Wist jij dit al? Van deze medische problemen helpt Botox je af

Aangeboden door ABC Clinic

Drs. Arthur Ludlage. Foto: ABC Clinic

Botox is een middel dat je voor meer kunt gebruiken dan het wegwerken van rimpels. Het is er ook om je af te helpen van nare kwaaltjes als migraine en tandenknarsen. En daar ben je het liefst zo snel mogelijk vanaf.

Cosmetisch arts KNMG drs. Arthur Ludlage is onder meer werkzaam bij ABC Clinic in Breda. Hij legt uit hoe Botox hierbij helpt. “Al meer dan twintig jaar werk ik met botulinetoxine, in de volksmond ook wel bekend als Botox.”

Tandenknarsen en kaakklemmen

Arthur Ludlage vertelt: “Tandenknarsen en kaakklemmen zijn twee verschillende problemen, maar met dezelfde behandeling bereiken we een ander resultaat. Als je tandenknarst, slijt je je kiezen af. Tandenknarsen gebeurt soms overdag, maar vaak ’s nachts. Dit gaat soms zo hard, dat je partner er misschien van wakker wordt. Een tandarts kan je een bitje aanmeten om het te voorkomen. Maar soms is een bitje niet genoeg en knars je hier doorheen.”

Kaakspier

“Als je je kaken op elkaar klemt en je vinger net achter je wang legt, voel je de kaakspier. Op dit plekje spuit ik aan beide zijden Botox in. Die kaakspier train je onbewust vaak en door Botox wordt deze spier minder krachtig, waardoor hij minder goed kan aanspannen. Botox blokkeert de overdracht van zenuw naar spier. Hierdoor knars je je bitje niet meer kapot of kun je zelfs zonder. Je kiezen slijten hierdoor een stuk minder.”

Zachter gezicht

“Kaakklemmen doe je vaak onbewust in je slaap. Misschien word je ’s nachts of ’s ochtends wakker met spierpijn in je kaken. Door het kaakklemmen train je je kaakspier en dit is soms aan de buitenkant zichtbaar, waardoor je gezicht niet ovaal maar wat meer vierkant oogt. Wil je dat niet? Ook hierbij verhelp ik het probleem door een paar prikjes in je kaakspier. Je kaakspier maakt minder overuren en zal slinken, waardoor je gezicht weer zachter wordt.”

Nagenoeg pijnloos

“Aan beide kanten van je gezicht zet ik ongeveer drie prikjes. Dat is nagenoeg pijnloos. Het effect van Botox houdt zo’n vier tot zes maanden aan. Ik raad aan om de eerste periode op tijd terug te komen: als je te lang wacht, krijgt je spier weer signalen door van de zenuw en groeit hij weer. Als je het goed bijhoudt, doe je na verloop van tijd juist langer met één behandeling, omdat de spier dan minder snel weer gaat aanspannen.”

Meer weten over Botox tegen kaakklemmen en tandenknarsen? Of een vrijblijvende afspraak maken? Check de website.

Migraine

“Vroeger, voor Botox tegen migraine medisch werd onderzocht, vertelden mensen mij regelmatig dat ze minder last hadden van hoofdpijn of migraine als ik botox in hun voorhoofd of de kraaienpootjes deed. Nu is het wetenschappelijk onderlegd en in de praktijk heeft het grootste deel van de cliënten baat bij botox en minder klachten. De aanvallen komen minder vaak voor en zijn minder heftig.”

Neerwaartse krachten

“De fronsrimpel duwt je wenkbrauwen naar het midden en naar beneden. Ook de spier aan de buitenkant van je wenkbrauw speelt hierbij een rol. Door hier Botox in te spuiten remmen we de neerwaartse krachten af en ga je ook niet overcompenseren door je wenkbrauwen omhoog te trekken. Sommige mensen hebben migraine die vanuit hun nek naar boven komt. Dat kunnen we ook behandelen, maar omdat dit een grotere spier is hebben we meer Botox nodig en hangt er een hoger prijskaartje aan.”

Vier tot zes maanden

De behandeling van Botox bij migraine duurt nog geen minuut. Botox begint na enkele dagen te werken en het resultaat is na twee weken volledig zichtbaar. Het resultaat van de behandeling houdt vier tot zes maanden aan. Ook hierbij blokkeren we de overdacht van zenuw naar spier. Soms is alleen al het behandelen van de frons genoeg om de migraineklachten weg te nemen en soms zijn er meerdere spiergroepen verantwoordelijk voor de migraine. We beginnen altijd met het minimale. Het zou zonde zijn als je meerdere plekken laat behandelen en het achteraf helaas niet bij jou werkt.”

Lees hier meer over Botox tegen migraine en maak een vrijblijvende afspraak.

Overmatig zweten

“Anders dan bij migraine, tandenknarsen of kaakklemmen, blokkeert Botox niet de overdracht van zenuw naar spier bij overmatig zweten. Hierbij stoppen we de overdracht naar de zweetklier. Een spier slinkt, een zweetklier doet het gewoonweg wel of niet.”

