Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Suzanne en broer Stef van VloerenCentrale: ‘Soms adviseren we juist een totaal andere vloer’

Aangeboden door VloerenCentrale 24 januari 2020

Al bijna 36 jaar is de VloerenCentrale een begrip in Breda, want klanten van heinde en verre zoeken maar al te graag hier een vloer uit. Suzanne staat samen met haar broer Stef en hun vader aan het roer.

Als mede-eigenaar is Suzanne onder andere verantwoordelijk voor de marketing en administratie, maar zul je haar ook in de winkel treffen voor persoonlijk advies. Een manusje-van-alles dus! “We werken hier met zeven man, waarvan twee ‘buiten de familie’, als je dat zo kunt noemen”, zegt Suzanne met een lach. “Ook voor hen vinden we het belangrijk dat het voelt als een familie. Sommige klanten laten weten het hier zo fijn informeel en gezellig te vinden.”

Een frisse wind

Mocht je al lang in Breda wonen, dan ken je VloerenCentrale misschien wel van de tapijttegels en de zaak aan de Minister Nelissenstraat. “Tot zo’n zeventien jaar geleden verkochten we enkel tapijttegels. Maar het was tijd voor vernieuwing: een frisse wind door ons aanbod. Sindsdien kun je bij ons terecht voor allerlei vloeren, zoals laminaat, pvc of kurkvloeren. En ook voor binnenzonwering loop je bij ons binnen”, laat Suzanne weten. Als we een rondje maken door het ruime pand, komen we enorm veel soorten vloeren tegen. En dan hebben we het magazijn nog niet eens gezien. “We hebben veel op voorraad en kunnen daardoor snel leveren.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: VloerenCentrale

Informeel en gezellig

Suzanne: “Met zeven man doen we alles, al zouden we graag nog een ervaren stoffeerder erbij hebben. We werken alleen met eigen personeel en geen zzp’ers, zodat we onze klanten altijd onze garantie en service kunnen beloven.” Met Suzannes vader, twee broers, schoonzusje én haarzelf in het bedrijf… Waar gaan de gesprekken over op verjaardagen of met kerst?  “Soms inderdaad over werk”, geeft ze toe met een lach. “Maar zo voelt het nooit.”

Rechtdoorzee

In de twaalf jaar dat Suzanne hier rondloopt, heeft ze veel meegemaakt en geleerd. “Onze aanpak is nogal rechtdoorzee. En dat betekent dat we mensen soms adviseren een bepaalde vloer níét te kopen. Bijvoorbeeld als klanten op internet lezen dat pvc perfect voor hen is en ze vervolgens onze showroom bezoeken. Wij vragen dan altijd naar de woon- en gezinssitutie en de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden.  Als dat geen goede combinatie is, raden we de gewenste vloer liever af en zoeken we samen naar een beter passende vloer.”

Eerlijk advies

Sommige klanten laten dat even bezinken: een verkoper die liever iets niet verkoopt? Da’s gek. “Maar negen van de tien komt daarna gewoon bij ons terug”, vervolgt Suzanne haar verhaal. “Of ze raden ons aan bij familie en vrienden, omdat we hen eerlijk advies gaven.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Het grote magazijn. Foto: VloerenCentrale

Trends

Op woongebied gebeurt er een hoop: iedereen gaat massaal aan de giet- en betonlookvloeren en een visgraatpatroon in je laminaat is bijna niet meer weg te denken. Hoe speelt VloerenCentrale daarop in? Suzanne: “We houden altijd in de gaten wat er speelt. Door beurzen te bezoeken, via het internet maar ook gewoonweg via het aanbod van onze leveranciers.”

Positieve recensies

Wat voor vloer je ook kiest bij VloerenCentrale, het zit altijd goed qua service en garantie. “Is er iets aan de hand? Dan staan we meestal binnen twee weken op de stoep, om je te helpen. We zorgen dan zelf voor overleg met de fabrikant. En ik kan gelukkig zeggen dat onze klanten blij zijn met deze aanpak, want de recensies op TrustPilot zijn erg positief.”


Meer over VloerenCentrale ontdekken?

VloerenCentrale

Geopend09:00 - 16:00

Takkebijsters 70, Breda

 

 

adv.