Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even voorstellen: Anouk is onze nieuwe gastredacteur

Door Redactie indebuurt Breda 24 september 2019

Anouk van den Berge (35) komt ons team versterken en gaat voor ons op pad om de mooiste verhalen over Breda te schrijven. En dat vinden we natuurlijk superleuk! Tijd om haar even voor te stellen.

Hoewel Anouk het liefst de wereld rondreist, blijft ze steeds weer terugkeren naar haar hometown. Het knusse en mooie Breda waar tegenwoordig altijd wel iets te beleven is. “Veel plekken ken ik al, maar veel ook niet. Ook voor mij valt er in Breda nog genoeg te ontdekken. En gelukkig maar!”

Uitzicht met panoramaview

“Inmiddels heb ik al op heel wat plekken in Breda gewoond. Maar een jaar geleden vond ik ‘by far’ het beste stekkie. Mijn appartement in hartje centrum bevindt zich zo’n beetje midden in de skyline van Breda. Vanaf mijn balkonnetje op de hoogste verdieping heb ik een bijzonder mooi panoramaview over de hele stad. Genietings! Een uitzicht waar iedere Bredanaar stiekem jaloers op moet zijn. Dat kan niet anders ;)”

Transformatie laatste deel Nieuwe Mark

De flat waarin Anouk woont staat midden in een gebied dat helemaal opnieuw wordt aangelegd: het laatste stukje van de Nieuwe Mark. “De komende jaren zal hierdoor niet alleen mijn woonomgeving compleet transformeren, maar wordt hiermee ook het centrum van Breda groter en nóg leuker. Ik ben superbenieuwd! Naar de singel die wordt doorgetrokken, het nieuwe stadspark Park Selig en naar de nieuwe woningen en ondernemers die zich er rondom zullen vestigen. Hoe leuk zou het zijn als ik de ontwikkelingen af en toe zou kunnen delen van bovenaf?”

Muzikaal Breda

“Het gevaarlijke aan die toplocatie is wel dat je zo in de stad bent. Goede muziek, gezelligheid, festivals en events… Als er iets te beleven is, ben ik als het even kan van de partij. En hoewel ik af en toe als vrijwilliger achter de bar sta bij Mezz, ben ik specifiek nieuwsgierig naar wat muzikaal Breda nog meer te bieden heeft. Dus als je een leuke tip hebt, let me know!

Duurzaam bezig?

En last but not least wil Anouk onderzoeken hoe Bredase ondernemers én Bredanaars bijdragen aan een duurzamere levensstijl. “Van vintage shopping en het gebruik van hardcups op Bredase festivals tot de lekkerste vega burgers en vegan eettentjes. Volgens mij gebeurt er genoeg, maar zien we het niet voldoende. Daar wil ik weleens induiken. Want wat aandacht krijgt groeit, zeggen ze toch?

Lees ook:

Binnenkijken bij

Binnenkijken bij Saskia: ‘We werden door Dok19 ontvangen met een welkomstbiertje’

Ze kijkt uit op de Haven en zit binnen no time in haar favoriete café. Saskia woont in een prachtig ...
liefdegesticht

Vanavond uit eten? 10 x de beste restaurants in Breda volgens TheFork

Ga je graag uit eten, maar weet je even niet meer waar je naartoe moet? Hier vind je de tien beste r...
hudsons-bay-barones

Dit willen jullie straks in het pand van Hudson’s Bay in Breda

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het pand aan d...

adv.