Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ron laat jouw naaimachine weer lopen als een trein: ‘Het is nu drukker dan ooit’

Door Jennifer da Graça 23 oktober 2020

Hoe is het met die knusse naaimachine- en kledingreparatiezaak aan de Haagweg? “Druk”, geeft eigenaar Ron Snijders (55) toe. Vijf jaar geleden startte hij zijn winkel Dokter ZigZag op de begane grond van zijn huis en tegenwoordig lopen klanten continu in en uit. 

“Het is enorm druk geworden sinds corona”, begint Ron zijn verhaal. “De eerste week van de lockdown sloot ik de zaak. ‘Dit was het dan’, dacht ik. Maar langzaamaan begon alles te leven. Mensen gingen thuis opruimen, vonden hun oude naaimachine terug en herontdekten hun hobby. Dan is het aan mij om die naaimachine weer goed te laten werken. Of het nu gaat om naaimachines of kledingreparatie: het is nu drukker dan ooit.”

18 jaar in Princenhage

We zitten aan de grote tafel in de zaak. Ron kijkt rond en wijst: “Vroeger was dit mijn woonkamer. Ik woon zo’n 18 jaar hier in Princenhage en wist altijd al dat ik deze woning mocht omtoveren tot winkel.” Dat resulteerde erin dat Ron zijn woonkamer naar boven heeft verhuisd en al zijn klanten welkom zijn op de benedenverdieping. “Het is boven wat klein, maar ik krijg er hier beneden een hoop voor terug.”

Van alles en nog wat

Loop binnen bij Dokter ZigZag en je kijkt je ogen uit. Van knopen en garen tot aan naaimachines en mondkapjes, alles staat opgesteld in de hoge kasten en rekken. “Vijf jaar geleden stond het nog niet zo vol hoor”, zegt Ron terwijl hij de spullen in zijn zaak gadeslaat. “Ik begon met het aanbieden van naaimachinereparatie, maar een week na opening besloot ik om er ook kledingreparatie bij te doen. Daar was in de wijk veel vraag naar.” Het naaivak leerde Ron vroeger van zijn moeder, maar dat waren slechts de basics. “Daarom ging ik direct op naailes, om snel alle kneepjes van het vak te leren.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Uit de techniek

We horen je denken: ‘Op naailes? Zit Ron al niet zijn hele leven in het vak?’ Klopt! Voor de ondernemer als Dokter ZigZag door het leven ging, zat hij in de techniek. “Nadat ik elektrotechniek studeerde groeide ik door in de techniek. Uiteindelijk was ik daardoor meer met documenten en planningen bezig dan dat ik leuk werk deed”, legt Ron uit. “Het werk sprak me steeds minder aan en toen ik uiteindelijk zonder baan kwam te zitten, gaf dat me de kans om te doen wat ik wél leuk vond.” Na een aantal jaar vrijwilliger te zijn geweest bij Tools To Work – waar hij naaimachines repareerde – werd het tijd voor Ron om Dokter ZigZag op te zetten.

Naaimachines

Vandaag de dag zit je bij Dokter ZigZag goed voor reparatie, onderhoud en aankoop van je naaimachine, kledingherstel, ritsen en knopen in alle soorten en maten en zelfs naailessen (nu tijdelijk door corona niet). “Soms vind ik het lastig om de balans te vinden tussen het werk in de winkel en tijd voor de reparaties. Maar het scheelt dat ik het zo leuk vind. Toen alles stillag vanwege corona greep ik de kans om het land door te rijden. Er waren toen toch geen files. Zo kon ik bij verschillende adressen tweedehands naaimachines kopen. Die knap ik op en staan daarna in de winkel.”


Meer over Dokter ZigZag ontdekken?

Dokter ZigZag kledingreparatie winkels

Gesloten10:00 - 17:00

Haagweg 454, Breda

Bekijk meer:kledingreparatie winkels

Lees ook:

7 x toffe woontrends voor dit najaar volgens Bredase interieurstylistes

Het is oktober en dat betekent een hele maand die in het teken staat van wonen en interieur! Verande...
café janssen

Happy hour bij Café Janssen en meer: 7 x hier spraken we vroeger met vrienden af in Breda

Met vrienden een biertje drinken, naar de bioscoop of een wedstrijd van NAC: het is nu allemaal even...

Kom maar op met die vitamientjes! 5 x hier in Breda scoor je een kop warme soep

De wind giert om onze huizen, het regent pijpenstelen en de zon gaat onder om een uur of zeven. Het ...

adv.