Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grand Theatre tipt: deze vakantieboeken moeten mee in je koffer

Door Laura van Etten-Elting 7 juli 2017

Ho wacht even! Rits je koffer nog niet dicht! Wij zijn namelijk langs Grand Theatre geweest en hebben Beau en Grietje gevraagd welke vakantieboeken je écht in je koffer moet stoppen. 

Ik heet Lucy Barton

Grietje: “Dit is een topper! ‘Ik heet Lucy Barton’ is écht een ontdekking. Ik heb het ontdekt via mijn leraar Italiaans, is dat geen grappig verhaal? Hij is heel erg belezen en als ik bij hem in Italië ben dan praten we heel veel over boeken. Hij raadde me aan iets van Elizabeth Strout te lezen. Dat heb ik gedaan en ik dacht meteen dit is zó goed.”

“Het boek gaat over een moeder en een dochter die elkaar na jaren geen contact weer ontmoeten in het ziekenhuis. Oei oei. Al dat oude zeer komt naar boven!”

“Elizabeth Strout verstaat de kunst van het weglaten. Ze maakt gewoon dialogen, maar wat er niet gezegd wordt dat sijpelt door al die zinnen heen. Het is ongelooflijk.”

Grand Theatre tipt vakantieboeken
Beau Lemmens van Grande Theatre tipt vakantieboek: ‘Het is maandag vandaag’.

Het is maandag vandaag

Beau: “Ik ga voor het boek ‘Het is maandag vandaag” van Sytske van Koeveringe. Dat is nog een jong meisje, ze is eind 20 en heeft de kunstacademie gedaan. Dit is haar debuut. Ik heb het zelf mee op vakantie genomen en heb het boek echt in één adem uitgelezen.”

Grand Theatre tipt vakantieboeken
‘Het is maandag vandaag’ van Sytske van Koeveringe

“Hoofdrolspeelster Julia is een meisje met schoonmaak adresjes in Amsterdam en naar aanleiding van wat ze daar meemaakt vertelt zij een verhaal. De hoofdstukken, en dat is wel grappig gedaan, zijn de huisnummers van de adresjes. Julia gaat zichzelf heel erg spiegelen aan de bewoners. Met iedere bewoner is er wel iets, die zijn heel authentiek en vaak een beetje raar. En zij is zelf ook een beetje raar, vind ik, maar dat maakt het juist wel heel leuk om te lezen.”

“Het is niet echt een doorsnee boek. Er gebeurt wel het één en ander en er zit ook een stukje psychologie in. Ik hou daar wel van. Het ziet er ook heel mooi uit. Ik merk dat veel mensen het toch wel even vastpakken en beter bekijken. Op dit moment wordt het boek nog niet heel veel verkocht maar dat is ook wel de reden dat ik het kies. Het verdient best wat meer aandacht.”

 


Meer over Grand Theatre ontdekken?

Grand Theatre Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Van Coothplein 17B, Breda

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.