Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze vrienden bezorgen sinds kort stoofpotjes in Breda: ‘We verloren onze baan in de horeca’

Door Daphne Geelink 1 november 2020

De horeca heeft het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Dat merkten Mats, Guillaume, Silvan en Huib maar al te goed. Ze waren allemaal werkzaam in de Bredase horeca, tot die door corona stil kwam te liggen. De oplossing? Zelf een bedrijf beginnen!

“We zijn vier mannen met een horecahart”, vertelt Mats, die het woord doet. “Naast onze studie Hotel Facility aan Breda University of Applied Sciences werkten we allemaal bij een restaurant of hotel. Totdat we onze baan verloren. Voor de gedeeltelijke lockdown in oktober, zeiden we tegen elkaar: ‘Als de horeca weer dichtgaat, beginnen we voor onszelf’. Stiekem dachten we dat dit niet ging gebeuren.”

Het ontstaan van The Stewboys

Premiere Rutte kondigde strengere maatregelen aan en zo gezegd, zo gedaan. “Guillaume riep al een hele tijd dat hij interesse had in stoofgerechten. Daarnaast ervaarden we allemaal hetzelfde probleem: we hadden op een koude dag regelmatig zin in een stoof, maar realiseerden dit áltijd te laat. Waarschijnlijk waren we niet de enigen en zo ontstond The Stewboys.”

Nog geen week na de aankondiging van de gedeeltelijke lockdown op 13 oktober was hun eigen bedrijf een feit. De mannen hebben drie gerechten op de kaart staan. “Vlaams Genot is een bierstoof van rund gestoofd in Westmalle Dubbel. Als mensen de Bezopen Tok Tok bestellen, krijgen ze kippendij gestoofd in vin rouge. Vanuit een stukje duurzaamheid en omdat er vraag naar is, kozen we ook voor een vegan gerecht. Dit is een groentestoof met onder andere flespompoen, courgette en kikkererwten.”

De eerste week

“We hadden oprecht geen verwachtingen, alhoewel de eerste bestelling echt als een achievement voelde”, zegt Mats trots. “Mensen waren ongelofelijk enthousiast. De Vlaamse bierstoof is populair, maar het leukste vonden we de positieve reacties op het veganistische gerecht. Wij zijn echte vlees- en visliefhebbers die wilden laten zien dat we ook een lekker vegan gerecht konden maken. Aan de reacties te zien is dat in ieder geval gelukt. We zijn twee dagen helemaal uitverkocht geweest.”

Topteam

De vier vrienden hebben inmiddels allemaal hun eigen taken. Guillaume en Silvan staan het meest in de keuken, Mats focust zich op de marketing en bezorging en Huib is vooral bezig met de cijfertjes. En toekomstplannen? Die hebben de mannen zeker. “Misschien willen we over een tijd een Aziatische of Latijns-Amerikaanse stoof maken. We luisteren naar de inwoners van Breda en zullen ons daarop aanpassen.”

Zo werkt het

Denk je nu: hé, ik heb vanavond wel zin in stoof? Bestel jouw favoriete gerecht door te bellen of door een app te sturen naar 0629542167. Je betaalt via Tikkie of cash (gepast) bij aankomst. Warm je maaltijd op volgens de bijgeleverde instructies en je stoofgerecht is ready to eat. 

Lees ook:

rowena asef nuri

Asef heeft een kleermakerij aan de Boschstraat: ‘Blij dat ik mijn gezin een toekomst kan geven’

Een trouwjurk repareren, een kostuum op maat maken of een dekbed stomen? Asef Nuri (44) is your man!...

Eline begon haar eigen bedrijf tijdens de coronacrisis: ‘Het was nu of nooit’

Tijdens de coronacrisis een eigen bedrijf opstarten: je moet het maar durven. De Bredase Eline van E...
kay bloesem vintage

Kay verkoopt vintage kleding: ‘Zet mij maar neer in de allerlelijkste kringloop ooit’

De coronacrisis brengt voor velen een hoop veranderingen met zich mee. Zo ook voor Kay Verhagen (27)...

adv.