Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

David en Robin hebben een succesvolle eigen zaak: ‘Barlucca is ons kind’

Aangeboden door Barlucca 7 april 2019

Twee jonge ondernemers met een passie voor horeca. David da Silva (34) en Robin Mol (30) runnen met veel liefde Barlucca. “Onze zaak moet voelen als thuiskomen.”

Twee jaar geleden namen David en Robin de zaak over van de vorige eigenaren. Op dat punt waren ze al lang geen onbekenden van Barlucca meer, want het stel werkte sinds de opening, zo’n vijf jaar eerder, in de zaak.

David en Robin ontmoetten elkaar in de zomer van 2009 in Antwerpen. Ze liepen allebei stage bij hotel Hilton. Terwijl de vonk oversloeg, startte tegelijkertijd de crisis. “Hierdoor was het onmogelijk om een baan in Antwerpen te vinden, want de weinige banen die er waren gingen logischerwijs naar de Belgen”, vertelt David. Ze verhuisden allebei weer terug naar hun vorige woonplaats: David naar Den Bosch en Robin naar Klundert. De twee wilden graag weer samenwonen en toen Robin een baan kreeg bij Wolfslaar, was de keuze voor Breda snel gemaakt.

Eigen zaak

Ondertussen ging David bij Hilton Rotterdam aan de slag en omdat hij ’s avonds vaak alleen was, besloot hij om daarnaast twee avonden in de week bij Charelli te gaan werken. Daar werd hij al snel opgemerkt door Jack Lambregts, die naast Charelli ook eigenaar was van Aziatische restaurant Gong. Van dat restaurant wilde hij graag een Italiaanse zaak maken, met David en Robin als bedrijfsleiders. “We droomden altijd al van een eigen zaak, en dit was de perfecte manier om erachter te komen of dit iets voor ons zou zijn.” Samen met eigenaren Jack en Mascha dachten ze het concept uit en in mei 2017 was het tijd voor de volgende stap: David en Robin werden officieel eigenaar van Barlucca.

Kind

Barlucca draait als een malle onder leiding van David en Robin. “Het is fantastisch, maar ook bikkelen. We zijn hier elke dag om 10.00 uur en doen veel zelf. Van schoonmaken tot aan de administratie. We vinden het belangrijk om zelf helemaal te weten hoe alles werkt, voor we iets uit handen geven. Of dat harde werken geen weerslag heeft op hun relatie? “Uiteraard is het even wennen om met je partner samen te werken en natuurlijk neem je je werk mee naar huis”, legt David uit. “Als we iets vervelends meemaken, hebben we het daar na het werk nog over, maar evengoed worden thuis onze successen gevierd. Zie het als kersverse ouders: die hebben het ook altijd over hun kind. Barlucca is ons kind.”

Gault&Millau

Afgelopen jaar veroverden Barlucca als één van de vijf restaurants in Breda een plekje in de prestigieuze Gault&Millau-gids. Een prestatie waar ze ontzettend trots op zijn. Ondanks het succes leunen de gedreven ondernemers niet achterover. “We zijn continu bezig onszelf te verbeteren. Gasten worden ook steeds kritischer. Vroeger serveerde je een wit bord met daarop veel vlees en altijd hetzelfde garnituurtje. Nu serveren we écht gerechten. Ieder bord is een nieuw hoofdstuk”, vertelt Robin. “We gaan zelf veel uiteten om inspiratie op te doen en ik ben van plan om een Italiaanse cursus te doen, want ik vind dat je moet weten waar je over praat en het op de juiste manier moet kunnen uitspreken”, vult David aan. “En we werken met een fantastisch team, ook daar zijn we heel trots op. Het personeel blijft lang bij ons werken, dat zegt natuurlijk ook wel wat.”

Toekomst

De twee droomden ooit van een klein zaakje. Barlucca is juist een groot restaurant, waar ook feesten, bruiloften en zakelijke meetings gehouden kunnen worden. Toch hadden ze het nooit anders gewild. “Er komen hier al zeven jaar lang dezelfde gasten die zeggen dat het steeds beter wordt. Daar doen we het voor. We hebben een hele mooie zaak en willen deze kwaliteit vasthouden. En natuurlijk blijven we elkaar kietelen om nóg beter te worden.”


Meer over Barlucca ontdekken?

Barlucca restaurants en horeca

Geopend17:30 - 22:00

van Coothplein 24, Breda

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.