Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jack Aartsen zoekt nieuwe medewerkers: ‘Wij selecteren op mentaliteit, niet op ervaring’

Aangeboden door Aartsen 2 januari 2020

Stel: je komt je droomfunctie tegen bij een internationaal bedrijf in Breda. Je opleiding en eventuele werkervaring doen er niet toe. Wat wel? “Je ambities, mentaliteit en karakter”, vertelt directeur Jack Aartsen (54). Vanaf het Bredase hoofdkantoor zorgt hij samen met een team van ruim tweehonderd mensen dat een enorm groot en breed klantenbestand supervers fruit en groentes krijgen. En jij kunt onderdeel worden van dat team!

“Alles wat je kunt bedenken op het gebied van vers groenten en fruit, verkopen we. You name it, we handle it. We importeren het vanuit vijftig landen en zorgen dat het op de juiste plekken terecht komt. Om ons daarbij te helpen, zoeken we commercieel talent”, zegt Jack.

‘Internationaal familiebedrijf’

Misschien dat je Aartsen wel kent, of wellicht heb je er nog nooit van gehoord: het is een familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat.”Ik behoor tot de vierde generatie”, vertelt Jack. “In 2019 veranderden we de naam van Aartsenfruit naar Aartsen, omdat we veel meer dan enkel fruit verhandelden. We zijn een internationaal import bedrijf met drie vestigingen in Nederland en België. Wekelijks bedienen we meer dan duizend afnemers in deze markt. Daarnaast hebben we ook al zeven jaar een filiaal in Hong Kong van waaruit we de markt in Azië bedienen.”

Breed takenpakket

Kom je binnen bij Aartsen als commercieel talent, dan staat een breed takenpakket op je te wachten. Samen met je interne begeleider kijk je wat bij jou past. “Aan de ene kant ben je verantwoordelijk voor een stuk import, afhankelijk van je interesses, talen en capaciteiten. Je onderhoudt contacten met onze bestaande leveranciers en bent verantwoordelijk voor een eigen pakket met groente- en fruitsoorten.” Dat is niet alles! “Je bent communicatief sterk en hebt je eigen groep klanten, je houdt je bezig met hun markt. Het is een afwisselende functie, ook door ons product. Moeder natuur is van grote invloed en is onvoorspelbaar.”

Interne opleiding

Ja, je las het goed: je opleiding is voor Aartsen niet het belangrijkste. “We zijn een eigenzinnig bedrijf en dat betekent dat je de kneepjes van ons vak pas op de werkvloer leert. Je hele eerste jaar bij Aartsen bestaat dan ook uit een interne opleiding. Meelopen op alle afdelingen, iedereen leren kennen”, vertelt de directeur. “Na dat jaar weten wij precies wat voor vlees we in de kuip hebben en weet jij exact wat jouw rol binnen het bedrijf gaat zijn. Ook krijg je een interne begeleider waar je wekelijks de balans mee opmaakt. We steken daar veel tijd, energie en geld in, maar zo is de slagingskans voor je functie zo groot mogelijk. Opleiding is een pre en ook het vloeiend spreken van een buitenlandse taal is een groot voordeel voor deze functie, maar toch is je eigen drive leidend.”

Werken bij Aartsen

Behoor je tot de grote familie van Aartsen? Dan voelt het iedere dag weer alsof je in een warm bad stapt. “We doen het met z’n allen, iedereen heeft de teamspirit. Geen eigen eilandjes met eigen doelen, maar een gezamenlijk doel: Aartsen de beste maken”, zegt Jack trots. “In onze sector speelt tijd mee. Werkdagen die tussen 5.00 en 6.00 uur beginnen zijn normaal. Als je ambitie en passie hebt en presteert, ontdek je vanzelf doorgroeimogelijkheden.”

Geen ellenlange sollicitatierondes

“Solliciteer je bij ons, dan heb je het eerste gesprek meteen met mij”, zegt Jack enthousiast. “Ik wil weten wie je bent, wat jou drijft en hoe je in elkaar zit. Overtuig me dat je het juiste karakter en een passende mentaliteit hebt. Ik ben benieuwd naar de mens en niet direct wat je meebrengt qua opleiding of ervaring.” .” Is het een klik? Dan ga je mee op kijkdag. “We nodigen je uit om een dagje cultuur te snuiven. Je spreekt de mensen van jouw misschien wel nieuwe afdeling. Lijkt het je nog steeds wat? Dan schudden we elkaar de hand en gaan we aan de slag!”

Geduld

Bij Aartsen hoef je niet bang te zijn dat je moet haasten of snel moet opzeggen bij je huidige werkgever. “We hebben geduld. Ik wacht liever op de juiste persoon, dan dat we gaan haasten of de vacature te vroeg sluiten”, vertelt Jack. “Zo nam ik een man aan die net klaar was met zijn studie. Hij was eerlijk en biechtte op het liefst nog drie maanden door Amerika te reizen voor hij begon met werken. Natuurlijk liet ik hem gaan. ‘Anders zit je hier continu met Amerika in je hoofd’, zei ik. Na zijn mooie reis is hij hier gaan werken: iedereen blij.”

Solliciteren

Wil jij binnenkort tegenover Jack aan tafel zitten, jezelf laten opleiden in de groente- en fruitbranche en aan de slag gaan als commercieel talent bij een groot internationaal bedrijf? Dan is het hoog tijd om te solliciteren. Check de volledige vacature via de oranje button hieronder en solliciteer!


Meer over Aartsen ontdekken?

Aartsen groenteboeren

Heilaar-Noordweg 9, Breda

Bekijk meer:groenteboeren

 

adv.