Stephanie van Vintage Vedette struint stad en land af op zoek naar de mooiste vintage items

Door Annemijn Heijstek 12 januari 2018

Iedere week vertelt een Bredase koopman over zijn of haar meest bijzondere product. Deze week is het woord aan Stephanie van Leeuwen, eigenaresse van Vintage Vedette. 

Vintage Vedette is een winkeltje aan de Haagdijk waar je de meest toffe vintage meubels en woonaccessoires scoort. Stephanie struint rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar de mooiste vintage items, die ze vervolgens opknapt en verkoopt. Zo ook de zwarte tafellamp van Hala Zeist.

Vintage lamp

“Dit vind ik echt een heel tof item: de tafellamp van producent Hala Zeist. De ontwerper is Herman Theodoor Jan Anthoin Busquet. Het design is ontwikkeld in 1932 en dit is een lamp uit de jaren ’50, ’60. Alle vintage producten die ik hier verkoop komen uit die stijlperiode. Die stijl vind ik zelf het leukst. Ik zoek altijd naar jaren ’50 en ’60 items om op te knappen. Dit is een bijzondere lamp omdat hij vrij zeldzaam is en niet meer in productie is. Hala Zeist, de eerste lampenfabriek van Nederland, heeft de lamp nog jarenlang geproduceerd maar vanaf 2013 is de lamp helemaal niet meer te verkrijgen. Dus vandaar dat de vintage modellen in trek zijn. Het is gewoon echt een heel bijzonder product. Het straalt echt vintage uit! Ik heb de lamp met de hand gespoten en nu is ‘ie weer helemaal mooi.”

Vintage Vedette vintage

Vandaag gesloten

Haagdijk 24, Breda

Bekijk meer:vintage

Meer over

De Koopman