Miranda van ReShare Store: ‘Ik wil dat iedereen in de regio Breda deze winkel leert kennen’

De Reshare Store Breda
Foto: Nathalie Daalderop

Floormanager Miranda Overbeeke is vanaf dag één fulltime betrokken bij de ReShare Store in Breda. De vestiging aan de Markendaalseweg bestond begin oktober precies vijf jaar. In verband met corona helaas geen groot feest, maar wel een mooi moment om nu even in de schijnwerpers te staan! ReShare Store verkoopt tweedehands kleding en vintage items voor dames, heren én kinderen.

In 2013 werden de contouren geschetst van de eerste ReShare Store in Nederland. Door de economische crisis groeide in alle lagen van de bevolking de vraag naar betaalbare kleding. Het moest een frisse winkel worden, met kwaliteitskleding, dicht bij de mensen. Er is inmiddels een grote vaste klantenkring en die kring blijft maar groeien. Er zijn nu al tien filialen en is er een toffe onlinewinkel: unitedwardrobe.com.

‘Wat is er nog op mijn leeftijd nog mogelijk?’

Miranda is 54 jaar en moeder van drie bijna zelfstandige kinderen. Ooit begon ze als kapster, later werkte ze in de vliegtuigbouw, organiseerde vervolgens kinderkleding- en lingerieparty’s aan huis, was een aantal jaar telefoniste in het ziekenhuis in Bergen op Zoom en rolde vervolgens in de kledingbusiness. Maar vijf jaar geleden kon ze haar draai niet meer vinden. “Alles draaide om cijfers en targets”, aldus Miranda. “Er was geen tijd meer voor een normaal gesprek. Na weer een baaldag keek ik op een vacaturesite om te zien wat er op mijn leeftijd nog mogelijk was.” De baan als floormanager bij  ReShare Store Breda kwam gelijk tevoorschijn en Miranda wist meteen: “Dit is het!” En dat gevoel was wederzijds. Ze voelde zich gelijk als een vis in het water en ze weet het nu al zeker: “Ik blijf dit doen tot mijn pensioen!”

De winkel voor iedereen

ReShare Store richt zich onder andere op mensen met een kleine portemonnee. Mensen voor wie nieuwe kleding een grote uitgave is. De winkel is er ook voor mensen die tweedehands shoppen uit milieuoogpunt en dus vanuit een stukje duurzaamheid. Miranda en haar team willen je een fijne winkelervaring meegeven. Dus geen muffe luchtjes en vieze vloerbedekking maar een frisse, hippe winkel met een groot aanbod van moderne (soms ook nieuwe) kwaliteitskleding. Steeds meer jongeren weten de winkel inmiddels ook te vinden, net als influencers en fashionista’s: ze komen regelmatig langs op zoek naar een uniek item.

Tekst loopt door onder de foto’s.

 

Dit is een kledingwinkel ‘Plus’

“Wat het werk zo ontzettend leuk maakt, is dat er tijd is voor een praatje. We bieden een luisterend oor en helpen mensen die in de problemen zijn geraakt weer op weg.” De winkel is tevens een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er wordt tijd gemaakt om anderstaligen de Nederlandse taal te leren. Voor veel andere vrijwilligers is het werk in de winkel een opstapje naar weer een betaalde baan. ReShare Store is een echte sociale winkel. “Ik vind het een kledingwinkel ‘Plus'”, aldus Miranda.

Zelf kleding doneren

Als jij binnenkort je kast opruimt en je hebt een zak met spullen die je echt niet meer gaat dragen maar waar niks mis mee is: doneer die zak dit keer eens aan de ReShare Store aan de Markendaalseweg! Op deze manier kun je heel eenvoudig de wereld een stukje mooier en duurzamer maken. Donaties komen overigens niet alleen van particulieren maar ook van bedrijven. Nog niet zolang geleden was er een hele partij (nieuwe) damesslips en bh’s van Karl Lagerfeld voor slechts twee euro per stuk. “Binnen de kortste keren was de hele partij uitverkocht!”

Met eigen ogen komen zien

Miranda heeft een droom: “Ik wil dat iedereen in Breda en omstreken deze winkel leert kennen.” Naast tweedehands en vintage items verkoopt de zaak ook schoenen, tassen, sieraden, sokken en lingerie. Als je even de tijd neemt, vind je in de winkel vast en zeker iets ‘nieuws’. Sinds het begin van corona is ReShare Store Breda ook actief op Facebook. Houd de pagina in de gaten voor leuke aanbiedingen en bijzondere acties!

Tekst loopt door onder de foto’s.

Onderdeel van Het Leger des Heils

Je kunt het misschien niet geloven maar ReShare Store is 100% onderdeel van het Leger de Heils. Al sinds 1885 zamelt deze organisatie kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Het Leger des Heils grootste textielinzamelaar van Nederland. Sinds 2014 gaat een deel van deze kleding naar de ReShare Stores. Een ander deel gaat naar de zogenaamde ‘Korpswinkels’ of wordt gereserveerd voor noodhulp of gerecycled tot poetslappen, jeansschorten, tassen en echt waar: ook tot mondkapjes! Super duurzaam dus! Lees hier meer over de bestemming van de ingezamelde textiel.

ReShare Store Leger Des Heils

Markendaalseweg 50, 4811 KC Breda

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook:

ReShare Store Leger Des Heils

Markendaalseweg 50, 4811 KC Breda

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Marjolein ontwikkelde hét geheim voor volle wenkbrauwen en wimpers: ‘Veel BN’ers zijn fan’”

Marjolein ontwikkelde hét geheim voor volle wenkbrauwen en wimpers: ‘Veel BN’ers zijn fan’

Aangeboden door Marr Cosmetics

Ga naar “Bredase kledingwinkel Sans-Trop-Pay bestaat 20 jaar: ‘Klanten geven mij energie’”

Bredase kledingwinkel Sans-Trop-Pay bestaat 20 jaar: ‘Klanten geven mij energie’

Ga naar “Feit of fabel? Hier lees je alles over laserontharing mét een leuke actie”

Feit of fabel? Hier lees je alles over laserontharing mét een leuke actie

Aangeboden door De Huidkliniek Breda

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Leifheit van € 12,99 voor € 9,74”

Leifheit van € 12,99 voor € 9,74

 • Blokker
 • Geldig t/m 28 mei 2023
Ga naar “RED NATURE Cocktailtomaten 500 g. van € 2,99 voor € 1,49”

RED NATURE Cocktailtomaten 500 g. van € 2,99 voor € 1,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 mei 2023
Ga naar “Keep it cool! strandtas € 16,99”

Keep it cool! strandtas € 16,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 28 mei 2023

Vacatures

Ga naar “Telefoniste bij Mercedes Benz”

Telefoniste bij Mercedes Benz

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Campagne marketeer”

Campagne marketeer

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker bedrijfsrestaurant Defensie”

Medewerker bedrijfsrestaurant Defensie

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Logistiek Medewerker”

Logistiek Medewerker

 • Kinly
 • Fulltime
Ga naar “Cisco Network Engineer”

Cisco Network Engineer

 • Experis
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “POW Bierfestival 2023”

POW Bierfestival 2023

 • 24 juni 2023
Ga naar “Pier Parade”

Pier Parade

 • 15 juli 2023
Ga naar “Boerderijdagen”

Boerderijdagen

 • T/m 29 mei
Ga naar “Dag van de bouw”

Dag van de bouw

 • 17 juni 2023
eureka woningen