Sociale impact

“Van klotsende oksels en het meerdere keren per dag verwisselen van je shirt tot zweetdruppels op je voorhoofd: als je – zichtbaar – veel zweet, kan dat heel vervelend zijn. De sociale impact is enorm, omdat je je snel schaamt voor de geur of de vlekken in je kleding. Een mens heeft twee verschillende soorten zweetklieren: met Botox pakken we de klier aan waar vooral zenuwzweet uit komt. Als je in de sauna zit of je sport intensief dan kan je je warmte dus nog wel kwijt via zweetproductie.”

Vijf tot tien minuten

“Waar we bij je kaakspier meestal drie prikjes per kant nodig hebben, is het bij zweetklieren van belang dat we de gehele oksel behandelen. Dit komt bij een oksel neer op ongeveer 20 tot 25 prikjes, dat duurt vijf tot tien minuten. “

Ook op je voorhoofd

Dankzij Botox heb je vier tot zes maanden drogere oksels. Sommige mensen houden het stipt bij, maar je kunt het ook een keer per jaar, voor de zomer start, laten doen. Wil je af van zweet op je voorhoofd? Ook hierbij werkt Botox: ik breng heel kleine hoeveelheden aan in de huid en niet in de spier, zodat het wel op de zweetklier werkt maar niet in je spier.”

Lees meer over Botox bij overmatig zweten en maak een vrijblijvende afspraak.

Ervaring van Jorn

Jorn Kielman is eigenaar van ABC Clinic en gebruikt sinds ongeveer drie jaar Botox tegen het tandenknarsen en overmatig zweten. “Ik heb me bij de tandarts een bitje laten aanmeten, maar door Botox is dit niet meer nodig.”

Gemak

” In een t-shirt, pak of overhemd kunnen natte oksels vervelend zijn. Mensen kunnen het zien of ruiken, dat sociale aspect geeft veel last”, vertelt Jorn. “Ik vind het ideaal om vlak voor de zomerstart mijn oksels te laten behandelen met Botox, zodat ik hier tijdens de warme maanden geen last van heb. Het is een simpele ingreep en je voorkomt er zoveel gedoe mee.”

Beter voor je tanden

“Dankzij Botox heb ik geen last meer van tandenknarsen. Zelf heb ik niet precies door wanneer de Botox is uitgewerkt en het weer tijd is voor een behandeling, maar dat bespreek ik met mijn tandarts. Ik ben blij met deze oplossing, want elk half jaar die paar prikjes in mijn kaak stelt qua gevoel niet veel voor.”

ABC Clinic

Paardeweide 22ab , 4824 EH Breda

Nu geopend

Meer informatie

ABC Clinic

Paardeweide 22ab , 4824 EH Breda

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Cryotherapie is hot! 5 x dit zijn de voordelen van even relaxen in -110 graden”

Cryotherapie is hot! 5 x dit zijn de voordelen van even relaxen in -110 graden

Aangeboden door Refreeze

Ga naar “Weg met je coronacoupe: win € 75,- voor je eerstvolgende kappersbezoek”

Weg met je coronacoupe: win € 75,- voor je eerstvolgende kappersbezoek

Ga naar “Kappers in Breda gaan open: win € 75,- voor je eerstvolgende bezoek”

Kappers in Breda gaan open: win € 75,- voor je eerstvolgende bezoek

SUDS Kapper St. Annastraat Breda

In onze gids

Ga naar “Bezorgrestaurant De Beren”

Bezorgrestaurant De Beren

 • Haagdijk 24
 • Bezorgrestaurants
 • 11:00 - 21:30
de beren

Nu geopend

Ga naar “Çigköftepoint Breda”

Çigköftepoint Breda

 • Boschstraat 109
 • Restaurants en horeca
 • 14:00 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “Reparola”

Reparola

 • Wilhelminastraat 15
 • Restaurants en horeca
 • 17:00 - 20:00
reparola

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 4 juli 2021

Topper

Ga naar “Korting bij de Kookwinkel”

Korting bij de Kookwinkel

 • Geldig t/m 30 juni 2021
Ga naar “2 kiptortilla’s voor € 5,-”

2 kiptortilla’s voor € 5,-

 • Geert Kip
 • Geldig t/m 30 juni 2021
Ga naar “Flügel van € 26,99 voor € 19,99”

Flügel van € 26,99 voor € 19,99

 • Makro
 • Geldig t/m 22 juni 2021
Ga naar “Kersen van € 3,49 voor € 1,99”

Kersen van € 3,49 voor € 1,99

 • Lidl
 • Geldig t/m 20 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Zelfstandig werkend kok”

Zelfstandig werkend kok

 • Charelli
 • Fulltime
Charelli

Topper

Ga naar “Hoofdmonteur”

Hoofdmonteur

 • Veko Zuid-Nederland
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Monteur”

Monteur

 • Veko Zuid-Nederland
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Conciërge”

Conciërge

 • Euromate
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Allround musicalmedewerker”

Allround musicalmedewerker

 • FutureDome Events
 • Parttime