Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Help, al weken geen knipbeurt! Check hier tips van Bredase kappers

Door Daphne Geelink 3 mei 2020

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle kapperszaken momenteel verplicht gesloten. Op internet circuleren veel hilarische filmpjes van mensen die zelf aan de slag gaan, en waarbij de kapsels grandioos mislukken. Wat als je inmiddels echt een knipbeurt nodig hebt? Wij vroegen het aan Bredase kappers.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Niet zelf knippen

View this post on Instagram

Wat een domper voor iedereen, de salon zal nog langer gesloten blijven… Uiteraard gaat gezondheid boven alles, en hopen we dat jullie allemaal gezond zijn. Toch willen we niets liever dan jullie snel weer ontvangen in de salon, en die Corona Coupes een beetje bijwerken 🤣 Vergeet tot die tijd niet om je haar goed te blijven verzorgen! Wij staan nog steeds voor jullie klaar om de beste producten bij je thuis te bezorgen. Ook hebben we voldoende kleurpakketjes op voorraad, dus wil je die grijze uitgroei nu toch echt een beetje bijwerken, laat het ons weten en wij stellen een pakketje voor je samen. We komen hier met elkaar doorheen, nog even volhouden! Liefs Indyra, Kim en Antonio💜 #stayhome #staysafe #waitforyourhairstylist

A post shared by HAIRDEALER✂️ (@hairdealer_breda) on

Groeien jouw lokken langer dan je zou willen en heb je de neiging een schaar uit je keukenla te pakken en het even te fixen? Doe het niet, zegt Indyra, eigenaresse van kapsalon Hairdealer. “Haar knippen lijkt misschien makkelijk, maar niets is minder waar. Daarom zijn wij altijd druk in de weer met trainingen en cursussen. Je haar groeit een centimeter per maand, dus neem die extra centimeters voor lief en laat ons het weer opknappen zodra we open mogen.”

Uitgroei

Last van uitgroei? Koop dan een verfpakket bij een kapper bij jou in de buurt. Zo verkoopt kapsalon SUDS in de St. Annastraat op maat gemaakte verfpakketten. Eva van SUDS legt uit: “Alles zit erbij, van kwasten tot aan bescherming en uitleg. Mocht je het toch een beetje spannend vinden, dan kunnen mensen voorbeeldfilmpjes op onze Instagrampagina vinden. Wij werken als enige in Breda met O&M, een 100% natuurlijke haarverf.”

Verzorg je haar goed

“Dit is dé kans om je haar goed te verzorgen”, zegt Eva van SUDS. “Stel het wassen een keer uit en gebruik vaker een haarmasker.” Werk je thuis? Dan kan je haar nu eindelijk even rusten. Föhn het een keer niet na het douchen of gebruik nu je thuiswerkt geen stijltang. “Als mensen toch willen föhnen of stijlen is het belangrijk om een heat protector te gebruiken.”

Draag een pet

Ook het personeel van Kinki Kappers komt met een aantal goede tips. Zo vertellen sommigen dat een toffe hoed of pet nu wel heel goed van pas komt. In de video zie je dat er genoeg dingen zijn die je thuis kunt doen om je haar te verzorgen én te stylen (zonder het te knippen of te kleuren).

Lees ook:

beste snackbar van Breda

Beste Bredase kapper, pizzeria en meer: alle uitslagen van indebuurtverkiezingen

Waar in Breda moet je zijn voor de beste pizza, autogarage of huisarts? Ben je op zoek naar een betr...

Indyra’s kapsalon is dicht vanwege corona: ‘We zijn overweldigd door de berichtjes’

Het gaat Indyra van Gastel (26) voor de wind. Op 19-jarige leeftijd opende ze haar eigen kapsalon aa...

Arjan schreef een kinderboek over moderne gezinnen: ‘Ik lees het haar nú pas voor’

"Ik voed mijn dochter in m'n eentje op, ze is geboren na draagmoederschap. Mijn ex-vriend ziet haar ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.