Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kay verkoopt vintage kleding: ‘Zet mij maar neer in de allerlelijkste kringloop ooit’

Door Daphne Geelink 7 augustus 2020

De coronacrisis brengt voor velen een hoop veranderingen met zich mee. Zo ook voor Kay Verhagen (27). Ze raakte haar baan kwijt, maar dit was voor haar geen reden om bij de pakken neer te zitten. Binnen een maand zette ze haar eigen bedrijf op: Bloesem Vintage.

“Voor corona werkte ik als festivalprogrammeur. Dit was echt mijn droombaan”, begint Kay te vertellen. Geen festivals betekende voor haar geen werk. “En dan krijg je te horen dat je wordt ontslagen. Aan het begin van de coronacrisis kwam ik thuis te zitten. De laatste maand kreeg ik wel uitbetaald, maar hoefde ik niet meer te werken. Er was niets te doen.”

Alsof het zo had moeten zijn

“De dag van mijn ontslag moest ik er even uit. Gelukkig kon ik bij twee vriendinnen mijn hart luchten tijdens een wandeling door Breda. We besloten op een bankje te zitten om te brainstormen: wat moest ik nu doen? Mijn vriendinnen vertelden me dat dit mijn kans was om iets met vintage te doen. Dit was tenslotte altijd mijn passie geweest.”

“De eerste dingen die in me opkwamen waren: ‘Dat kan ik niet’ of ‘Dat is toch veel te veel werk’. Maar hoe vaker ik erover nadacht, hoe meer mijn eigen bedrijf begon te leven. Toen we op een bankje bij de singels zaten, stond achter me een enorme bloesemboom in bloei. Dat wordt ‘m, dacht ik.” Nog geen maand later was Bloesem Vintage geboren.

Vintage kleding

Kay draagt al een hele tijd vintage kleding: “Rond mijn zestiende kreeg ik een eigen stijl. Ik keek naar wat ik leuk vond, maar ook naar wat betaalbaar was. Toen kwam ik bij vintage items uit. Mijn kleding koop ik bij kringlopen of vintage kilo sales. Zet mij neer in de allerlelijkste kringloop ooit en ik ga los. Het is tof om unieke vintage items van goede kwaliteit te vinden. Daarnaast is duurzaamheid voor mij een belangrijke factor. Nieuwe, goedkoop geproduceerde kleding kopen is gewoon niet goed voor het milieu.”

Creatieve duizendpoot

Als creatieve duizendpoot doet Kay alles zelf. Ze bouwde een website, ontwierp haar eigen logo, is actief op meerdere socialmediakanalen en vermaakt de kleding. “Als kind zat ik al achter de naaimachine. Mijn moeder maakte vroeger altijd mijn kleding. Daarnaast heb ik een achtergrond in marketing en vind ik het leuk om te fotograferen. Het komt in Bloesem Vintage allemaal samen.”

Een webshop met pareltjes

Kay koopt vintage items die ze vervolgens vermaakt, restaureert, stoomt, strijkt en wast. “Ik zorg ervoor dat het kledingstuk netjes en schoon bij de klant aankomt. De eerste collectie was op vier items na helemaal uitverkocht. De dag dat Bloesem Vintage live ging, zat ik continu de website te refreshen.” En dan komt de eerste bestelling binnen. “Een meisje dat bij mij op de opleiding zat, kocht een zijden bloes. Ik voegde een kaartje aan haar bestelling toe waarop stond: ‘Je bent mijn eerste klant en dat ga ik nooit meer vergeten’.”

De Bredase zoekt stad en land af voor de perfecte vintage pareltjes. “Ik heb contact met een aantal groothandels en als ik ergens anders in Nederland ben, kijk ik áltijd of er een kringloop in de buurt is. Mijn doel is om met de volgende collectie genoeg te sparen om in het najaar naar antiekmarkten in Parijs te gaan.”

Bekijk hier de website van Bloesem Vintage.

Lees ook:

binnenkijken bij indy

Binnenkijken bij Indy: ‘Ik hou van vintage spullen en planten in mijn interieur’

Je zat er vast al op te wachten: de woning van de week. Dit keer mogen we binnenkijken bij Indy. Zij...

Rondneuzen: 9 x deze Bredase online accounts verkopen toffe vintage spullen

Gaat je hart sneller kloppen van een vintage pareltje, maar ontbreekt het je aan tijd (of zin) om st...

Peter ruimt zwerfafval op in Breda: ‘Ik haal iedere week drie kilo afval op’

Wat doe je als je je ergert aan zwerfafval in de stad? Dan ga je gewoon zelf aan de slag, dacht Bred...

adv.