Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inge is store manager bij Van Gils: ‘Voor mijn opleiding ontwierp ik een unisex collectie’

Aangeboden door Van Gils Brandstore 17 mei 2019

Het begon tweeënhalf jaar geleden als een tijdelijk baantje bij de outlet van Van Gils. Sinds maart 2019 is Inge store manager van de stijlvolle brandstore aan de Wilhelminastraat. Van een outletstore naar shop-in-shop bij de Bijenkorf in Utrecht naar een eigen filiaal in Breda. Even wennen? De van oorsprong Brabantse weet daar wel raad mee! Dagelijks adviseert ze mannen in de zoektocht naar een mooi pak én informele kleding. 

We vallen direct met de deur in huis: werken in de mannenmode, wat voor reacties roept dat op? Inge vertelt: “Het klopt dat mensen het vaak gek vinden als ze ontdekken dat ik enkel mannenkleding verkoop. Studiegenoten van mijn opleiding – allemaal meiden – zijn vooral in de vrouwenfashion terechtgekomen. Maar ik zit goed op mijn plek zo, hoor!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Geen mannencollectie voor school

Inge weet wat ze wil. Na de afronding van haar horecaopleiding, koos ze ervoor om een andere weg in te slaan: ze werd opgeleid tot specialist mode en maatkleding. “Bij een van de laatste opdrachten moest je een collectie ontwerpen. Toen vroeg ik: ‘Mag ik dan een collectie creëren voor mannen?’ Het antwoord was ‘nee’ en dat vond ik zó apart. Waarom zou dat niet mogen?” Inge besloot creatief om te gaan met de regels: “Ik heb toen een unisex collectie ontwikkeld, welke werd gedragen door vrouwelijke modellen. Maar het stond uiteraard ook goed op mannen!”

Meer dan pakken

Veel shoppen in haar vrije tijd? Dat doet Inge niet meer. “Ik heb genoeg aan m’n werk, dus ik ben op vrije dagen niet vaak in winkels te vinden.” Hoe staat Inge dan zelf in de winkel? “Het fijne aan Van Gils vind ik dat we de tijd nemen voor onze klanten. Sterker nog, in nog geen drie maanden tijd ken ik al veel klanten bij hun naam. Dat schept een fijne band. Daarnaast vind ik het leuk om klanten suggesties te geven die hen in eerste instantie niet aanspreken. Bijvoorbeeld een opvallend kledingstuk. Eén klant vond een bepaald overhemd niet bij hem passen, maar zodra hij het aanhad was-ie verkocht!”

Wist je dat ze bij Van Gils naast kwalitatieve pakken ook informele kleding verkopen? Ja ja, mooie shorts, classy polo’s en sinds dit jaar: zwemshorts! “Nee, nog niet iedereen is hiervan op de hoogte”, vertelt Inge, “laatst waren er klanten in de zaak die verbaasd waren over alle items die je in onze winkel vindt. Je hele garderobe is hier te koop!”

Tekst gaat verder onder de foto.

Zwemshorts bij Van Gils. Foto: indebuurt Breda

Blijven vernieuwen

Van Gils speelt in op trends én blijft daarnaast vernieuwen. Het merk lanceert een duurzame lijn bij de najaarscollectie. “Onze collectie met duurzame kleding wordt ieder seizoen groter. Uiteindelijk beter voor iedereen!” Daarnaast zijn er vaak leuke acties. “Momenteel loopt onze samenwerking met Rituals! Superleuk: bij je aankopen krijg je een Ritualsproduct. Bij een aankoopbedrag van €100,- krijg je de shower foam, vanaf €225,- de aftershave en besteed je meer dan €325,-? Dan ontvang je een hele giftbox!”

Wij zijn ervan verzekerd dat Inge helemaal op haar plek zit in de brandstore van Van Gils. Op zoek naar nieuwe shorts, een fijne polo of een goed pak? Loop zeker even binnen, want zij en haar collega Hans staan voor je klaar!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Gils Brandstore. Meer over Van Gils Brandstore ontdekken?

Van Gils Brandstore winkelen

Gesloten10:00 - 17:00

Wilhelminastraat 8, Breda

Bekijk meer:winkelen

 

adv.