Peter is hét gezicht achter de beste kapper van Breda

Door Annemijn Heijstek 6 januari 2018

Een tijdje geleden plaatsen we een oproepje met daarin de vraag wie de beste kapper van Breda is. Eén van de beste kappers van Breda is volgens jullie Knippen Enzo. Wij spraken met Peter, hét gezicht achter de kapsalon.

Peter Schaffels werkt al bijna dertig jaar bij Knippen Enzo en mag zich dan ook met recht het gezicht van Knippen Enzo noemen. De kapsalon zelf bestaat al veel langer: zo’n zestig jaar. Een hele prestatie, want de concurrentie is hoog. “Op elke hoek van de straat zit wel een kapsalon”, vertelt Peter. “Hier aan de Oranjeboomstraat zit echt een stukje kniphistorie. We zijn ooit begonnen als herenkapsalon. Tegenwoordig knippen we ook dames en kinderen. Iedereen is welkom.”

Elke dag anders

Dertig jaar. Dat moet op een gegeven moment toch gaan vervelen. “Nee hoor”, lacht Peter. “Iedere dag is anders. Elk half uur zit er iemand anders in je stoel, en iedereen heeft een ander verhaal. Dat maakt dit vak zo leuk.”

Als 16-jarig jochie begon Peter aan de kappersopleiding en al vrij snel ging hij bij Knippen Enzo aan de slag. Tot vorig jaar had Peter de grote droom Knippen Enzo over te nemen van de huidige eigenaar. Een hartstilstand gooide roet in het eten. Gelukkig is Peter inmiddels weer helemaal hersteld en volop aan het werk. Met nog net zo veel plezier als toen hij dertig jaar geleden begon.

beste kapper van Breda
Foto: indebuurt Breda

Beste kapper van Breda

“Dat we volgens de lezers van indebuurt één van de beste kappers van Breda zijn, is voor ons een grote eer. We hebben hele trouwe klanten. Er zijn klanten die naar Amsterdam en Maastricht zijn verhuisd voor hun werk, maar toch nog terugkomen naar Breda om hun haren door ons te laten knippen.” Over de vraag waarom die mensen speciaal naar Knippen Enzo terugkomen – er zijn immers tig goede kappers in Amsterdam en Maastricht – hoeft Peter niet lang na te denken. “Voor de gezelligheid! En de prijzen en de kwaliteit spelen ook een grote rol.”

beste kapper van Breda
Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

beste kapper in Breda

Dit is de beste kapper in Breda volgens jullie

Een tijd geleden plaatsen we een oproepje met daarin de vraag wie de állerbeste kapper in Breda is. ...

Knippen Enzo Breda kappers

Vandaag gesloten

Oranjeboomstraat 81, Breda

Bekijk meer:kappers