Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pascalle is het gezicht van Bakkertje Bol Breda: ‘Ik ben verwend als het om vers eten gaat’

Aangeboden door Bakkertje Bol 30 augustus 2019

“Om 08.00 uur ’s ochtends open ik de zaak en dan start ik gelijk met al het bakwerk. Alles maken we hier vers, niets komt kant-en-klaar binnen. Na het bakken doen we de voorbereidingen voor de lunch.” We zitten tegenover Pascalle (47), die sinds januari 2019 franchisenemer is van Bakkertje Bol aan de Karrestraat in Breda. “Mijn passie ligt bij lekker eten: verse broodjes, sapjes, noem maar op.”

De liefde voor het vak heeft Pascalle niet van een vreemde. Haar vader Cas Spijkers is bekend van het tv-programma Koken met Sterren en was eigenaar van een restaurant met twee Michelin-sterren. “Misschien cliché, maar het is me echt met de paplepel ingegoten.”

Worstenbroodjes en broodjes gezond

Wat er het meest over de toonbank vliegt bij Bakkertje Bol? Dat weet Pascalle zó te vertellen: “De worstenbroodjes! Zowel voor Brabanders als mensen boven de rivieren. Dat vind ik leuk aan Breda: van Belgen tot aan Randstedelingen, alles komt hier samen. En iedereen houdt van een goed worstenbroodje.” Alle broodjes bij Bakkertje Bol worden vers belegd. “Na worstenbroodjes volgen de broodjes gezond zeker op plek twee! Als je deze bij ons bestelt, maken we dit ter plekke voor je klaar. Verser dan dit kan bijna niet.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Harde werker

“Wij zijn zeven dagen per week geopend en dan sta ik in de winkel. Om 08.00 uur gaan we open en rond 17.00 uur sluit ik de boel weer af. Ik heb een team van vijf superleuke meiden die me goed helpen. Ik laat hen alles doen wat ik ook doe: broodjes klaarmaken, klanten helpen of koffiezetten. Daarin maak ik geen onderscheid.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Ook voor verse sapjes zit je bij Bakkertje Bol goed. Foto: indebuurt Breda

Bekend gezicht

Loop eens langs Bakkertje Bol in het centrum van Breda en de kans is héél groot dat je Pascalle met haar vrolijke lach achter de balie ziet staan. Sterker nog: is ze er niet, dan raken mensen van hun à propos. “Afgelopen week was ik wat later in de winkel omdat ik ’s ochtends nog een afspraak had. Toen dachten klanten dat ik op vakantie was, omdat ze me gewoon niet hadden gespot in de winkel. Andersom weet ik van veel mensen precies welk broodje ze willen bestellen, omdat dat hun vaste bestelling is.”

800 kookboeken

“Buiten de winkel om ben ik het liefst ook met eten bezig”, zegt Pascalle met een lach. “Ik spaar kookboeken, ik heb er wel 800. Die passie voor koken komt vanuit mijn familie. Mijn vader kookte uiteraard altijd supervers. Ook heb ik eigen restaurants gehad waarbij vers eten natuurlijk centraal stond. Wat dat betreft ben ik verwend als het om vers eten gaat en dat laat ik graag terugkomen bij Bakkertje Bol!”


Meer over Bakkertje Bol ontdekken?

Bakkertje Bol bakkers

Geopend10:00 - 16:00

Karrestraat 3, Breda

Bekijk meer:bakkers

adv.