Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bob heeft zijn eigen viszaak: ‘In drie weken voor de opening hebben we alles gedaan’

Door Jennifer da Graça 31 mei 2019

Voor een lekker vers visje, fijne maaltijden én goede kibbeling zit je goed bij Bob Lips. Zijn zaak ’t Viskwartier bestaat 13 juni precies twee jaar. Hoe gaat hem dat af? Tijd om met Bob het gesprek aan te gaan! 

Al 31 jaar –  zijn hele leven lang, dus – woont Bob in Breda. Opgegroeid in Brabantpark, waar zijn ouders hun eigen drogisterij hadden. Het is geen verrassing dat het ondernemerschap in Bobs bloed zit! Dagelijks komt de verse vis binnen bij zijn zaak in Heusdenhout om alle liefhebbers te voorzien van hun favoriete hapje of maaltijd.

Een oogje op de locatie

Hoewel Bob vroeger erg bekend was met de winkels in Brabantpark, lonkte Heusdenhout altijd al naar hem. “Vroeger deden we hier onze boodschappen, dus ik voel me hier erg thuis. Ik liep altijd al met de gedachte: ‘Als er daar een pandje vrijkomt, wil ik daar een eigen zaak starten!’ Het is hier erg gezellig en iedereen kent elkaar. Dat sprak me direct aan.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Van visser naar viszaak

De passie voor vis, waar komt die vandaan? Bob vertelt: “Vroeger ging ik graag vissen in mijn vrije tijd. Toen ik 18 was studeerde ik Commerciële Economie en nam ik een bijbaantje bij HANOS ISPC. Eerst als zaterdaghulp, maar later mocht ik vanwege mijn interesse in vis meer dingen doen. Klanten helpen, vissen snijden en schoonmaken. Dat vond ik enorm leuk om te doen!”

De opening van de Jumbo Foodmarkt in Breda bood Bob nieuwe kansen. Hij werd chef van de visafdeling en leerde een hoop nieuwe dingen. “Meer contact met klanten, leidinggeven, nóg meer bezig zijn met vis. Dat vond ik leuk!” Toch kriebelde het om ooit een eigen zaak te starten. Na vier jaar was het zo ver. Toen er een mooi plekje vrijkwam bij winkelcentrum Heusdenhout, sloeg Bob zijn slag.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Hard werk voor de opening

“Ik wilde graag openen op 13 juni in 2017, vanwege de start van het haringseizoen. Eindstand: halverwege mei was er nog niks gebeurd aan het pand. Gelukkig heb ik een hoop fijne mensen om me heen”, zegt Bob lachend. “Een goede vriend heeft me enorm geholpen met verbouwen. Daardoor was het werk in drie weken gedaan. Ik kan je vertellen, met de opening was ik erg opgelucht!”

Trots

Dankzij een oud-collega – die Bob de eerste twee weken na de opening iedere dag bijstond – wist Bob precies hoe hij zijn zaak moest runnen. “Ik ben trots op hoe ’t Viskwartier nu is. We draaien goed en ik heb een leuke vaste klantenkring opgebouwd. Ook lever ik zalm en tonijn aan Kahuna in Breda. Erg leuk, want ik heb goed contact met die jongens.” Heeft Bob dromen voor de toekomst? “Meer bezorgen! We doen al catering, maar dit wil ik graag verder uitbouwen.”

Tip van ons: het haringseizoen breekt in juni weer aan! Op zoek naar handgesneden, verse haring? Bob staat voor je klaar. En geloof ons, dat verschil tussen ’n vers vissie en eentje uit de vriezer proef je écht.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ’t Viskwartier. Meer over ’t Viskwartier ontdekken?

’t Viskwartier speciaalzaken

Vandaag gesloten

Bisschopshoeve 10, Breda

Bekijk meer:speciaalzaken

 

adv.