Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Miranda van ReShare Store: ‘Ik wil dat iedereen in de regio Breda deze winkel leert kennen’

Door Nathalie Daalderop 30 oktober 2020

Floormanager Miranda Overbeeke is vanaf dag één fulltime betrokken bij de ReShare Store in Breda. De vestiging aan de Markendaalseweg bestond begin oktober precies vijf jaar. In verband met corona helaas geen groot feest, maar wel een mooi moment om nu even in de schijnwerpers te staan! ReShare Store verkoopt tweedehands kleding en vintage items voor dames, heren én kinderen.

In 2013 werden de contouren geschetst van de eerste ReShare Store in Nederland. Door de economische crisis groeide in alle lagen van de bevolking de vraag naar betaalbare kleding. Het moest een frisse winkel worden, met kwaliteitskleding, dicht bij de mensen. Er is inmiddels een grote vaste klantenkring en die kring blijft maar groeien. Er zijn nu al tien filialen en is er een toffe onlinewinkel: unitedwardrobe.com.

‘Wat is er nog op mijn leeftijd nog mogelijk?’

Miranda is 54 jaar en moeder van drie bijna zelfstandige kinderen. Ooit begon ze als kapster, later werkte ze in de vliegtuigbouw, organiseerde vervolgens kinderkleding- en lingerieparty’s aan huis, was een aantal jaar telefoniste in het ziekenhuis in Bergen op Zoom en rolde vervolgens in de kledingbusiness. Maar vijf jaar geleden kon ze haar draai niet meer vinden. “Alles draaide om cijfers en targets”, aldus Miranda. “Er was geen tijd meer voor een normaal gesprek. Na weer een baaldag keek ik op een vacaturesite om te zien wat er op mijn leeftijd nog mogelijk was.” De baan als floormanager bij  ReShare Store Breda kwam gelijk tevoorschijn en Miranda wist meteen: “Dit is het!” En dat gevoel was wederzijds. Ze voelde zich gelijk als een vis in het water en ze weet het nu al zeker: “Ik blijf dit doen tot mijn pensioen!”

De winkel voor iedereen

ReShare Store richt zich onder andere op mensen met een kleine portemonnee. Mensen voor wie nieuwe kleding een grote uitgave is. De winkel is er ook voor mensen die tweedehands shoppen uit milieuoogpunt en dus vanuit een stukje duurzaamheid. Miranda en haar team willen je een fijne winkelervaring meegeven. Dus geen muffe luchtjes en vieze vloerbedekking maar een frisse, hippe winkel met een groot aanbod van moderne (soms ook nieuwe) kwaliteitskleding. Steeds meer jongeren weten de winkel inmiddels ook te vinden, net als influencers en fashionista’s: ze komen regelmatig langs op zoek naar een uniek item.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: Nathalie Daalderop
Foto: Nathalie Daalderop
Foto: Nathalie Daalderop

 

Dit is een kledingwinkel ‘Plus’

“Wat het werk zo ontzettend leuk maakt, is dat er tijd is voor een praatje. We bieden een luisterend oor en helpen mensen die in de problemen zijn geraakt weer op weg.” De winkel is tevens een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er wordt tijd gemaakt om anderstaligen de Nederlandse taal te leren. Voor veel andere vrijwilligers is het werk in de winkel een opstapje naar weer een betaalde baan. ReShare Store is een echte sociale winkel. “Ik vind het een kledingwinkel ‘Plus'”, aldus Miranda.

Zelf kleding doneren

Als jij binnenkort je kast opruimt en je hebt een zak met spullen die je echt niet meer gaat dragen maar waar niks mis mee is: doneer die zak dit keer eens aan de ReShare Store aan de Markendaalseweg! Op deze manier kun je heel eenvoudig de wereld een stukje mooier en duurzamer maken. Donaties komen overigens niet alleen van particulieren maar ook van bedrijven. Nog niet zolang geleden was er een hele partij (nieuwe) damesslips en bh’s van Karl Lagerfeld voor slechts twee euro per stuk. “Binnen de kortste keren was de hele partij uitverkocht!”

Met eigen ogen komen zien

Miranda heeft een droom: “Ik wil dat iedereen in Breda en omstreken deze winkel leert kennen.” Naast tweedehands en vintage items verkoopt de zaak ook schoenen, tassen, sieraden, sokken en lingerie. Als je even de tijd neemt, vind je in de winkel vast en zeker iets ‘nieuws’. Sinds het begin van corona is ReShare Store Breda ook actief op Facebook. Houd de pagina in de gaten voor leuke aanbiedingen en bijzondere acties!

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: Nathalie Daalderop
Foto: Nathalie Daalderop

Onderdeel van Het Leger des Heils

Je kunt het misschien niet geloven maar ReShare Store is 100% onderdeel van het Leger de Heils. Al sinds 1885 zamelt deze organisatie kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Het Leger des Heils grootste textielinzamelaar van Nederland. Sinds 2014 gaat een deel van deze kleding naar de ReShare Stores. Een ander deel gaat naar de zogenaamde ‘Korpswinkels’ of wordt gereserveerd voor noodhulp of gerecycled tot poetslappen, jeansschorten, tassen en echt waar: ook tot mondkapjes! Super duurzaam dus! Lees hier meer over de bestemming van de ingezamelde textiel.

Foto: Nathalie Daalderop
Foto: Nathalie Daalderop

Meer over ReShare Store ontdekken?

ReShare Store kledingwinkels

Vandaag gesloten

Markendaalseweg 50, Breda

Bekijk meer:kledingwinkels

Lees ook:

Manon (23) runt een eigen winkel in Breda: ‘Ik wist het al vanaf kleins af aan’

Eigenaresse en jonge onderneemster Manon (23) heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beg...
het klooster

Sem en Gera van Het Klooster: ‘Onze appeltaarten hebben een goed verhaal’

De paters zijn inmiddels uit het klooster aan de Nijverheidssingel vertrokken. De kerk en de kapel d...

Ingrid runt Appel & Ei in Breda: ‘Zo houd je zelf een zakcentje over aan je kleding’

Een winkel met alleen maar tweedehands kleding van goede kwaliteit: dat is Appel & Ei in de Tolbrugs...

adv.