Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

David werkt bij Nieuwe Veste: ‘Je kunt hier veel meer dan alleen boeken lenen’

Aangeboden door Nieuwe Veste 20 november 2020

Al ruim 23 jaar is David Janssen druk in de weer bij Nieuwe Veste. Waarmee? Als informatiespecialist (vroeger bekend als bibliothecaris) zorgt hij dat alle Bredanaars volop gebruik kunnen maken van de diensten van de bibliotheek. En dat gaat véél verder dan boeken uitlenen.

“We zorgen dat Bredanaars via Nieuwe Veste een groot aanbod aan informatie krijgen”, start David zijn verhaal. “Bij ons in de bibliotheek, maar ook thuis via de website, vind je relevante bronnen en documenten die je helpen in het dagelijks leven. Denk aan oefeningen voor je rijexamen, het Informatiepunt Digitale Overheid dat je kan helpen bij vragen over o.a. de CoronaMelder, de Belastingdienst en Delpher, het online krantenarchief.”

Heel actueel

Grote kans dat jij of een van je gezinsleden recentelijk een brief op de mat vond: iedereen van 18 jaar en ouder die nog geen keuze heeft gemaakt over donorregistratie, ontvangt een oproepje. “Ook hierbij ondersteunen we Bredanaars, want we verwachten dat dit onderwerp veel vragen oproept”, legt David uit. “Let op, we gaan voor niemand de keuze maken om wel of geen donor te worden. Wel geven we zo veel mogelijk informatie door middel van online workshops en vragenuurtjes. Welke keuze je ook maakt: op die manier weet je zeker dat die gegrond is.”

Digitale services

Dat je bij de bibliotheek van Nieuwe Veste voor meer terechtkunt dan boeken lenen, daar is Davids functie het grote voorbeeld van. “Dagelijks ben ik bezig om informatie op de website van de bibliotheek up-to-date te houden, de social media bij te werken en alle informatie voor onze leden zo concreet mogelijk te maken. Via de Online Bibliotheek lenen we e-books uit, de databanken groeien continu en dankzij de samenwerking met Taalhuis Breda zorgen we ervoor dat Bredanaars wegwijs raken met de taal én de digitale wereld.”

Bijdragen aan de Bredase maatschappij

Taal speelt een belangrijke rol in ons leven. Door taal kun je immers dit artikel lezen, maar jezelf ook uitdrukken, communiceren met anderen en je gevoelens uiten. Het zorgt dat je de wereld om je heen beter begrijpt. Spreken, lezen en schrijven zijn zulke belangrijke basisvaardigheden dat ze beïnvloeden of iemand helemaal mee kan doen in onze maatschappij. Ook digitale vaardigheden worden met de dag belangrijker. “Om te zorgen dat iedereen volwaardig mee kan doen én zoveel mogelijk begrijpt van de wereld om zich heen, bieden we onze services aan aan al onze leden en bezoekers”, aldus David.

Workshop over donorregistratie bijwonen?

Loop je rond met vragen over de donorregistratie? Snap je niet wat het precies inhoudt of hoe je jouw wensen kunt invullen? In samenwerking met Taalhuis Breda schiet Nieuwe Veste te hulp! Neem gratis deel aan een van de online workshops. Kies voor woensdagochtend 25 november om 10.00 uur of donderdag 26 november om 19.00 uur. De sessies duren dertig minuten en zijn gratis. Het is voor deelname aan de bijeenkomst wel belangrijk dat je in het bezit bent van een DigiD, een e-mailadres en een tablet of laptop/computer. Meld je aan via [email protected] of bel op werkdagen tussen 14.00 en 15.00 uur naar 06 40 11 44 74.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nieuwe Veste. Meer over Nieuwe Veste ontdekken?

Nieuwe Veste bibliotheken

Geopend08:30 - 22:00

Molenstraat 6, Breda

Bekijk meer:bibliotheken

adv.