Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bianca maakt sieraden van antiek bestek: ‘Ik besteed soms honderden euro’s aan theelepels’

Door Daphne Geelink 7 juni 2019

Een oud theelepeltje belandt vaak in de kast of op zolder. Bianca Lancee zag precies hetzelfde gebeuren bij het mooie lepeltje van haar overleden oma. De 26-jarige creatieveling wilde hier iets mee doen en maakte van dit soort bestek een ring. Dit was het begin van haar eigen bedrijf: Blanco Jewelry.

“Mensen om me heen waren zo enthousiast. Zij wilden ook zo’n sieraad gemaakt van een theelepeltje”, begint Bianca te vertellen. De onderneemster startte haar zoektocht naar theelepeltjes en uiteindelijk ook naar ander bestek waar ze sieraden van kon maken. “Ik zag dat er animo voor was én ik wilde heel graag mijn eigen bedrijf beginnen. Dit kon geen toeval zijn.”

Unieke sieraden

“Ik geef antiek bestek een tweede leven. Vooral als het van je oma is geweest, geeft dat extra waarde.” Bianca verzamelt theelepeltjes die vanuit alle hoeken van de wereld komen: van Frankrijk en Amerika tot Denemarken en ons eigen kikkerlandje. Soms koopt ze wel voor honderden euro’s aan theelepeltjes. Wow! Wie een ring, armband of ketting bij Blanco Jewelry scoort heeft écht een uniek sieraad met een verhaal.

“Ik maak ook sieraden op maat. Mensen kunnen hun theelepeltje of ander bestek opsturen en hun wensen doorgeven.” Van theelepeltjes maakt de onderneemster vaak ringen, maar ook kettingen, oorbellen en armbanden zijn mogelijk. “Van ieder stuk bestek vorm ik met de hand een uniek sieraad. Het is zo persoonlijk, want niemand heeft hetzelfde sieraad.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Deeltjes van theelepels die gaan dienen als hanger voor aan een ketting. Foto: indebuurt Breda
Een greep uit de sieraden die Bianca maakt. Foto: indebuurt Breda
Ringen in alle soorten en maten. Foto: indebuurt Breda
Zilveren ringen. Foto: indebuurt Breda

De producten van Bianca zijn duurzaam en handmade en daar staat ze volledig achter. “Tegenwoordig gooien we alles zomaar weg en wordt het opnieuw geproduceerd. Dat kan beter, vind ik.” De eigenaresse van Blanco Jewelry is ongeveer één uur bezig met het maken van een ring. Wist je dat je haar producten ook gewoon in Breda kunt kopen? Je vindt de sieraden bij conceptstore Noos31 en ze staat regelmatig op markten, zoals Spullen & Smullen en Marchée Hoezee. “Soms verkoop ik wel vijftig ringen op één markt”, vertelt ze blij.

Creatief nest

“Ik kom uit een hele creatieve familie. Mijn moeder is keramiste en mijn vader zit in de werktuigbouwkunde. Mijn vader heeft ook de machine gemaakt waarmee ik gemakkelijk bestek ombuig om bijvoorbeeld een perfect ronde ring te maken.” Bianca is altijd al creatief geweest: ze volgde de studie Urban Design op NHTV.

Kort geleden was ze zo’n 36 uur per week werkzaam als stedenbouwkundig ontwerper bij een ontwerpbureau en daarnaast was ze bezig met Blanco Jewelry. Komend jaar verandert dat, want de dame gaat op wereldreis. “Ik denk dat ik het niet kan laten om in het buitenland op zoek te gaan naar mooie theelepeltjes. Misschien stuur ik wel een pakketje op naar huis.”

Dus… Wil je dat Bianca ook een sieraad van jouw bestek maakt? Dan moet je snel zijn en een berichtje sturen naar [email protected]!

Lees ook:

jeroen van eggermond

Jeroen realiseerde vanuit niets een skatepark dat evenementen draait als een dolle

Een hardwerkende ondernemer met liefde voor de skatescene: dat is Jeroen van Eggermond. Van een paar...
That Sockss

Bredanaar Robbie start sokkenlabel: ‘De dromen werden steeds groter’

Elke maand nieuwe sokken met een kekke print op je deurmat, wie wil dat nou niet? Bredanaar Robbie w...

Bob heeft zijn eigen viszaak: ‘In drie weken voor de opening hebben we alles gedaan’

Voor een lekker vers visje, fijne maaltijden én goede kibbeling zit je goed bij Bob Lips. Zijn zaak ...

adv.