Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

SOS! Zo red je jouw telefoon van waterschade (en zo voorkom je het)

Aangeboden door CallStars 27 juni 2019

Yes, het is zomer! Je gaat binnenkort vast naar het strand, zwembad of de Galderse Meren. Uiteraard gaat je telefoon ook mee! Hoe moet je anders foto’s delen op Instagram en je vrienden appen bij welke parasol je zit? Maarre… kijk je wel uit voor waterschade?

Heb jij onlangs een nieuwe iPhone of Samsung gekocht en lees je overal dat deze waterdicht is? Dat klopt. Betekent dit dat je dan lekker onbeperkt foto’s kan maken onderwater? Think twice. Beide merken vergoeden geen waterschade, dus het is héél verstandig om goed op te letten. Wij helpen je op weg en laten weten hoe je korting fixt bij je volgende reparatie.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Zo voorkom je waterschade

Foto: Unsplash

We trappen af met de volgende vier tips: de basis. Veel mensen vergeten stiekem dat dit wel het minste is wat je kan doen om je digitale buddy te beschermen:

  • Koop een hoesje! Zo heeft je telefoon extra bescherming en zijn gaatjes en kiertjes extra afgesloten.
  • Houd je toestel droog. Ga jij met je telefoon naar de wc en in bad? Heel verleidelijk… maar echt niet slim. Better be safe than sorry!
  • Sla vochtige ruimtes maar even over. Waterdamp is killing voor je smartphone. Lekker douchen? Laat je telefoon alsjeblieft buiten de badkamer.
  • Regen? Berg je telefoon goed op. En nee, je broekzak is hier geen goede plek voor. Liever achter een rits in je tas of jas.

SOS! Mijn telefoon heeft waterschade

Foto: Unsplash

Goed, je bent misschien toch wat onvoorzichtig geweest of je kat/vriend/oma heeft je telefoon in een plas water laten vallen. Je hebt waterschade! Niks aan te doen, maar een goede portie EHBO is vereist om jouw tellie weer tot leven te wekken. Check de volgende tips:

  • Zet je telefoon direct uit. Zo voorkom je verdere schade. Probeer je smartphone ook voorlopig niet op te laden.
  • Verwijder de accu en de simkaart. iPhone-eigenaren weten vast dat de accu er niet uit kan, dus sommige Samsungbezitters hebben in dit geval geluk. Zo sluit je uit dat er nog elektriciteit in het toestel stroomt en red je de simkaart.
  • Schud water uit het toestel. Klinkt grappig, is handig. Wrijf je telefoon daarna goed droog.
  • Pak je smartphone in met silica gelzakjes. Je weet wel, die gekke zakjes die soms in de verpakkingen van kleding of elektronische producten zitten. Deze nemen enorm veel water op. Geen zakjes in huis? Dan ben je overgeleverd aan de volgende tip.
  • Rijst, rijst, rijst! Ook dit spul trekt vocht uit je telefoon. Leg deze daarom voor 72 uur in een bakje vol rijst. Probeer je telefoon niet aan te zetten en houd het bakje uit de zon. Een nadeel: de rijst kan vlekken achterlaten op je telefoon.
  • Niets gelukt? Of heb je tijd om je telefoon direct weg te brengen na het oplopen van de waterschade? Ga dan direct langs bij Callstars om het probleem te laten verhelpen. De repair guys staan voor je klaar om het te fixen! 

Yes, korting!

Een van de repair guys aan het werk. Foto: indebuurt Breda

Het liefst wil je je telefoon weer zo goed als nieuw hebben, maar het mag niet te veel kosten, toch? Snappen we. Daarom deze tip van ons: korting op je reparatie? Zorg dan dat je deze zomer je telefoon via de website van Callstars aanmeldt. Dan ontvang je 10% korting alle reparaties. Scheelt toch weer wat!


Meer over CallStars ontdekken?

CallStars

Vandaag gesloten

Konijnenberg 37, Breda

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.