Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eline begon haar eigen bedrijf tijdens de coronacrisis: ‘Het was nu of nooit’

Door Daphne Geelink 25 september 2020

Tijdens de coronacrisis een eigen bedrijf opstarten: je moet het maar durven. De Bredase Eline van Endhoven (25) zag deze bijzondere tijd als een kans die ze met beide handen aanpakte. Het resultaat? Haar eerste eigen onderneming, genaamd Press Kaarten.

Eline werkt als croupier bij Holland Casino en kwam door de coronacrisis tijdelijk thuis te zitten. “Het idee om een kaart te maken waarbij mensen een audioboodschap in kunnen spreken ontstond een half jaar geleden aan de blackjack-tafel. Een speler vertelde dat hij business deals met China deed en dat daar elektronische recorders te koop waren. Vanuit daar ontstond mijn idee om deze in kaarten te stoppen. Tijdens de coronacrisis wist ik het zeker: ik moest dit idee uitvoeren.”

Zo werkt het

Mensen kopen een kaart op de website van Eline, waarna ze vervolgens thuis een boodschap kunnen inspreken. Op dit moment heeft Eline één design met een bloemenkrans. Met een druk op de knop spreek je een bericht in van maximaal dertig seconden dat je altijd nog kunt aanpassen. “Er zit ook een instructiekaartje bij”, laat Eline weten.

Tekst loopt door onder video.

Een goed begin is het halve werk

“Ik zat thuis, mijn vakantie ging niet door en ik had dus vakantiegeld over om in mijn eigen bedrijf te investeren. Het was nu of nooit. Daarnaast vond ik het heel fijn om bezig te blijven. Ik zocht contact met fabrieken in China, maakte een logo en bouwde een website. Ik wilde meteen goed beginnen.”

Eline studeerde International Media & Entertainment Management aan NHTV, nu BUas. “Ik kreeg les in het ondernemerschap, grafisch vormgeving, maar ook marketing. Hierdoor weet ik van alle facetten iets. Ik heb altijd de droom gehad om voor mezelf te beginnen. Het hoeft niet groot te zijn.” 1 juli was het zover: de website van Press Kaarten ging live.

De eerste bestellingen

“De eerste bestellingen kwamen vooral uit mijn familie- en vriendenkring. Even geleden promootte ik een video van Press Kaarten op Instagram. Daarna kwamen de eerste twee bestellingen van onbekenden binnen. Dat was echt een mijlpaal”, zegt Eline trots. “Dat heb ik even gevierd met een drankje en een stukje taart.”

Tekst loopt door onder Facebookpost.

Wat een leuke reacties komen er al binnen in de eerste week!! 💌

Posted by Press Kaarten on Friday, 3 July 2020

 

De bestellingen stromen (nog) niet binnen

“Toch merk ik dat het lastig is om verkeer naar mijn website te leiden. Nadat de website live ging, had ik gehoopt dat de bestellingen binnenstroomden. Dat werkte helaas niet zo. Ik wil niet zeggen dat het tegenviel, want het is logisch. Mensen moeten mij weten te vinden. Daarom blijf ik actief op social media en loop ik zo nu en dan Bredase winkels binnen met de vraag of ze mijn kaarten willen verkopen.”

Toekomstplannen

Dromen heeft Eline genoeg. “Ik hoop dat Press Kaarten ooit uitgroeit tot een succesvolle onderneming, dat mijn kaarten in meerdere winkels in Breda liggen én dat ik kan uitbreiden naar verschillende ontwerpen. Ook zou het fijn zijn als mensen een audio-opname kunnen maken via de website. Als ik het echt over later heb, wil ik het niet bij kaarten houden. Ik denk zelfs aan audiofragmenten in knuffels.”

Lees ook:

beweego

Uniek in ons land: Bredase zorgverleners werken samen voor het herstel van coronapatiënten

De meeste coronapatiënten hebben lang nodig om te herstellen. Ook als ze niet in het ziekenhuis tere...
brasserie houtmarkt

Boyd en Melissa van Brasserie Houtmarkt: ‘Binnen 10 minuten zaten we vol’

De vernieuwde Houtmarktpassage is gevuld met kersverse horecazaken en winkels. Een van de nieuwe hot...

Toen in Breda: 7 x zo veranderde het Chasséveld in de twintigste eeuw

Het Chasséveld is een absolute trekpleister in Breda. Het terrein zelf dient als betaalde parkeergel...

adv.