Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredanaar Robbie start sokkenlabel: ‘De dromen werden steeds groter’

Door Susanne de Bruin 15 februari 2019

Elke maand nieuwe sokken met een kekke print op je deurmat, wie wil dat nou niet? Bredanaar Robbie was altijd op zoek naar toffe sokken, maar vond het aanbod beperkt. Daarom startte hij met zijn compagnon ‘That Sockss’, dat iedere maand een paar sokken opstuurt waar jij de show mee steelt. ”Dan hoef je dus zelf niet meer te zoeken. De slogan is niet voor niets ‘lekker makkelijk’ ”, vertelt hij bevlogen.

Weinig keus

Voor zijn werk komt Robbie vaak bij mensen over de vloer. ”Ik kreeg dan geregeld complimenten over mijn opvallende sokken. Mensen wilden graag weten waar ik ze vandaan had”, legt hij uit. Zo ontstaat het idee voor ‘That Sockss’ in april 2018. ”Ik kocht ze bij Happy Socks of De Bijenkorf, maar vond het aanbod eigenlijk niet zo groot”, bekent hij. ”Daarom leek het me enorm leuk om zelf gekke sokken te gaan ontwikkelen”, vervolgt hij.

Grote dromen

Zijn compagnon is een goede vriend die net als Robbie van mode én dus goede sokken houdt. Afgelopen zomer besloten de twee de handen ineen te slaan. ”Wat begon met kleine plannen, zoals simpele sokken voorzien van een labeltje, groeide uit tot eigen ontwerpen met onze merknaam erop. De dromen werden steeds groter”, meent Robbie. Om die droom te verwezenlijken, zocht de kersverse start-up een eigen ontwerper. ”Dat was nog best een zoektocht, maar in René hebben we echt iemand gevonden die onze ideeën precies naar het juiste beeld weet te vertalen”, legt hij uit.

Ideeën liggen op straat

Inspiratie voor nieuwe designs komt meestal gewoon uit het dagelijks leven. ”Mijn compagnon was laatst op vakantie in Italië. Hij stuurde een foto van een straatje met heel gave tegeltjes. ‘Zo’n print moeten we hebben!’, schreef hij erbij”. Inmiddels zijn er al heel wat designs gemaakt, elke maand wordt een nieuwe print rondgestuurd die past bij de mode en het seizoen van dat moment: ”Voor juli ligt er al een ijsjesprint klaar’, verklapt de jonge ondernemer.

Bredaas bedrijf

De website is vorige week live gegaan. Voor de eerste lichting sokken die wordt opgestuurd, koos het team voor de grijze met zwarte bolhoedjes, ”Dat is toch wel mijn persoonlijke favoriet. We wilden graag aftrappen met een knaller”. Voor de site zijn stijlvolle sfeerfoto’s gemaakt waarop de sokken goed tot hun recht komen. De shootlocaties waren allemaal in Breda: ”We zijn een echt Bredaas bedrijf en dat willen we ook uitstralen. Zo werden de sokken met bolhoedjes gefotografeerd bij de kapper Hier en Dhaar en poseerden we met de rode sokken op de Bowlingbaan bij het Chasséveld.”

Verwenmomentje

Het concept gaat echter verder dan sokken met bijzondere prints. Om het de sokkenfanaten gemakkelijk te maken, sluiten ze een abonnement af voor €6,95 per maand. Hiervoor krijgen ze elke maand een uniek paar sokken bij hen thuis. ”We pakken de sokken ook leuk in, het zijn net cadeautjes. Zie het als een verwenmoment voor jezelf elke maand”, licht Robbie toe. In de toekomst willen ze hun bedrijf verder uitbreiden. Zo komen er op korte termijn al cadeaubonnen online en zullen er later ook pakketten in het assortiment komen. Hier kun jij een abonnement afsluiten.

Lees ook:

demi vlog fillers botox

Bredase Demi vlogt over botox en fillers: ‘Van mij mag iedereen alles zien’

Je lippen laten opspuiten terwijl je jezelf filmt? Voor de Bredase vlogster Demi (21) is het niets b...
Hassan al Morabit

Van pizzabezorger tot miljoenenbedrijf: Hassan maakt zijn dromen waar

Als tiener scheurde Hassan al Morabit (39) door Breda als pizzabezorger, nu runt hij 21 vestigingen ...

adv.