden, anderen dromen ervan o...

Een kijkje in het klaslokaal van juf Emma: ‘De kleuters merken dat het een spannende tijd is’

Hoe is het om voor de klas te staan? Volgens Emma Cann (26), lerares bij KBS Laurentius in het Ginne...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.