Ertugrul van Turks restaurant L’Anatra: ‘Ik heb zo’n geluk met mijn vader’

Ertugrul voor zijn zaak. Foto: L'Anatra

Wie vaker bij L’Anatra dineert, kent restauranteigenaar Ertugrul Sipahi (31) als een spontane, open man die maar al te graag een praatje maakt. Ruim 11 jaar geleden, toen hij zich bij de zaak voegde, was dat wel even anders: “Vroeger was ik heel erg verlegen en terughoudend. Mijn vader leerde me uit mijn schulp te kruipen.”

Meer dan 25 jaar zit Turks restaurant L’Anatra in Breda. Eerst aan de Haagdijk, sinds 2020 aan de Nieuweweg. “Het pand aan de Haagdijk werd te klein, we moesten steeds vaker nee verkopen bij reserveringen”, aldus Ertugrul. “Nog steeds ben ik blij met de verhuizing, al was de timing niet ideaal: we tekenden voor het nieuwe pand op 1 maart 2020, vlak voor de eerste lockdown.”

Familiebedrijf

“We komen oorspronkelijk uit Waalwijk, vroeger had mijn vader een restaurant in Den Bosch. Hij vond Breda zo’n mooie stad, dat hij in 1994 L’Anatra opende aan de Haagdijk. Het oude pand heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart”, vertelt Ertugrul met een lach. “Mijn vader werkt nog steeds in de zaak. Ik heb zo’n geluk met hem: tijdens het werken zijn wij gewoon twee vrienden. Geen collega’s. We lachen samen en maken continu grapjes.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: L’Anatra

Van meehelpen naar eigen zaak

Na een jaar commerciële economie gestudeerd te hebben in Den Bosch, wist Ertugrul dat hij 100% voor L’Anatra wilde gaan. “Natuurlijk was studeren belangrijk voor me, maar ieder uur dat ik niet in de collegezaal zat, spendeerde ik al in het restaurant om mijn vader te helpen.” De restauranteigenaar was 20 jaar toen hij de schoolbanken verruilde voor het horecaleven. “Ik heb geen moment spijt gehad.”

Begrip in de stad

“Het is hartverwarmend als vaste gasten, zeker in deze tijd, iets van zich laten horen. We zijn open voor afhaal en bezorging. Iedere bestelling steunt ons”, legt Ertugrul uit. “Ik ben er trots op dat we nu al zo lang een begrip zijn in Breda. Veel mensen weten via-via dat je hier goed en lekker eet. Mond-tot-mondreclame werkt wat dat betreft fantastisch.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: L’Anatra

Openingsfeest

De ondernemer is blij dat L’Anatra nog op de been is. “Corona is zwaar voor ons. We dachten dat we slechts een paar maanden moesten volhouden, maar dat is veel langer geworden. We blijven flexibel en zijn blij met alle steun die we krijgen van onze gasten.”

Vader

“L’Anatra is een familiebedrijf. Naast mijn vader en ik, helpt broer ook regelmatig mee. Het voelt voor iedereen als thuiskomen. Mijn vader geeft me de ruimte om te groeien in de zaak. Dat geeft mij ontzettend veel zelfvertrouwen”, aldus Ertugrul. “In het Turks hebben we een gezegde: ‘Je vader is als een ringboom. Ook al geeft hij geen vruchten, zijn schaduw is al genoeg voor zijn kind.’ Dat voel ik ook echt zo, mijn vader geeft me een goede basis en dat is genoeg voor mij.”

Openingsfeest

“Ons 25-jarig bestaan hebben we in 2019 goed gevierd. Het volgende feest dat op de planning stond, was een openingsfeest van het nieuwe pand. Met volksdansen, ijs, springkussens: noem het maar op. Helaas gooide corona roet in het eten, maar zodra het weer kan vieren we de opening van het nieuwe pand graag met iedereen. Daar kijk ik nu al naar uit”, besluit Ertugrul.

L’Anatra

Nieuweweg 75, 4811 LW Breda

Nu geopend

Meer informatie

Lees ook:

L’Anatra

Nieuweweg 75, 4811 LW Breda

Nu geopend

Meer informatie

L’Anatra

Nieuweweg 75, 4811 LW Breda

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “7 x thuis luxe uit eten met deze Bredase restaurants”

7 x thuis luxe uit eten met deze Bredase restaurants

restaurant wolfslaar (foto verkregen door wolfslaar zelf, in mailbox staan er meer)
Ga naar “Verse broodjes en ambachtelijk ijs: deze nieuwe zaak opent in Breda”

Verse broodjes en ambachtelijk ijs: deze nieuwe zaak opent in Breda

trumpitime
Ga naar “Vertrokken uit de Wilhelminastraat: hoe zit het nu met restaurant LOFF?”

Vertrokken uit de Wilhelminastraat: hoe zit het nu met restaurant LOFF?

loff wilhelminastraat

In onze gids

Ga naar “Smaack Traiteur en Delicatessen”

Smaack Traiteur en Delicatessen

  • Houtmarkt 37
  • Speciaalzaken
  • 12:00 - 17:00
Smaack Traiteur en Delicatessen

Nu geopend

Ga naar “Carpaccio Club”

Carpaccio Club

  • Grote Markt 21
  • Restaurants en horeca
  • 12:00 - 00:00

Nu geopend

Ga naar “Friet Panters”

Friet Panters

  • Korte Brugstraat 1
  • Snackbars
  • 12:30 - 19:00

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “click & collect”

click & collect

  • Action
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “1 kg gebraden spareribs voor € 8,95”

1 kg gebraden spareribs voor € 8,95

  • Geert Kip
  • Geldig t/m 31 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69”

Alle A-merk gekoelde vleesvervangers van € 5,38 voor € 2,69

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19”

Verstegen kruiden en specerijen van € 4,38 voor € 2,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09”

Alle A-merk gekoelde plantaardige alternatieven voor kaas en zuivel van € 4,18 voor € 2,09

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige SPV | Ouderenzorg | 2.800 – 4.200”

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige SPV | Ouderenzorg | 2.800 – 4.200

  • WR.nl Solliciteren
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Halt-medewerker – Halt Zeeland – West-Brabant”

Halt-medewerker – Halt Zeeland – West-Brabant

  • Halt Zeeland - West-Brabant
  • Fulltime
Ga naar “Vaccinateur – GGD Breda #COVID19”

Vaccinateur – GGD Breda #COVID19

  • Maandag
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “customer service medewerker”

customer service medewerker

  • WerkTalent
  • Fulltime
Ga naar “Parttime financieel medewerker in Breda”

Parttime financieel medewerker in Breda

  • Timing Uitzendteam
  • Parttime