Carnaval in Kielegat

Bende gij d’r klaar veur. Half februari is het tijd voor carnaval in Kielegat staat dan een aantal dagen lang op zijn kop.

Wat is de datum van carnaval 2023?

Allereerst: wanneer is het eigenlijk carnaval? In 2023 wordt dit feest gevierd van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari. Veel steden starten al op vrijdag en sommige zelfs op donderdag met carnavalfeesten. In Breda vieren we het van vrijdag 17 februari tot dinsdag 21 februari.

Alles wat je wilt weten over carnaval in Breda

Waar moet je zijn voor de leukste feestjes? Hoe zit het met de carnavalsoptocht in Breda? Waar koop je een carnavalsoutfit in Breda? Waar vind je de toiletten en wat kost een biertje tijdens carnaval? Dit en nog veel meer houden we voor je bij in dit artikel:

  • Carnaval 2023 in Breda: dit is alles wat je moet weten

    Bende gij er al klaar veur? Carnaval 2023 in Breda komt er bijna aan. Dat betekent lekker hossen, genieten van…

Wat is carnaval en waarom vieren we het? Dat hoeven we jou als Bredanaar eigenlijk niet te vertellen, maar een korte samenvatting: carnaval is van oorsprong een katholiek feest, waarbij men voordat de vastenperiode begint nog even goed feest viert en geniet. Officieel duurt carnaval van zaterdag tot en met dinsdag. Op aswoensdag gaat de vastenperiode in, deze duurt veertig dagen en loopt tot aan Pasen. Het vasten is voor veel mensen geen jaarlijkse traditie meer, het feesten wel!

Carnaval is uitgegroeid tot een groot feest met allerlei eigen tradities. In Nederland wordt het vooral ‘beneden de rivieren’ gevierd en zijn de feestjes en tradities in de noordelijke steden veel kleiner. Dat komt omdat de steden in het zuiden vroeger katholiek waren, terwijl het noorden vooral protestants was

Agendapunten

Agendapunten in Breda

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Singleloop Wintereditie”

Singleloop Wintereditie

  • 2 februari 2023
Ga naar “Creatieve workshop Magische maskerade”

Creatieve workshop Magische maskerade

  • 11 februari 2023
Ga naar “Carnaval in Kielegat”

Carnaval in Kielegat

  • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Collegereeks westerse muziekgeschiedenis”

Collegereeks westerse muziekgeschiedenis

  • 3 februari 2023
livemuziek