Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Linda is eigenaresse van T’Kaashuys: ‘Hier laten we je proeven en beleven’

Door Daena Solak 27 november 2020

T’Kaashuys aan de Nieuwe Haagdijk in Breda is meer dan een winkel waar je kaas en andere lekkernijen koopt. Volgens eigenares Linda van Zundert-van Hoof (40) is haar zaak een ware buurtwinkel. Hier is aandacht voor de klant even belangrijk. ”We maken altijd een praatje met ze en leren de mensen écht kennen”, aldus Linda.

Medewerkster – en tevens het nichtje van Linda – Jannie kan dit beamen. ”Vaak komen klanten binnen en dan weet Linda al meteen wat ze nodig hebben. Af en toe is er een klant die zegt: ‘Ik wil graag míjn kaas’ en dan kijken we direct naar Linda. Zij weet alles”, vertelt Jannie.

Mooie kans

Het ondernemerschap zag Linda altijd al voor zich, maar het werkelijke moment liet een tijd op zich wachten. Voordat zij T’Kaashuys opende in maart 2019, werkte ze 15 jaar lang bij een andere delicatessenwinkel in Breda. ”Vorig jaar kwam de kans voorbij om het eindelijk te doen. Mijn kinderen waren ouder, dus het leek me het goede moment. De locatie was ook nog eens perfect, want ik wilde graag met mijn zaak aan de Nieuwe Haagdijk zitten. Ik vind dit een mooi gedeelte van Breda”.

Die 15 jaar aan ervaring hebben zeker hun vruchten afgeworpen. Drie maanden na de opening won zij de Winkelier van het Jaar-verkiezing. ”Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie ons heeft opgegeven, maar ik ben er heel blij mee. Dat was een mooi begin.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Proeven en beleven

Schimmel- en geitenkaas, camembert en gruyère: bij T’Kaashuys kun je terecht voor allerlei kazen. Dit is echter niet het enige wat de winkel verkoopt. ”Het is een prachtig product en heel divers. Maar, alleen kaas verkopen is te weinig. Wij bieden verschillende producten aan voor een compleet verzorgde borrelavond.” Het assortiment bestaat uit onder meer wijn, noten, vleeswaren en hammen. ”Natuurlijk haal je bijvoorbeeld bij een Albert Heijn ook een hammetje, maar hier laten we je proeven en beleven.”

Spekje erbij?

Wist je dat de speciaalzaak ook publiek trekt uit steden als Bergen op Zoom, Eindhoven en Den Bosch? Klanten komen naar Breda voor de populaire speklapjes van T’Kaashuys. Wat maakt ze bijzonder, vraag je? Ze worden één voor één gekruid en gegrild. Afgelopen zomer kocht een mevrouw zelfs achttien bakken spek. ”De oven staat drie á vier keer per week aan speciaal voor het spek”, laat Linda weten. Nicht Jannie snapt wel dat de speklapjes populair zijn: ”Ze zijn nergens zo lekker als hier”.

Tekst loopt door onder de foto.

De collage die Linda’s personeel voor haar maakte. Foto: indebuurt Breda

Hart van goud

Het wordt al gauw duidelijk dat niet alleen de klanten blij zijn met Linda. Haar moeder Zus en nicht Jannie hebben geen kwaad woord te spreken over hun baas. ”Linda is erg attent. Ze is dolblij met ons en laat dit vaak genoeg weten. Wanneer Linda het zelf even niet ziet zitten, dan komen wij als personeel samen om onze waardering voor haar te tonen. We hebben bijvoorbeeld een keer een collage gemaakt met tientallen foto’s van ons allemaal”, vertelt nicht Jannie.

Toekomstplannen

Het personeel van T’Kaashuys is momenteel druk bezig met voorbereidingen voor kerst. Men kan een borrelplank bestellen die compleet is afgesteld op de wensen van de klant. Zo kies je bijvoorbeeld een typisch mannenpakket met bier en chips of een rijke plank met goede wijn en kaas. Zodra de kerst voorbij is, liggen andere plannen in het vizier. Linda wil namelijk belegde broodjes gaan verkopen: ”De vergunningen zijn aangevraagd. Hopelijk wordt dat goedgekeurd en kunnen we snel aan de slag!”

Medewerkster en nicht Jannie (links) en Linda (rechts) op de werkvloer. Foto: indebuurt Breda
Tapas en tapenades. Foto: indebuurt Breda
Hammen en worsten. Foto: indebuurt Breda
Noten en notenmixen. Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda
Vleeswaren. Foto: indebuurt Breda

Lees ook:

lindsey toet

Een kijkje in het klaslokaal van Lindsey: ‘De kinderen leren me om soms te relaxen’

Sommige kinderen hebben geen idee wat ze later willen worden, anderen zijn vanaf jongs af aan al zek...

Deze twee Bredanaars zaten samen in aflevering van First Dates

De Parel van het Zuiden is goed vertegenwoordigd in NPO-programma First Dates. We weten inmiddels ho...
carlos en colinda den hollander

Carlos en Colinda verruilden Breda voor Valencia: ‘We bouwen hier een bed & breakfast’

Sommige Bredanaars blijven het liefst voor altijd in de Parel van het Zuiden, anderen dromen ervan o...

adv.