Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cheyen (32) liet een liposuctie doen bij ABC Clinic: ‘Ik kreeg advies dat ik niet verwachtte’

Aangeboden door ABC Clinic 3 februari 2020

Heb je lovehandles waar je niet vanaf komt, train je al maanden om dat buikje kwijt te raken of merk je dat afvallen moeilijker gaat dan vroeger? In deze tijd zijn er veel oplossingen en behandelingen om daar vanaf te komen. We spreken met Cheyen van Slee (32) die drie jaar geleden een liposuctie liet doen bij ABC Clinic in Breda.

“Het is echt belangrijk om goed research te doen”, drukt ze ons direct op het hart. “De laatste tijd is er zo veel aanbod voor liposucties, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Ik vond het belangrijk om een veilige, professionele kliniek te kiezen.”

Assistent manager

De Amsterdamse Cheyen is een drukke dame: ze is assistent manager voor haar man Yes-R en regelt zijn boekingen en administratie. Ook zijn ze druk in de weer met hun kinderen: een zoontje van tien en een dochtertje van vier.

Advies: wacht nog even

Na de geboorte van hun zoon kwam Cheyen op het idee om een liposuctie te laten doen. Naar eigen zeggen is ze niet zo’n sporter en keihard trainen voor weinig resultaat begon haar tegen te staan. “Ik ging voor een consult naar ABC Clinic in Breda. Wat de arts tegen me zei? ‘Je bent nog best jong, misschien wil je nog wel een kind en dan is het enorm zonde om nu al zo’n behandeling te doen. Ik zou wachten.’ Dat advies had ik niet verwacht, maar het was meer dan terecht: kort daarna was ik zwanger van ons tweede kind.”

Tekst gaat verder onder de video.

Video over haar ervaringen

Nadat ze was bevallen van haar dochter wist Cheyen het zeker: het werd een liposuctie, ook wel liposculpture genoemd. “Hoe veel ik ook trainde en lette op mijn voeding, die laatste kilo’s gingen er maar niet af. Vroeger ging dat veel makkelijker. Ik maakte een afspraak bij ABC Clinic voor mijn lovehandles, buik en binnenkant van mijn bovenbenen.” Om haar volgers en geïnteresseerden mee te nemen in haar avontuur, maakte Cheyen een video. “Met de video wil ik laten zien hoe belangrijk het is om te kiezen voor een veilige kliniek, goed research te doen en niet meteen te veel willen laten doen. Met de camera hield ik me groot, maar ik vond het best spannend.”

Stap voor stap

Aangekomen in Breda werd Cheyen meteen welkom geheten. “De arts gaf me alle informatie over de nazorg en vertelde stap voor stap wat er zo met me ging gebeuren. Wel zo fijn, want daardoor werd ik iets minder zenuwachtig. Iedereen daar was supervriendelijk en alles werd steriel en hygiënisch gedaan.” Ze kreeg een pilletje om rustig te worden en was helemaal klaar voor de behandeling.

Tekst gaat verder onder de foto.

Links voor, rechts na. Foto: Cheyen van der Slee

Herstel

“Na de operatie was alles heel gevoelig. Dat is normaal, hoor.” De volgende ochtend vertrok ze weer naar Amsterdam. Naar eigen zeggen was de last die ze had te vergelijken met enorme spierpijn. “Nog een week hield ik rust, maar daarna stond ik weer te springen om aan de slag te gaan.” Van de operatie zijn geen sporen meer te vinden. “Het waren minuscule gaatjes op strategisch gekozen plekken. Zie je niks meer van.” Bij vragen stond ABC Clinic klaar voor Cheyen: “Heel fijn, want hoewel ik heel goed van tevoren was ingelicht, wilde ik soms ter bevestiging vragen of iets normaal was. Dan belde ik gewoon even.”

Het resultaat

Na de operatie draag je nog zes weken een drukpak, eerst dag en nacht, daarna alleen overdag. “Dat vond ik wel lastig, want ik wilde zó graag het eindresultaat zien. Die killerbody die ik eindelijk had!” Of ze daar blij mee was? “Ja, zeker! Ik kreeg enorm veel complimentjes en dat motiveerde mij alleen maar om dit figuur te behouden. Dus: meer sporten, en beter eten. Je moet nog steeds oppassen met wat je eet. Een liposuctie betekent niet dat je daarna nergens meer op hoeft te letten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

View this post on Instagram

2020✨

A post shared by 𝐂𝐡𝐞𝐲𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐒𝐥𝐞𝐞 (@cheyenvanslee) on

Kies voor zekerheid

Cheyens tips? “Laat je goed adviseren en kies voor een veilige kliniek. Je hebt organisaties die groepsreizen naar onder andere Turkije aanbieden om daar je liposuctie te laten doen. Maar de regels daar zijn heel anders, ze mogen daar veel meer in één keer weghalen en de zorg is anders. In Nederland heb je meer zekerheid dat het goed zit: die wetten zijn er niet voor niks. Daarnaast ben ik binnen een uurtje in Breda en stond de kliniek altijd voor me klaar als ik belde met vragen.”

ABC Clinic werkt samen met artsen die gespecialiseerd zijn in liposuctie en zelfs lipofilling. Hierbij is de kliniek tussenpersoon en ben je in veilige handen bij plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert en esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu. Cheyen: “Het idee dat de artsen voor mij al talloze behandelingen hebben uitgevoerd, stelde mij gerust.”


Meer over ABC Clinic ontdekken?

ABC Clinic beauty en wellness

Geopend09:00 - 17:30

Paardeweide 22ab , Breda

Bekijk meer:beauty en wellness

 

adv.