Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boyd en Melissa van Brasserie Houtmarkt: ‘Binnen 10 minuten zaten we vol’

Door Daphne Geelink 18 september 2020

De vernieuwde Houtmarktpassage is gevuld met kersverse horecazaken en winkels. Een van de nieuwe hotspots is Brasserie Houtmarkt. Toen Boyd (27) en Melissa de Vries (27) half 2019 hoorden dat er een pand in de passage leegstond, twijfelden ze geen moment: dit was de plek voor hun eerste eigen onderneming.

“We wilden al langere tijd een eigen horecazaak beginnen”, vertelt Melissa. “We werken vanaf jongs af aan in de horeca en hebben daar elkaar ook leren kennen.” Het stel woont samen in Willemstad, is getrouwd en heeft twee kinderen. In december 2019 werd hun derde ‘kind’ Brasserie Houtmarkt geboren. “Twee maanden eerder besloten we de uitdaging aan te gaan. Een plan hadden we toen nog niet”, stelt Boyd.

Binnen 10 minuten helemaal vol

Binnen twee maanden een complete brasserie op poten zetten? Klinkt voor velen onmogelijk, maar niet voor Boyd en Melissa. “Er waren mensen die dachten dat het niet ging lukken en we geven toe: het was spannend”, aldus Boyd. Melissa vult aan: “Voor de opening was ik zó zenuwachtig, maar dat was gelukkig niet nodig. Om 12.00 uur openden we en tien minuten later zaten we helemaal vol.”

Brasserie Houtmarkt is volgens het stel een plek die voor iedereen toegankelijk is. “We hebben geen specifieke doelgroep. Iedereen is welkom bij ons.” Melissa heeft dit samen met de nicht van Boyd teruggebracht in het interieur dat warmte en huiselijkheid uitstraalt door de donkere groene kleuren en loungeplekken.

Een goed team

Getrouwd, een gezin en een eigen zaak, gaat dat samen? “Zeker”, zegt Melissa trots. “We werkten al eerder samen in een horecazaak, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld. Boyd staat in de keuken en ik ben vooral op de vloer te vinden.” Het stel leerde elkaar in 2011 kennen, kreeg een jaar later een relatie en is in 2014 getrouwd. “Bij ons gaat alles in een sneltreinvaart”, zegt Boyd lachend.

Tekst loopt door onder foto.

brasserie houtmarkt
Foto: Janine Klappert

En toen kwam corona…

De zaak draaide goed en eigenlijk liep alles op rolletjes. “En toen kwam corona”, zegt Melissa. “Het was zó onwerkelijk en het voelde als een rare nachtmerrie. We moesten creatief zijn en begonnen met afhaal, maar we merkten dat niet heel Breda onze zaak al kende. Nu mogen we weer en we hopen in de wintermaanden echt te gaan knallen. Sinds kort kunnen mensen ook dineren bij ons, op donderdag, vrijdag en zaterdag. We hebben voor ieder wat wils: je kunt genieten van vlees, vis en vegetarische gerechten.”

Passie voor ondernemen

Het is de eerste zaak van Boyd en Melissa. “Het ondernemerschap bevalt ons wel”, vertelt Boyd. “We hebben de touwtjes in handen en bepalen zelf welke richting we opgaan.” Melissa: “Iedere dag leer ik weer bij. We zijn in totaal een half jaar open en het is telkens zoeken naar wat de gasten willen. Dat vind ik heel leuk.”

“In de toekomst willen we het interieur uitbreiden met meer tafels en banken en er zijn nog wat kleine dingen waar we de puntjes op de i willen zetten. Bijvoorbeeld het iets meer afschermen van de keuken. Maar dat komt allemaal wel: laten we er eerst voor zorgen dat Breda Brasserie Houtmarkt leert kennen”, vertelt Melissa lachend.

Lees ook:

Manon (23) runt een eigen winkel in Breda: ‘Ik wist het al vanaf kleins af aan’

Eigenaresse en jonge onderneemster Manon (23) heeft altijd al de droom gehad om voor zichzelf te beg...

Ibrahim is eigenaar en chefkok van Bloem van Damascus: ‘Ik begon met koken toen ik zes was’

Aan de gezellige Ginnekenweg vind je werkelijk van alles: luxe kledingzaken, een Perzische tapijtenz...
sies en wouter bress

Sies en Wouter runnen BRESS: ‘We begonnen hier beiden met een bijbaan’

Wie zijn of haar studententijd in Breda heeft doorgebracht, kent waarschijnlijk BRESS Bredase Studen...

adv.