5 x als de Bredase terrassen openen gaan jullie hier als eerst naartoe
Via Facebook vroegen we jullie de volgende zin af te maken: ‘Als de terrassen openen, ga ik in Breda als…
Bas Heijmans (47) werkte jarenlang in de commercie, maar bekoorde een ander carrièrepad. Gezien hij vaak verse groentes en bepaalde smaken miste in zijn curry, besloot hij zelf perfecte curry’s te maken en te verkopen. Kurriebaas werd geboren.
En ja: het is Kurriebaas en geen Currybaas. “Dat is een knipoog naar de Hollandse twist in mijn menu”, aldus Bas. “In mijn keuken komen Oosterse smaken samen met lokale groentes en ingrediënten. Zoals naast rijst onder meer ook krieltjes bij de curry.” Zijn doel? “Heel Breda aan de Kurrie!”
Tekst loopt door onder de foto.
Als je scrollt door Bas’ menu, heb je volop de keuze: “Je stelt zelf jouw favoriete curry samen. Je bent dus baas over je eigen kurrie. Dat begint met een basis: ik maak nu verschillende Thaise en Indiase curry’s. Dit breid ik later uit. Geel is het mildst, groen het pittigst. En voor kinderen en beginners serveer ik de Kurrie voor Beginners: een opstapje naar het echte werk.”
“De kurries zijn gemaakt van uitsluitend verse ingrediënten, er komt dus geen kant-en-klare currypasta aan te pas.” Gekozen? Dan kies je er vlees, vis, gamba’s of iets vegetarisch bij. “Daarna voeg je groentes toe. Dat zijn er meer dan je waarschijnlijk gewend bent bij curry. Allemaal dagvers en met een lokale twist.”
Tekst loopt door onder de foto.
“Kurriebaas startte ik op 20 januari 2021. Ik zocht expres niet veel publiciteit, omdat ik het grootste gedeelte vanuit eigen keuken maak. Zelf zorg ik voor het eten en het aannemen van bestellingen. Het loopt zo goed dat we regelmatig uitverkocht raken.”
Bas verkoopt Bredanaars niet graag ‘nee’ en is daarom op zoek. “Naar een eigen plek in de regio Sportpark, Zandberg of het centrum. Waar ik kan koken, genoeg ruimte is voor een afhaalbalie en waar mensen ook lekker kunnen zitten. Dat ze daar mijn curry eten en een biertje erbij drinken, lijkt me top.” Kurriebaas serveert de curry’s nu nog koud, je warmt het thuis op: “Puur omdat ik het vanuit huis doe. Als ik een nieuwe plek heb, geef ik het indien gewenst uiteraard gewoon warm mee.” Weet jij dé plek voor Kurriebaas? Laat het hem weten.
Tip van Bas: “Ben je niet gewend aan pittig eten? Begin dan rustig. Bij mijn curry’s fik je sowieso niet de tent uit, maar begin met een milde variant en probeer dan eens wat meer pepers. Of bestel mijn Kurriebazenmenu, een proeverij met drie curry’s. Dan weet je meteen wat je aankunt.”
In onze gids
Nu geopend
Nu gesloten
Nu gesloten
Populaire rubrieken