Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fotograaf Vinnie gooide het roer om na een dwarslaesie: ‘Ik wil mijn optimisme delen’

Door Rosalie Joosen 4 december 2020

Een optimistische Bredanaar. Zo omschrijf je Vinnie de Laat (23) het best. Tijdens het trainen voor de Alpe d’HuZes raakte hij betrokken bij een ongeval, dat leidde tot een incomplete dwarslaesie. Nu ziet hij alles vanaf een ander perspectief. Letterlijk! Als jonge ondernemer en fotograaf maakt Vinnie zijn dromen waar.

Tijdens Alpe d’HuZes beklimmen ieder jaar duizenden mensen de berg Alpe d’Huez om zich in te zetten voor kankeronderzoek. “Een vriend van me vertelde erover, ik vond dit zó vet. Dit wilde ik ook doen”, vertelt Vinnie. Naast dat hij hier vol voor trainde, maakte hij meerdere mensen enthousiast. Uiteindelijk trommelde hij veertig deelnemers op. Voornamelijk studenten van de opleiding Sport en Bewegen aan de Cios te Breda (nu Curio in Goes).

Tragisch ongeluk

Om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes staat een traject van veel trainen op het programma. Tijdens een van zijn trainingen was hij bijna aan het einde van zijn rit, toen Vinnie werd gevangen door een windvlaag van rechts. Hij had er al zestig kilometer opzitten. Door de wind kwam hij op de verkeerde weghelft terecht, waarna hij een scooter recht op zich af zag komen. Vinnie vloog tientallen meters te lucht in. “Ik voelde gelijk dat het fout zat.”

Een wonder

De ambulance was gelukkig snel ter plaatse, maar Vinnie raakte steeds meer het gevoel in zijn benen kwijt. Later bleek dit een dwarslaesie te zijn. Wonder boven wonder stelden de dokters een incomplete dwarslaesie vast, doordat hij na een aantal weken weer wat gevoel in zijn lichaam terugkreeg. Na een intensief proces van interne revalidatie begon hij vanuit een rolstoel weer te leren lopen.

‘Van je hobby je werk maken, dat zou iedereen moeten doen’

Dingen zien vanuit een ander perspectief

Als afgestudeerd student aan de Cios was het Vinnies droom om gymdocent te worden. Dit doel moest bijgesteld worden en kort daarna ontdekte hij een nieuwe passie: fotograferen. Hij maakte foto’s op Bredase festivals zoals 538 Koningsdag. Ook voor de supportersvereniging B-side rats schiet hij regelmatig kiekjes. “Uiteindelijk kon ik van mijn hobby mijn werk maken, dat zou iedereen moeten doen. Samen met mijn compagnon begon ik een eigen onderneming: Click United.”

Click United als sociaal platform

Door het snelle schakelen met zijn compagnon verlopen de shoots goed. Zijn optimisme en vrolijkheid komen overal in terug. “Ik wil een sociaal platform uitstralen met mijn bedrijf”, aldus Vinnie. “Ik ben ervan overtuigd dat je samen verder komt. We zijn ons huidige team aan het uitbreiden met jonge ondernemers zodat we met zijn allen veel diensten kunnen dekken in de mediawereld. Zo lanceren we in de toekomst misschien complete marketingcampagnes: echt een totaalplaatje.”

Van sokken tot oordoppen

Click United biedt laagdrempelige fotoshoots aan. “Zo is het voor zowel kleine ondernemingen als grote bedrijven erg aantrekkelijk. De shoots kunnen uitgebreid worden met modellen, nabewerkingen en verschillende shootlocaties. We fotograferen vooral mode-items. Denk aan kleding, mutsen, petten, sokken, armbanden, oordoppen en telefoonhoesjes. Niets is te gek”, zegt Vinnie.

Click United in het buitenland

“Voor de coronacrisis waren we vaak in het buitenland te vinden. We verzamelden ondernemers die gave foto’s zochten en gingen met ons team van modellen op pad. Wij als Click United kwamen terug met supergave content én geweldige ervaringen.”

Impact Clothing

“Er is veel negativiteit gaande in het nieuws”, zegt Vinnie. “Daar willen wij verandering in brengen door impact te maken. Een goede reden voor ons om het kledingmerk Impact op te starten. In deze kledingstukken wil ik mijn positiviteit en optimisme delen met de rest van de wereld. Tijdens dit project krijg ik hulp van verschillende jonge ondernemers. Daar ben ik zo dankbaar voor: het geeft me kracht.”

Lees ook:

Manon (23) runt een eigen winkel in Breda: ‘Ik wist het al vanaf kleins af aan’

Eigenaresse en jonge onderneemster Manon (23) heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beg...
soepbar piek

Pien begon haar eigen soepbar in Breda: ‘Ik ben zelf niet zo’n grote soepliefhebber’

Gezond fastfood verkopen en een werkplek bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt: dat was...
de kookwinkel yvette en trudy

Yvette runt De Kookwinkel: ‘Zo’n mooie winkel mocht niet verloren gaan’

De Kookwinkel zit al meer dan dertig jaar in Breda en is inmiddels een begrip in de stad. Yvette Elb...

adv.