Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michel van barbershop Licht Verknipt: ‘Ik wil niet dat klanten wachten terwijl ik lunch’

Aangeboden door Licht Verknipt Barbershop 22 november 2019

Licht Verknipt: nét even anders. Michel Pollé (47) weet er alles van. Naast zijn deeltijd baan als transporteur van gevaarlijke goederen heeft hij één grote passie, het kappersvak. Twee dagen per week is-ie op de weg, vier dagen vind je hem in zijn eigen stek op STEK. Hoe is het leven in deze ruige kapperszaak en nog beter: wie is Michel? 

De van oorsprong Rotterdammer vond al snel zijn weg in Breda. “Op mijn zesde verhuisde ik naar Brabant en nu woon ik al heel wat jaren in Breda. Met deze stad heb ik altijd binding gehad.” Met zijn barbershop op STEK is hij nét even anders. Je kijkt je ogen uit door de inrichting alleen al!

Relaxed

Dat de barbier hart voor zijn vak heeft, is duidelijk. “Af en toe krijg ik thuis op mijn donder”, vertelt Michel met een lach. “Dan neem ik mijn lunch terug mee naar huis. Ik vergeet soms tussendoor te eten, omdat ik liever goed doorwerk dan dat ik verplicht een half uurtje lunch. Tijdens die lunch komen misschien klanten binnen en ik wil niet dat die op mij moeten wachten. Dus ik doe dat maar al te graag op die manier, dat houdt me relaxed.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Terug naar transport

Michel had altijd al interesse in het kappersvak, maar toen hij als koerier regelmatig producten leverde bij kapsalons, trok dit hem over de streep. “18 jaar geleden haalde ik mijn diploma. Bij Robert-Jan Rietveld van Schorem ging ik in de leer, dat was heel tof. Toen ik werkte bij verschillende kapsalons, verdiende ik niet veel. Daarom koos ik om toch terug het transport in te gaan en zo financiële zekerheid te hebben.”

Uiteindelijk alleen maar knippen

Tóch kwam na een tijd de mogelijkheid om iets voor zichzelf te beginnen. “Ik knipte nog wel vrienden en familie, maar toch lonkte het om hier mijn baan van te maken. Toen heb ik een opfriscursus gedaan en daarna was het zover: tweeënhalf jaar geleden kwam daar dus Licht Verknipt. Gelukkig maar, anders had ik altijd gedacht: ‘Had ik maar…’ Nu werk ik nog twee dagen in de week als koerier, maar mijn doel is om uiteindelijk alleen nog maar te knippen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Lekker rustig aan

Bang dat Michel met een vaart door je haar heen gaat en je binnen no time weer buiten staat? Dat sowieso niet. “Per klant ben ik zo’n dertig á veertig minuten bezig, afhankelijk van de wensen en het soort haar. Ik knip op gevoel en raak het haar ook veel aan: zo weet ik snel hoe het valt en hoe ik het beste kan knippen. Met al m’n vaste klanten heb ik een goede band, we hebben altijd wel bepaalde onderwerpen waar we over praten. Wat ik het allerleukst vind? Iemand een totale make-over geven!”

Goede plek op STEK

STEK is een bijzondere locatie waar meer dan twintig ondernemers druk bezig zijn met hun passie. “Het is ideaal”, laat Michel weten. “Je hebt hier enorm veel vrijheid, dat spreekt mij aan. Voor m’n klanten is het ook fijn, want je parkeert hier gratis. Ik zie me hier de komende jaren niet weggaan! Wel lijkt het me in de toekomst wel wat om een extra stoel te hebben. Misschien verhuur ik die aan een andere kapper, of komt er een zzp’er. We gaan zien wat de toekomst brengt!”

Lees ook:

Licht Verknipt barbershop

Wauw! Marko kreeg een make-over bij Licht Verknipt Barbershop en dit is het resultaat

Het is de passie van Michel Pollé, eigenaar van Licht Verknipt Barbershop, om zijn klanten tevreden ...

Mannen, letten jullie op? 8 x strakke kapsels én tips voor deze zomer!

Hé, jij! Toe aan een lekker zomers kapsel? Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar weet je wel wat ...

Meer over Licht Verknipt Barbershop ontdekken?

Licht Verknipt Barbershop kappers

Geopend10:00 - 16:00

Veilingkade 9A, Breda

Bekijk meer:kappers

adv.