Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Margot en Corina runnen een taxibedrijf: ‘Laatst lag iemand bewusteloos op de achterbank’

Door Daphne Geelink 29 maart 2019

Twee vrouwen die een eigen taxibedrijf runnen. Je ziet het bijna niet in Breda en daarom hebben Margot en Corina écht een uniek beroep. Wij spraken de stoere vrouwen achter Femme Taxi en Taxi Corina en er kwamen heel wat bijzondere verhalen op tafel.

Dronken passagiers, misselijke jongeren, ruziënde stelletjes en iemand die een hartaanval in je voertuig krijgt. Er gebeurt van alles in de taxi’s van de vrouwen. Zo is de taxi van Margot laatst nog ondergekotst en lag er ooit iemand bewusteloos in de auto van Corina. De onderneemsters maken regelmatig tripjes naar de eerste hulp, maar er zijn ook een hoop mooie momenten in de taxi.

Voor vrouwen

“Wij zijn er speciaal voor die vrouwelijke Bredanaars”, laat Corina weten. “Over het algemeen staan er veel mannelijke chauffeurs op de taxistandplaatsen in Breda. Wat zij kunnen, kunnen wij ook, dachten we. Met onze taxibedrijfjes geven we vrouwen de keuze”, vult Margot aan. Met succes! Veel Bredanaars weten Femme Taxi en Taxi Corina al te vinden. Ze rijden relaxed, waardoor iedereen zich veilig voelt tijdens een ritje in hun auto.

(Tekst loopt door onder foto)

taxichauffeur
Foto: indebuurt Breda

“Weet je wat het is? Wij zijn een soort psycholoog voor mensen. Ze vertellen hun complete levensverhaal aan ons: van ongezonde relaties tot problemen op het werk”, laat Margot weten. De dames zorgen echt voor een veilig gevoel in hun taxi. “De passagiers gaan zitten, de deuren gaan dicht en ze kunnen hun complete verhaal kwijt”, vult Corina aan.

Mooie kerstgedachte

Toen we vroegen naar het meest bijzondere moment in de taxi hoefden de vrouwen niet lang na te denken. Voor Margot was dit tijdens Kerst. “Ik haalde een ouder stel op in Terheijden, die hadden daar gegeten en moesten terug naar het Ginneken. Vervolgens pikte ik een jonger meisje op, dat bij aankomst van haar bestemming naar binnenliep om geld te halen. Ik zag vijftig euro op de achterbank liggen en dat móest natuurlijk van dat oudere stel zijn. Ik belde direct naar de familie waar ik het ouder echtpaar had opgehaald. Niet veel later werd ik gebeld door de man. Hij vond het zó lief dat ik er moeite in had gestoken om de vijftig euro terug te brengen, dat ik het mocht houden.”

(Tekst loopt door onder foto)

femme taxi taxi corina
Foto: indebuurt Breda

Op bezoek bij de kinderen

Of Corina ook zo’n bijzonder verhaal heeft? Ja, zeker! “Ik begon met twee vrouwen in mijn taxi te kletsen over onze kinderen. Ik vertelde dat een van mijn kinderen in Spanje woont. ‘Leuk vakantieadresje’, zei de mevrouw achterin. Helaas was het door financiële omstandigheden voor mij niet mogelijk om naar mijn kind te vliegen. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming, moest een van de vrouwen €27,- betalen. Ze gaf me een briefje van honderd en de rest wilde ze niet terug. Ik wilde het niet aannemen, maar de vrouw stond erop dat ik daar een vliegticket van kocht. De tranen vloeiden én natuurlijk heb ik direct een ticket geboekt.”

Veilig

“Breda geeft ons een veilig gevoel. Een groot deel van onze klanten houdt van deze stad en wij ook”, vertelt Margot lachend. Voorlopig zitten de dames nog goed op hun plek. Het is een beroep dat je héél lang kunt blijven doen. Gelukkig maar! Weten we zeker dat een groot deel van de Bredanaars veilig thuiskomt.

Lees ook:

buttler toiletspray robert

Bredase Robert en Pieter brengen spray voor toiletpapier op de markt

Een spray voor toiletpapier? Ja ja, je leest het goed! Ondernemer Robert (25) en studiegenoot Pieter...
porta sud

Ralph opent binnenkort Porta Sud: ‘Wij denken na over elke hap en slok die je neemt’

Porta Sud. Deur naar het zuiden. De Italiaanse eetcultuur zit er goed in bij Ralph Geerts, eigenaar ...
jeroen van eggermond

Jeroen realiseerde vanuit niets een skatepark dat evenementen draait als een dolle

Een hardwerkende ondernemer met liefde voor de skatescene: dat is Jeroen van Eggermond. Van een paar...

adv.