Nicky borduurt kunstwerkjes op canvas: ‘Het maakt niet uit als het imperfect is’
Ze studeerde af in Energierecht aan de Universiteit Groningen, woonde meer dan een jaar in de Filipijnen en heeft sinds…
Al op jonge leeftijd wilde ze heel graag ondernemen. Het was daarom dat Kelly van Hooijdonk (30) de zaak van haar ouders overnam toen ze 21 jaar was: “Het kriebelde om Nouveau van Ham te vernieuwen.”
Veel Bredanaars kennen de zaak aan het Van Coothplein waarschijnlijk van de lekkere lunches. Maar Nouveau van Ham is ook bekend vanwege het boutiquehotel. “Het werk hier gaat altijd door”, vertelt Kelly. “Van ontbijtjes en check-ins tot diners en feestjes in het weekend.”
Voor Kelly aan het roer kwam waren het haar ouders die de zaak runden. Zelf zat ze toen in de schoonheidsbranche. “Mijn ouders deden het 25 jaar op hun eigen manier en toen nam ik het over. Zij kwamen toen bij mij in dienst. Het was voor iedereen even wennen, maar toen ze eenmaal zagen dat het me lukte, was het voor ons allemaal goed.”
Niet iedere 21-jarige neemt zomaar een draaiende horecazaak over. Kelly: “De eerste drie jaar waren heel intens. Ik opende om 7.00 uur en sloot pas na middernacht af. Er komt zoveel op je af en het was echt veel vallen en opstaan. In één jaar tijd word je dan tien jaar ouder. Ik kreeg veel hulp, met name van mijn partner Guillaume waar ik tot nu nog samen de zaak mee run. We zijn een sterk team.”
“Acht jaar geleden liep de zaak niet zo goed waardoor mijn ouders failliet zijn gegaan, dit was een enorme klap… voor heel Breda. Nouveau van Ham was mijn vaders kindje. Hij is vier jaar geleden overleden en ik ben nu zo gelukkig dat ik zijn levenswerk kan voortzetten. Mijn ouders deden niet zoveel op digitaal vlak en ik zag daar heel veel kansen. Van Ham stond bijvoorbeeld niet op Booking.com.” Kelly pakte meer aan: ze vernieuwde meermaals het interieur, gaf het hotel een nieuw uiterlijk en zorgde dat haar bedrijf zichtbaar werd op internet. “We zijn flink bezig met een andere menukaart. We draaien altijd enorm goed met de lunch, maar het lijkt me tof om het diner uit te breiden. Dat doen we nu alleen op vrijdag en zaterdag.”
“Ik ben zeven weken geleden bevallen van mijn tweede kindje en werk dus heel veel vanuit huis. Ik probeer vijf keer per week langs te gaan bij de zaak en ben blij dat ik kan bouwen op ons team. Veel van de medewerkers werken hier al vijf jaar. Het voelt meer als familie dan als werknemers. Dat is de kracht van Van Ham: ons gezellige team. Veel gasten komen echt voor hen hierheen.”
Uiteraard hebben de coronamaatregelen invloed op Kelly en haar zaak. “Natuurlijk lag ik weleens huilend in bed, maar ik ben van mening dat ik moet blijven ondernemen en vernieuwen.” Daarom is de Bredase continu bezig met veranderingen: “We hebben het terras aangepakt, het interieur wordt vernieuwd en zodra het weer kan hoop ik iets met livemuziek te kunnen doen. Natuurlijk vinden mensen het soms gek dat we in deze gekke tijd zo doorpakken. Ik wil niet stilstaan, blijf positief en ben altijd op zoek naar meer.”
Aangeboden door Atelier Bricolage Breda
Aangeboden door De Huidkliniek Breda
In onze gids
Populaire rubrieken