Sigrid runt een studio in Breda: ‘Dit bijzondere pand op het Stationsplein is een huiskamer voor creatieven’

Home Is The Artist - Stationsplein 44
Foto: Nathalie Daalderop

Sigrid Wilking is 25 jaar jong en bruist van de energie. In haar eigen studio van 120 vierkante meter, gelegen aan het station in Breda, voelt de net afgestudeerde allround creatieveling zich als een vis in het water.

Meters hoge ramen, kolossale pilaren, een industrieel plafond. En toch voelt het als thuis. Het daglicht vult de hele ruimte, kaarsen branden, het interieur is design en vintage en de enorme skai-leren bank nodigt uit om op neer te ploffen. “Home Is The Artist is de naam van mijn studio”, vertelt Sigrid. “Het is een plek waar ik kan experimenteren, samenwerken, spelen, relaxen en waar ik vrienden kan uitnodigen. En waar anderen hetzelfde kunnen doen”.

Creatieve alleskunner

Na haar middelbare school begint Sigrid aan het Sint Lucas in Boxtel. Deze vakschool voor creatief talent geeft haar alle ruimte. “Ik vond alle vakken superleuk: grafisch, interieur, stand- en decorbouw, fotografie. Maar ik moest in het tweede jaar een keuze maken. Dat werd grafisch ontwerpen.” Toch bleef ze al het andere ook doen. Op de Willem de Kooning Kunstacademie in Rotterdam vervolgt ze haar creatieve pad. Tijdens deze masteropleiding leert ze hoe ze volledig creatief kan zijn, maar ook aansluiting kan vinden bij waar de markt om vraagt.

Lees verder onder de foto’s >

Station Breda: plek voor originaliteit en vindingrijkheid

Tijdens haar afstuderen valt haar oog op de vele leegstaande ruimtes op station Breda. Met een ondernemingsplan voor een studio stapt ze naar NS. Om de leegstand tegen te gaan biedt NS op dat moment aan kunstenaars en creatievelingen de mogelijkheid om hun originaliteit en vindingrijkheid te laten zien. Home Is The Artist past precies in dit plan en door een ingroeihuur krijgt Sigrid de mogelijkheid om direct te starten.

In misschien wel de mooiste ruimte aan de stadskant van het station, mag ze nu haar concept helemaal uitbouwen. Je kunt de ruimte huren voor een fotoshoot, een event, een vergadering, maar ook voor private dining, dagbesteding of om er yogalessen te geven. “Ik wilde een plek creëren als toevoeging aan ieders werkplek of kantoor.” In haar studio heb je de ruimte en tools om extra dingen te doen. Je mag er een rommeltje maken en je mag ook zelf alles meenemen wat je nodig hebt. En omdat alles op dopjes staat, schuif je het zo aan de kant en creëer je de plek die jij nodig hebt. “De mogelijkheden zijn hier oneindig.”

Lees verder onder de foto’s >

Studiofotografie in een nieuw jasje

Binnenkort lanceert Home Is The Artist een bijzonder fotoconcept. Samen met freelance fotografen uit de stad biedt Sigrid een vernieuwde manier van ‘studiofotografie’ aan. Een professionele set, spontane fotograaf, muziek en een drankje zorgen ervoor dat jij en je partner, gezin, familie, collega’s of vriendengroep met een unieke foto naar huis gaan. “We willen een fotocommunity opstarten die op een laagdrempelige manier vette portretfoto’s maakt, net even voorbij de standaard studioshoot.” Houd Sigrid’s website en Instagram hiervoor in de gaten!

Lees verder onder de foto’s >

I have a dream

Op haar visitekaart noemt ze zichzelf ‘Allround creative (graphic) designer.’ En allround is Sigrid zeker. Naast alle werkzaamheden rondom de studio heeft ze verschillende horecabaantjes en doet ze freelance grafische opdrachten, zoals het bouwen van websites. “Ik wil dat mijn agenda volstaat met leuke dingen. En ik wil vooral dat het bruist bij Home Is The Artist. Dan gaat het vanzelf rollen en kunnen we uitgroeien uit tot een veelzijdig creatief netwerk.”

Een droom heeft ze ook. “Ik wil heel graag ooit een boutique hotel runnen met in de lobby iets soortgelijks als Home Is The Artist. Alles in het teken van hospitality, vrijheid, creativiteit, verbinding. Maar eerst wil ik hier aan Stationsplein 44 in Breda iets heel gaafs neerzetten.”

Zelf ervaren?

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je tof om een keer een eigen fotoshoot te doen of om een event te organiseren in de veelzijdige studio van Home Is The Artist? Speciaal voor lezers van Indebuurt Breda stelt Sigrid twee keer een dagdeel beschikbaar. Meld je hieronder aan en maak kans op een privéboeking ter waarde van 150 euro!

De winactie is afgelopen.

Meer Bredase ondernemers:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Bredase Jolissa helpt vrouwen van vage klachten af: ‘Met voeding kun je heel veel’”

Bredase Jolissa helpt vrouwen van vage klachten af: ‘Met voeding kun je heel veel’

Ga naar “Ooit kon hij niet zonder drugs, nu helpt Jeroen zelf verslaafden: ‘Ik wil voorkomen dat ze terugvallen in de fuck it-modus’”

Ooit kon hij niet zonder drugs, nu helpt Jeroen zelf verslaafden: ‘Ik wil voorkomen dat ze terugvallen in de fuck it-modus’

Aangeboden door Phase 01 Herstelbegeleiding

Ga naar “Frans opent een nieuw restaurant in Breda: ‘Het wordt een oude herenclub in een nieuw jasje’”

Frans opent een nieuw restaurant in Breda: ‘Het wordt een oude herenclub in een nieuw jasje’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99”

Hotelovernachting p.p.p.n. € 12,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99”

Aardbeien van € 2,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Alle 0.0 6-packs bier van € 9,38 voor € 4,69”

Alle 0.0 6-packs bier van € 9,38 voor € 4,69

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Uitvoerend projectleider voor (te) gekke projecten”

Uitvoerend projectleider voor (te) gekke projecten

 • Livingprojects
 • Fulltime
Livingprojects in Breda heeft een vacature voor een uitvoerend projectleiderLivingprojects in Breda heeft een vacature voor een uitvoerend projectleider

Topper

Ga naar “Productiemedewerk(st)er Forza”

Productiemedewerk(st)er Forza

 • Forza Refurbished B.V.
 • Fulltime
Ga naar “Adviseur Particuliere Verzekeringen bij Veldsink Groep”

Adviseur Particuliere Verzekeringen bij Veldsink Groep

 • Veldsink – Lodewijks van Ginneken, Sprundel
 • Fulltime
Veldsink - Lodewijks van Ginneken, SprundelVeldsink - Lodewijks van Ginneken, Sprundel

Topper

Ga naar “Open dag opleiding vrachtwagenchauffeur”

Open dag opleiding vrachtwagenchauffeur

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Commercial Support Medewerker”

Commercial Support Medewerker

 • ViaJou werving & selectie
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Zandloper”

Zandloper

 • Van 4 jun t/m 2 jul
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 3 juli 2022
Ga naar “Duikboot Festival”

Duikboot Festival

 • 27 augustus 2022
Ga naar “Terrasverbouwing bij Pier15”

Terrasverbouwing bij Pier15

 • Van 3 jun t/m 23 sep
Ga naar “AMGEN Singelloop Breda 2022”

AMGEN Singelloop Breda 2022

 • 2 oktober 2022
singelloop 2019