Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jip verkoopt op zijn fiets pizzawraps door heel Breda: ‘Dat gevoel gaf me weer een boost’

Door Jennifer da Graça 17 juli 2020

Herken je dat? Iedere doordeweekse dag ga je ’s ochtends naar kantoor en (met een beetje geluk) sta je rond 17.00 uur weer buiten. Allemaal hartstikke prima, maar soms wil je gewoon zelf je boontjes doppen en werken voor je eigen bedrijf. Tenminste, dat is wat webdesigner Jip van Kakerken (30) overkwam. Hij switchte van zijn kantoorbaan naar eigen onderneming PizzaWrap. 

Met een fiets rijdt Jip sinds een paar weken door de Parel van het Zuiden en verkoopt hij zelfgemaakte (de naam zegt het al een beetje) pizzawraps. “Verschillende ideeën spookten door mijn hoofd: wat voor onderneming zou het dan worden?”, vertelt licht hij toe. “Ik overwoog meer te doen met muziek. Of mijn eigen bedrijf in webdesign op te zetten. Maar die ideeën gaven me niet genoeg energie.”

Lastige eerste dag

“De eerste keer dat ik eropuit ging met mijn fiets stond ik op drie plekken in Breda”, vertelt Jip. “Na uren werken had ik maar één pizzawrap verkocht. Dat frustreerde me wel een beetje, geef ik toe.Maar ik kwam erachter dat ik wel veel reserveringen had. Bredanaars wilde maar al te graag dat ik pizzawraps kwam maken op hun feestje. Dat gevoel gaf me weer een boost.”

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Jip Kakerke

Een bijzondere fiets

Je ziet het misschien al op de foto’s: het is niet zomaar een fiets waarop Jip Breda onveilig maakt. “Mijn vader is technisch en mijn moeder is creatief. Ik denk dat ik van hen beiden wat heb geërfd.” Hij kocht een bakfiets, regelde een gasoven en maakte een minikeuken voorop zijn fiets. “Daarvoor heb ik lang aan de tekentafel gezeten. Ook zocht ik heel lang naar de perfecte bakjes voor al mijn ingrediënten, met koelelementen. Op een dag open ik mijn lades en bakjes misschien wel honderd keer. Daar moeten die wel tegen kunnen.” Of het zwaar is, zo’n PizzaWrap-fiets? “Ja”, geeft Jip toe. “Maar zeker niet onmogelijk. Ik wilde ook wat meer bewegen, dat zit hiermee direct goed.”

Gevoel van vrijheid

Verdergaan in webdesign of groter worden in de muziek waren voor Jip geen optie. “Ik hunkerde naar het gevoel van vrijheid. Als een grapje zei mijn vriendin: ‘Als je vrij wilt zijn, koop je toch een ijscokar?’ Het idee ging in m’n hoofd zitten. In eerste instantie wilde ik curry’s bereiden met mijn fiets, maar die zijn lastig op locatie te bereiden. Als lunch at ik vaak tortillawraps die ik belegde als pizza. Opeens wist ik dat dát mijn product werd. Op het menu staan nu zes soorten, die allemaal evenveel worden besteld. Maar om eerlijk te zijn speel ik alweer met nieuwe smaken in mijn hoofd.”

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Jip Kakerke

Toch die curry

“Toen ik net begon, was ik bang dat mensen me niet serieus zouden nemen. Het was spannend om mijn omgeving te vertellen over mijn plan, maar iedereen was héél enthousiast. Als try-out nodigde ik familie en vrienden uit om te komen proeven en testen en dat was zeker geslaagd!” Enne… dromen mag, toch? Ook Jip heeft nog steeds ambities. “Die curry dwaalt nog steeds door mijn gedachten. Misschien toch een currywrap? Wie weet slaat het enorm aan.” Voor nu is de Bredanaar superblij dat zijn PizzaWrap een graag geziene gast is op feestjes, tijdens sup-sessies bij de Galderse Meren of een gezellige borrel.

Lees ook:

Mysterie opgelost! Dit is waarom de korenmolen in Princenhage geen wieken heeft

Aan de Liesboslaan in Princenhage staat een molen, genaamd Vrede en Hoop. Misschien maak je weleens ...

Lennard Goverde werd na carrièreswitch eigenaar van garage Bosch Car Service Breda

Vijfduizend vierkante meter aan perceel, pakweg honderd occasions en zeven enthousiaste medewerkers:...

Terug in de tijd: 9 x zo zag de Reigerstraat er vroeger uit

De Reigerstraat in de binnenstad is een plek voor een borrel en een bezoek aan de Ierse pub, maar oo...

adv.