Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De mannen achter Radio Pannekoek: ‘Mensen kunnen hier even ademen’

Door Saskia van Rijn 10 oktober 2020

Ze zitten niet bepaald stil, de mannen achter het nieuwe Radio Pannekoek. Mauro Boer, Billy Zomerdijk, Maarten Lammertink, Miro Sebestik en Nick Snoys besloten samen nieuw leven in het pand op STEK te blazen met een gloednieuw concept.

Naast Radio Pannekoek wordt er door Billy, Maarten en Mauro al langere tijd ondernomen vanuit Local Motion, het bedrijf achter vele feesten zoals het bekende Haveneiland bij Pier15 en de Biertuin aan de Haven. Ze verhuren apparatuur voor silent disco’s zoals de Silent Muziekbingo aan de Havermarkt. Kon dit er nog bij? Volgens mede-eigenaar Mauro wel: “Deze kans kregen we en konden we niet laten schieten.”

Het begin van Radio Pannekoek

Kleurrijke meubels, een grote dj-booth, overal waar je kijkt planten, een industriële tint hier en daar en dat uitgestrekt over een groot deel over bedrijventerrein STEK. Het straalt rust uit en tegelijkertijd krijg je zin in een feestje. Begin dit jaar kwam het pand op hun pad.

Mauro: “Het gebeurde allemaal nét voordat de coronacrisis startte. We moesten er dan ook goed over nadenken, sommige geïnteresseerden haakten namelijk hierdoor af. Echter zagen we zoveel potentie in deze locatie, dat we ermee doorgingen. Daarbij is hier zoveel meer mogelijk dan in de binnenstad. Aan ervaring in de horeca was geen gebrek, doordat we al met de Biertuin zijn begonnen. We hebben gewoon doorgepakt met investeerders en in slechts één maand verbouwd. Sinds 1 juli zijn we open en we zijn echt enorm tevreden met hoe het loopt.”

Creatieve ondernemers

“We troffen op STEK een vrijgevochten en hechte club aan. Stuk voor stuk zitten hier creatieve ondernemers, die zich net als wij inzetten voor de cultuur van de stad. Net als onze buren BRACK, Belcrum Beach en Pier15. Breda heeft dit soort plekken echt nodig, het brengt de stad naar een hoger niveau. We zijn dus blij dat we deze kans hebben gekregen en dat dit geweldige stuk Breda niet in handen is gekomen van bijvoorbeeld projectontwikkelaars. Vanmorgen zei iemand nog tegen me: ‘Het is een plek waar je even kan ademen, een fijne ontsnapping van de binnenstad’.”

Meer dan alleen radio maken

“Muziek is een van onze pijlers, daar bouwen we alles omheen. We draaien zelf ook allemaal muziek. Het muzikale landschap heeft zoveel te bieden. Dat willen we met Radio Pannekoek een stem geven. Daarom is onze grootste ambitie hier om radio te maken en Breda kennis te laten maken met allerlei soorten onbekende muziek. Dat gaat van reggae tot rock tot deephouse en zoveel meer. Elk genre krijgt een podium dus voor alle muziekliefhebber is er wel aanbod, zolang je openstaat voor onbekende namen. De top 40 zal je hier niet horen.”

“Sinds begin deze maand zijn we live met de radio. Voor nu tussen 16.00 en 22.00 uur. Er is hard gewerkt aan de rubrieken en de techniek. We gaan ook echt in gesprek met cultureel Breda. En natuurlijk kunnen de gasten het hier gewoon allemaal zien en horen.”

Pannenkoeken!

“Billy kwam op het idee van de pannenkoeken, want hier is nauwelijks nog aanbod van in de stad. Toen hebben we het samengevoegd tot ‘Radio Pannekoek’, wat meteen weer lekker Brabants bekt. Zo noemen we elkaar ook gewoon. Naast de pannenkoeken hebben we nog allerlei andere gerechten op de kaart die Nick bedenkt, de kaart zal ook vaak genoeg wisselen. Dat allemaal voor een toegankelijke prijs.”

Tekst loopt door onder foto.

radio pannekoek
Foto: Saskia van Rijn

Millennials

“Wie we uiteindelijk het meest denken aan te trekken? De millennial die zich verbonden voelt met dit concept. We geloven dat mensen gaan naar waar passie en liefde in is gestoken, en wij hebben alles gegeven om dit te realiseren. Uiteraard is iedereen hier welkom.”

Wat was Radio Pannekoek geweest zonder corona?

“Zonder corona was de radiozender al veel eerder opgezet. Wie weet was Radio Pannekoek er zelfs niet geweest, er waren meer kapers op de kust. Uiteraard hadden we ook allang wat feesten gegeven, maar dat gaat gewoon nog komen. Ik weet wel dat nu vrijwel al onze aandacht naar deze stek gaat, dat is dan weer een voordeel. Die hadden we zonder corona moeten verdelen. Ik ben hier overigens meer dan thuis.“

En voor de lange termijn?

“Eerst eens de radiozender goed op de rit krijgen. Natuurlijk gaan we hier ook wat neerzetten van een festival, maar dan op z’n ‘steks’. Maar één of twee keer in de zomer willen we wel wat groters gaan doen en dan samen met heel STEK. Uiteindelijk, wanneer er weer grootschalige muzikale evenementen zijn, willen we vanuit Radio Pannekoek ook verslag gaan doen op verschillende festivals. Bijvoorbeeld met een caravan en dan een tour maken. Zo kunnen we ook al die muziek ook registreren. Ik zie ons wel op Breda Jazz Festival staan, in gesprek met zowel de muziekmaker als liefhebber. Het zou te gek zijn als we straks een dagvullend radioprogramma aanbieden.”

“Ook voor de winter hebben we nog genoeg ideeën. Dat is het prachtige aan deze locatie. Je kan en mag veel bouwen, wat we afgelopen weken ook hebben gedaan. Dus ook bij koud weer kun je hier prima terecht! Tot 2023 mogen we hier zitten, maar daar hopen we uiteindelijk nog jaren aan vast te plakken.”

Lees ook:

prooef

Nynke en Bauke openen een nieuwe ontbijt- en lunchzaak op STEK: ‘We hebben dezelfde droom’

Op het creatieve bedrijventerrein van STEK opent binnenkort een nieuwe zaak. Vriendinnen Nynke van K...
sies en wouter bress

Sies en Wouter runnen BRESS: ‘We begonnen hier beiden met een bijbaan’

Wie zijn of haar studententijd in Breda heeft doorgebracht, kent waarschijnlijk BRESS Bredase Studen...

Miron maakt stekpakketjes en schilderijen met planten: ‘Het gaat een stuk beter dan gedacht’

De Bredase Miron van Kastel (23) is een echte plantengek. Haar interieur staat er vol mee en tegenwo...

adv.