Wonen in Princenhage: de goedkoopste en duurste woning die nu te koop staat
Princenhage is een heerlijke plek om te wonen. De Haagsemarkt is enorm gezellig, veel winkels zijn dichtbij én je bent...
Wie vaker bij L’Anatra dineert, kent restauranteigenaar Ertugrul Sipahi (31) als een spontane, open man die maar al te graag een praatje maakt. Ruim 11 jaar geleden, toen hij zich bij de zaak voegde, was dat wel even anders: “Vroeger was ik heel erg verlegen en terughoudend. Mijn vader leerde me uit mijn schulp te kruipen.”
Meer dan 25 jaar zit Turks restaurant L’Anatra in Breda. Eerst aan de Haagdijk, sinds 2020 aan de Nieuweweg. “Het pand aan de Haagdijk werd te klein, we moesten steeds vaker nee verkopen bij reserveringen”, aldus Ertugrul. “Nog steeds ben ik blij met de verhuizing, al was de timing niet ideaal: we tekenden voor het nieuwe pand op 1 maart 2020, vlak voor de eerste lockdown.”
“We komen oorspronkelijk uit Waalwijk, vroeger had mijn vader een restaurant in Den Bosch. Hij vond Breda zo’n mooie stad, dat hij in 1994 L’Anatra opende aan de Haagdijk. Het oude pand heeft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart”, vertelt Ertugrul met een lach. “Mijn vader werkt nog steeds in de zaak. Ik heb zo’n geluk met hem: tijdens het werken zijn wij gewoon twee vrienden. Geen collega’s. We lachen samen en maken continu grapjes.”
Tekst loopt door onder de foto.
Na een jaar commerciële economie gestudeerd te hebben in Den Bosch, wist Ertugrul dat hij 100% voor L’Anatra wilde gaan. “Natuurlijk was studeren belangrijk voor me, maar ieder uur dat ik niet in de collegezaal zat, spendeerde ik al in het restaurant om mijn vader te helpen.” De restauranteigenaar was 20 jaar toen hij de schoolbanken verruilde voor het horecaleven. “Ik heb geen moment spijt gehad.”
“Het is hartverwarmend als vaste gasten, zeker in deze tijd, iets van zich laten horen. We zijn open voor afhaal en bezorging. Iedere bestelling steunt ons”, legt Ertugrul uit. “Ik ben er trots op dat we nu al zo lang een begrip zijn in Breda. Veel mensen weten via-via dat je hier goed en lekker eet. Mond-tot-mondreclame werkt wat dat betreft fantastisch.”
Tekst loopt door onder de foto.
De ondernemer is blij dat L’Anatra nog op de been is. “Corona is zwaar voor ons. We dachten dat we slechts een paar maanden moesten volhouden, maar dat is veel langer geworden. We blijven flexibel en zijn blij met alle steun die we krijgen van onze gasten.”
“L’Anatra is een familiebedrijf. Naast mijn vader en ik, helpt broer ook regelmatig mee. Het voelt voor iedereen als thuiskomen. Mijn vader geeft me de ruimte om te groeien in de zaak. Dat geeft mij ontzettend veel zelfvertrouwen”, aldus Ertugrul. “In het Turks hebben we een gezegde: ‘Je vader is als een ringboom. Ook al geeft hij geen vruchten, zijn schaduw is al genoeg voor zijn kind.’ Dat voel ik ook echt zo, mijn vader geeft me een goede basis en dat is genoeg voor mij.”
“Ons 25-jarig bestaan hebben we in 2019 goed gevierd. Het volgende feest dat op de planning stond, was een openingsfeest van het nieuwe pand. Met volksdansen, ijs, springkussens: noem het maar op. Helaas gooide corona roet in het eten, maar zodra het weer kan vieren we de opening van het nieuwe pand graag met iedereen. Daar kijk ik nu al naar uit”, besluit Ertugrul.
In onze gids
Nu geopend
Nu geopend
Nu geopend
Populaire rubrieken