Arno van Uitvaartverzorging Van Gemert: ‘Je kunt nooit zo gehard worden dat het je niets doet’

Aangeboden door Uitvaartverzorging Van Gemert 15 maart 2019

Drie generaties, één doel: nabestaanden de beste service verlenen. Arno van Gemert volgde zijn vader op en verzorgt samen met zoons Owen en Quinten persoonlijke uitvaarten.

Het begon allemaal bij Wim van Gemert, die in 1962 het bedrijf oprichtte. In 1988 nam zoon Arno het over, niet helemaal volgens plan: “Ik zat nog maar twee jaar in het bedrijf toen mijn vader plotseling overleed. Ik had twee keuzes: stoppen of het familiebedrijf voortzetten.” Hij koos voor het laatste.

Uitbreiding

Arno was vastbesloten om het bedrijf uit te breiden, om zo nog meer service te kunnen bieden. Dat begon met de verhuizing naar de Heuvelstraat. Op deze nieuwe locatie was er genoeg ruimte om overledenen op te baren en hoefden ze niet meer uit te wijken naar derden. Arno, zijn vrouw Netty en zoons Owen en Quinten gingen boven de aula wonen. Zo raakten Owen en Quinten al op jonge leeftijd bekend met het vak. “Ik weet niet beter”, vertelt Owen. “Als klein jongetje liep ik al tussen de kisten door.” Het was voor hem dan ook niet meer dan logisch dat hij ook in het bedrijf van zijn vader zou stappen. Ook broer Quinten sloot zich aan in het bedrijf.

Wensen uit laten komen

“Er is niets mooiers dan in de voetsporen van mijn eigen vader te treden. We werken allemaal aan hetzelfde doel: mensen tevreden stellen. Als nabestaanden tevreden zijn, dan zij wij dat ook. We laten wensen uitkomen.” Vader Arno vult aan: “Alles is mogelijk, zolang het maar binnen de wet valt. We zien steeds meer dat nabestaanden kiezen voor een informeel samenzijn. Ze zitten gewoon lekker in de aula en vieren het leven van de overledenen met prosecco, een broodje kroket en mooie muziek. Mensen zitten niet meer te wachten op een standaard uitvaart.”

Alles kan op locatie geregeld worden, van het drukken van de rouwkaarten tot aan de afscheidsdienst. “We doen niet meer dan twee diensten per dag, zodat nabestaanden ruim de tijd hebben om afscheid te nemen. En als mensen op zondag de dienst willen houden, is dat ook hartstikke prima”, stelt Arno.

Toekomst

Hoewel de familie van Gemert zich geen mooier beroep kan voorstellen, gaat het werk ze niet altijd in de koude kleren zitten. “Gelukkig maken we weinig jonge sterfgevallen mee”, vertelt Arno, “maar je kunt nooit zo gehard worden dat het je niets doet. Als je bij de familie van de overledenen bent doet het zeer, maar het is belangrijk om dit niet mee naar huis te nemen.”

Het is de bedoeling dat Owen en Quinten het bedrijf over een aantal jaar gaan overnemen. “We willen het bedrijf dat mijn opa en vader hebben opgezet doorzetten én verder uitbreiden, zodat we nog meer service kunnen bieden. Daarvoor moet je dingen openbreken. Waarom niet een warm buffet na een afscheidsdienst in plaats van een koffietafel? We hebben genoeg plannen!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Uitvaartverzorging Van Gemert. Meer over Uitvaartverzorging Van Gemert ontdekken?

Uitvaartverzorging Van Gemert uitvaartcentra

Heuvelstraat 181, Breda

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.