Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kristian (36) liet zijn oogleden corrigeren: ‘Naar de tandarts gaan vind ik erger’

Aangeboden door ABC Clinic 25 oktober 2019

“Je krijgt vier prikjes voor de verdoving en dan heb je ook meteen het ergste gehad. Verder valt het écht mee.” We zitten aan tafel bij Kristian van Eenennaam (36) in zijn zaak Krisje aan de Haven. Hij liet een bovenooglidcorrectie uitvoeren bij ABC Clinic, op 11 september. “Tijdens het eerste consult besloot ik al om het te doen.”

“Met name bij mijn rechteroog hing mijn ooglid nogal. Daar had ik last van. Mijn gezicht oogde moe en dat oog leek kleiner. Daarom ging ik langs bij de huisarts, maar hij vroeg me of ik mezelf niet te jong vond voor zo’n correctie. Toen ben ik verder gaan kijken.”

“Ik ga echt af op het advies van de arts. Laat mij maar lekker bier tappen!’

Objectieve blik

Uiteindelijk liet een medewerker van Kristian een vergelijkbare behandeling doen bij ABC Clinic. “Ik zag het resultaat en dacht: dat wil ik ook. Ik plande een afspraak in bij ABC Clinic om te zien wat de arts er van zei en die keek of het überhaupt nodig was. Daarin ga ik echt af op het advies van de professional, het is zijn baan en weet er veel meer vanaf dan ik. Laat mij maar lekker bier tappen!”

Na het eerste gesprek was Kristian direct overtuigd. “Ik dacht: ik zit hier met een doel en ik weet nu zeker dat ik het wil.” Een kleine drie weken later was het al tijd voor de behandeling: een bovenooglidcorrectie.

Niet zenuwachtig

“Laat maar gebeuren, zo stond ik erin. Om acht uur ’s ochtends moest ik bij de kliniek zijn. Belangrijk was dat ik vervoer had geregeld, want de medewerkers adviseerden me niet zelf te rijden. Binnen een uur stond ik alweer buiten.” Dat lijkt kort, maar in die tijd verrichtte de arts een hoop werk. “Na de verdoving begint het pas echt, maar daar voel je niks van. Ondertussen werd mij continu uitgelegd wat er gebeurde. Naar de tandarts gaan vind ik erger, dit viel me zeker mee.”

In totaal werd bij zijn rechteroog een centimeter huid weggehaald, bij zijn linkeroog een paar millimeter. “Je moet wel beide ogen laten doen, anders gaat het er onnatuurlijk uitzien.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Breda

Het moment van de waarheid

Gewapend met een verkoelingsbril, hechtingen en hechtpleisters keerde Kristian huiswaarts. “De eerste dag heb ik rustig aan gedaan. Ook vertelde de arts me dat ik moest oppassen met bukken. Al de tweede of derde dag was ik zó blij met het resultaat, ondanks alle hechtingen. Ik had ook amper blauwe plekken, alleen een beetje onder m’n ogen. Verder had ik geen pijn. Wel voelde m’n gezicht een beetje gezwollen en strak, maar dat ging ook weg.”

Een week later was het tijd voor het échte resultaat: de pleisters en hechtingen mochten weg. “Toen zag ik wat ik al hoopte te zien. Een frissere, maar ook natuurlijke uitstraling.”

Veel persoonlijk contact

“Ik ga nog een paar weken reizen door Zuid-Amerika, dus mijn nacontrole is pas in december. Maar toch belde ABC Clinic me een keer na de behandeling. Gewoon, om te vragen hoe het ging, hoe ik me voelde en of ik nog vragen had. Dat persoonlijke contact is heel fijn. De service houdt niet op na de behandeling.”

Lees ook:

Niemand die het ziet: Inge liet Botox en fillers doen bij ABC Clinic

"Laatst liep ik een oude vriendin tegen het lijf die zei: 'Inge, wat zie je er goed uit. Alsof je ni...

Zweet je veel? Deze behandeling helpt je er supersnel vanaf!

Zijn jouw deodorantbusjes binnen no time leeg? Schaam je je voor de donkere plekken onder je oksels ...


Meer over ABC Clinic ontdekken?

ABC Clinic beauty en wellness

Vandaag gesloten

Paardeweide 22ab , Breda

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.