Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een ‘boze’ fronsrimpel door het zonnige weer: zo kom je er vanaf

Aangeboden door ABC Clinic 29 mei 2020

De zomer is in aantocht en wat vinden we dat met z’n allen heerlijk! Lekker in de zon relaxen in de tuin of op het balkon… Maar één ding kunnen we missen als kiespijn: dat felle licht. Hierdoor moet je veel fronzen en krijg je al snel een resting bitch face. Wil je daar vanaf? Wij geven tips!

Een fronsrimpel krijg je door het fronsen, soms bewust, maar heel vaak ook onbewust. Stiekem doe je dat dagelijks heel vaak, bijvoorbeeld door fel zonlicht. Hierdoor frons je vooral in de zomer en kan daardoor een fronsrimpel eerder ontstaan tijdens de warmere maanden. Misschien vind je dat helemaal niet erg, dat is fijn! Maar het kan ook zo zijn dat je je eraan stoort of opmerkingen krijgt dat je een boze uitstraling hebt. Wij vertellen hoe je daar vanaf komt.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Draag vaker een zonnebril

Foto: Unsplash

We zeiden het al eerder: fronsen doe je vaak onbewust. Probeer dat om te draaien en tel eens op welke momenten je het meest fronst. Zo weet je wanneer je dit het snelst doet en zo kun je er in de toekomst op letten én het voorkomen. Draag ook je zonnebril vaker: niet alleen wanneer je op een zonovergoten terras zit, maar juist ook als je naar de supermarkt loopt. Dat scheelt uiteindelijk toch een hoop gefrons. Tip van ons: zorg dat je altijd een zonnebril in je tas hebt zitten, zodat je deze nooit vergeet.

Houd je huid in topconditie

Links: Patricia voor de behandeling bij ABC Clinic. Rechts: Patricia na de behandeling bij ABC Clinic. Foto: ABC Clinic

Een fronsrimpel is, zoals de naam al zegt, een rimpel. Dus doe je er goed aan om dezelfde maatregelen te nemen als wanneer je ‘normale’ rimpels wilt vermijden. Zorg dat je huid in topconditie is én blijft. Hoe? Probeer te stoppen met roken (als je dat doet), drink genoeg water en eet zo gezond mogelijk.

Drie keer per week met een dermaroller aan de slag

Foto: ABC Clinic

Misschien ontdek je al fijne lijntjes op je voorhoofd. Dan is het te laat om met een zonnebril en liters water in de weer te gaan, maar geen zorgen: je kunt er alsnog vanaf komen. Bijvoorbeeld met een dermaroller. Zo’n roller heeft allerlei kleine naaldjes en zorgt ervoor dat je huid meer collageen en elastine aanmaakt, zodat je huid verbetert en de lijntjes verminderen. Voor het beste resultaat kun je het beste drie keer per week de dermaroller gebruiken. Er zijn verschillende soorten te koop bij meerdere drogisterijen en webshops.

Smeren maar met die vitamine A-crème

Links: Jorn voor de behandeling bij ABC Clinic. Rechts: Jorn na de behandeling bij ABC Clinic. Foto: ABC Clinic

Liever niet met een roller in de weer? Dan is vitamine A-crème misschien een oplossing voor jou! Dankzij de huidverjongende werking verminder je jouw fronsrimpel en andere lijntjes, dit komt omdat de crème ongeveer dezelfde werking heeft als een dermaroller. Voordeel: de crème heeft een scrubbende werking voor je dode huidcellen. Nadeel: je huid kan geïrriteerd en rood raken.

Weinig moeite, veel resultaat: Botox

Ben jij zo iemand die altijd zijn of haar zonnebril vergeet, zie jij jezelf niet drie keer per week behandelen met een dermaroller en smeer je het liefst geen extra crème op je gezicht? Dan is er gelukkig nóg een mogelijkheid om van de fronsrimpel af te komen.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Links: Janka voor de behandeling bij ABC Clinic. Rechts: Janka na de behandeling bij ABC Clinic. Foto: ABC Clinic

Voor langere tijd

Een behandeling met Botox van ABC Clinic helpt je voor langere tijd van je boze uitstraling, permanente frons en fijne lijntjes af. Botox is een afkorting van Botuline toxine, een stof die ervoor zorgt dat de spier in de fronsrimpel tijdelijk stil komt te liggen. Het eindresultaat daarvan heb je al op meerdere foto’s in dit artikel kunnen bewonderen: een natuurlijk en subtiel effect!

Hoe lang ben ik er vanaf?

De ervaren artsen van ABC Clinic spuiten het bij je in en daarna ben je drie tot zes maanden verlost van je resting bitch face. Uiteraard kan je daarna de behandeling gewoon weer opnieuw doen.

Plan een gratis consult

Heb je een fronsrimpel of heb je het idee dat je die deze zomer wel gaat krijgen? Laat je adviseren over de mogelijkheden bij ABC Clinic. Het ervaren team beantwoordt graag al je vragen! Bel naar 076 – 542 31 54, vul het contactformulier in of plan je afspraak online via de oranje button hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ABC Clinic. Meer over ABC Clinic ontdekken?

ABC Clinic beauty en wellness

Gesloten09:00 - 17:30

Paardeweide 22ab , Breda

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees ook:

Cheyen (32) liet een liposuctie doen bij ABC Clinic: ‘Ik kreeg advies dat ik niet verwachtte’

Heb je lovehandles waar je niet vanaf komt, train je al maanden om dat buikje kwijt te raken of merk...

Niemand die het ziet: Inge liet Botox en fillers doen bij ABC Clinic

"Laatst liep ik een oude vriendin tegen het lijf die zei: 'Inge, wat zie je er goed uit. Alsof je ni...

Kristian (36) liet zijn oogleden corrigeren: ‘Naar de tandarts gaan vind ik erger’

"Je krijgt vier prikjes voor de verdoving en dan heb je ook meteen het ergste gehad. Verder valt het...

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.